بازار سرمایه روزی پرنوسان را پشت سر گذاشت؛ به طوری که در ساعات ابتدایی معاملات صعودی بود و توانست تا رقم یک میلیون و ۴۹۰ هزار واحد افزایش یابد، اما در ساعات میانی روندی نزولی به خود گرفت و تا یک میلیون و۴۷۷ هزار واحد کاهش یافت و در حالی به کار خود پایان داده بود که توانسته بود دوباره روی مدار صعود قرار بگیرد.
به گزارش سایت طلا ،شاخص کل بورس امروز با ۳۷۹۷ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحد را ثبت کرد.
این در حالی است که شاخص کل با معیار هم وزن با ۳۴۲ واحد افزایش به رقم ۴۲۲ هزار و ۶۸۱ واحد رسید.
معامله گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۹۰ هزار و ۵۱۴ میلیارد ریال انجام دادند.
صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران، گروه مپنا و معدنی و صنعتی چادرملو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل پتروشیمی پارس، پالایش نفت تهران و ایران خودرو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۹۴ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۲۱ هزار و ۳۰۶ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار چهار میلیارد و ۶۳ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۲۹ هزار و ۴۱۲ میلیارد ریال دادوستد شد.
امروز نماد پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، صنعتی مینو (غصینو)، فرابورس ایران (فرابورس)، بیمه تجارت نو (بنو)، بیمه کوثر (کوثر)، بهمن دیزل (خدیزل)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) و بیمه دی (ودی) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.
همچنین پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، بانک دی (ودی)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، توکاریل (توریل) و گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.
پیشنهاد بورسی کارشناسان به دولت جدید
به گزارش سایت طلا به نقل از ایسنا،یک کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که دولت سیزدهم باید از اقدامات اشتباه دولت های قبل به خصوص در حوزه اقتصاد درس بگیرد، چراکه در دولت قبل برخلاف نگاه کارشناسان و فعالان صنعت، رویکرد قیمت گذاری دستوری کالاها در پیش گرفته شد که این اقدام با آسیب به تولید کشور به زیان بازار سرمایه و سهامداران نیز تمام شد.
همایون دارابی با بیان اینکه دولت سیزدهم نباید مسیرهای نادرست اقتصادی به خصوص قیمت گذاری دستوری کالاها و خدمات را در پیش بگیرد، اظهار کرد: چراکه این رویکرد علاوه بر آسیب جدی به صنایع مختلف کشور از جمله خودرو، سیمان، فولاد و ... شرایط مصرف کنندگان را نیز بهتر نمی کند.
وی تقویت تولید در کشور را رمز عبور از گردنه های سخت عنوان کرد و گفت: باید موانع را از سر راه تولید برداشت و که یکی از موانع، همین قیمت گذاری دستوری و بی انگیزگی تولیدکنندگان است. براین اساس به هر میزان که تقویت تولید را در کشور شاهد باشیم، تنظیم بازارها نیز به شکل بهتر رقم می خورد و با توجه به آنکه بازار سرمایه آینه بخش واقعی اقتصاد است، با رشد تولید، شرایط بورس نیز به مراتب بهتر خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بورس کالا به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه باید میزبان عرضه محصولات مهم و مواد اولیه تولیدی شرکت های بورسی باشد تا شفافیت و رقابت جای قیمت گذاری دولتی را بگیرد که این رویداد می تواند از راه های اصلی پشتیبانی از تولید باشد.
به گفته دارابی، تجربه قیمت گذاری دستوری در چند سال گذشته نشان می دهد که این رویه نه تنها در کاهش التهاب های قیمتی و تنظیم بهینه بازار کمک کننده نبوده بلکه عموما به توزیع رانت و عدم بهره وری منجر شده که از دولت سیزدهم این انتظار می رود که سیاست قیمت گذاری دستوری کالاها را با مکانیزم بورس کالا و انرژی جایگزین کند تا همه فعالیت های براساس شفافیت و رقابت شکل گیرد.