مرکز مبادلات ارزي کاملا الکترونيک مي شود
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با بیان اینکه این مرکز در مرحله چهارم فعالیت خود کاملا الکترونیک خواهد شد ، گفت: به ایجاد مرکز در استان ها نیازی نیست و همه مراحل ثبت سفارش و تقاضا در شعب ارزی بانک های عامل سراسر کشور انجام می گیرد.
صمد کریمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت : بانک مرکزی با وجود رویارویی با محدودیتهای مربوط به جانب عرضه ارز و سایر موانع، از طریق مرکز مبادلات ارزی کشور نقش اساسی را در انتقال تقاضا از ارزهای جهان روا به سمت ارز های غیر جهان روا یا ملی (محلی) ایفاء کرده است.
کریمی گفت : عمده تقاضا و تخصیص ارز در بانک مرکزی به سمت ارزهای ملی هدایت شده که سبب کاهش چشمگیر تقاضا برای ارزهای جهان روا و جلوگیری از شوک های ارزی شده و هزینه های تبدیل ارز را کاهش دادهاست.
کریمی گفت : مرکز مبادلات ارزی در ثبات بازار ارز کشور موثر است.
کریمی با بیان این که تقاضا برای واردات کالا به دلار مربوط به گروه های کالایی 3 تا 8 و در نتیجه تخصیص ارز در مرکز مبادلات ارزی نزدیک به صفر بوده است، افزود: الگوی تجاری کشور و سبد ارزی مرکز مبادلات ارزی به تدریج منطبق
می شود.
دلار آمریکا عمدتاً برای خدماتی مانند ارز مسافرتی، دانشجویی و درمانی و بیشتر به صورت اسکناس تخصیص می یابد.
کریمی گفت: در 9 ماه سال جاری 92 درصد کل صادرات قطعی (کالای غیرنفتی) و حدود 70 درصد از واردات قطعی از قاره آسیا بوده است و دلار به عنوان ارز جهانروا سهمی در معاملات ارزی مرکز مبادلات ارزی کشور ندارد و تنها تقاضای یورویی برای واردات گروه های کالایی 3 تا 8 از مرکز مبادلات ارزی کشور وجود دارد که تخصیص می یابد.
کریمی با بیان اینکه تراز تجاری کشور با صدور نفت ، مثبت است ، گفت : ثبات ارزی ادامه خواهد داشت.