افزایش قیمت سکه به 3درصد رسید

دادوستدهای دیروز بازار قراردادهای آتی با تغییرات محسوسی از مرز مشخصی، افزایش بیش از 2 درصد را تجربه کرد. این در شرایطی است که تحلیلگران از انتشار اخبار غیر‌اقتصادی به عنوان پارامتر اصلی در تعیین مسیر بازارها نام می‌برند.

خبر را برای من بخوان


کارشناسان بر این باورند روند مذاکرات ایران و آژانس طی دو روز گذشته، تخصصی، فنی و رو به جلو بوده، اما ایران بارها اعلام کرده برای یک لحظه هم غنی‌سازی را متوقف نمی کند، به نظر می‌رسد اگر چه روند مذاکرات کند، آهسته و رو به جلو شاهد برداشتن گام‌های مثبتی است، اما در مجموع برخی اختلاف‌ها همچنان پابرجا باقی مانده است؛ به طوری که ایالات‌متحده نیز معتقد است: واکنش ایران مایوس‌کننده بوده، در هر صورت، بازار ارز و سکه نقدی و آتی نیز به تاثیر از مهم‌ترین عامل روانی تاثیرگذار در نوسان به سر می‌برد.

تحلیلگران بر این باورند: علاوه بر اخبار مربوط به مذاکرات ایران و آژانس و نشست دو جانبه ایران و گروه 1+5، تصمیمات اقتصادی دولت می‌تواند تعیین‌کننده باشد، زیرا تعیین نرخ ارز در بودجه سال‌جاری و تصمیم‌گیری‌ها درباره وضعیت محدودیت‌های بازار ارز و تلاش دولت برای برداشت 7 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی از دیگر اخباری است که سرمایه‌گذاران را تحت‌تاثیر قرار داده است. با تمام این اوصاف به نظر می‌رسد گمانه‌زنی‌ها از آینده انتخابات ریاست‌جمهوری و اخبار سیاسی پیرامون معادلات سیاسی در کشورمان همچنان در تعیین شرایط آینده بازارها تاثیرگذار باشد.

البته علاوه بر موارد اشاره شده، تغییرات قیمت طلای جهانی و رسیدن به محدوده مرز یک هزار و 700 دلار به ازای هر اونس می‌تواند روی روند دادوستدها در بازار داخلی تاثیرگذار باشد. گزارش‌های منتشر شده در خصوص داده‌های PMI آلمان و نشانه‌های بهبود اقتصادی این کشور در کنار دیگر اخبار مربوط به منطقه یورو همچون کاهش پیش‌بینی رشد اقتصادی ایتالیا در سال 2013 و از سویی کاهش شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان آمریکایی همه روی هم باعث شده مبادلات با شرایط متغیری رو‌به‌رو شود.

به نظر می‌رسد چند روز آینده و حداقل تا پایان هفته جاری، وضعیت متفاوت شود و تحلیلگران شرایط دیگری برای مبادلات رقم بزنند. این در شرایطی است که نتایج اخبار در خصوص روند مذاکرات ایران و آژانس انرژی اتمی و مذاکرات آینده ایران و گروه 1+5 بر سر برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان می‌تواند متغیر باشد. معامله‌گران معتقدند: در شرایط فعلی تنها موضوعی که می‌تواند تغییرات را قابل توجیه کند، پارامترهای غیر‌اقتصادی و گمانه‌زنی‌ها در این خصوص است.

در مجموع در مبادلات دیروز قیمت سکه با افزایش بیش از 2 درصد همراه بود؛ به طوری که سررسید بهمن‌ماه با افزایش 2.42 درصدی در محدوده یک میلیون و 392 هزار تومان تا یک میلیون و 411 هزار تومان، سررسید اسفندماه با افزایش 3.01درصدی در محدوده یک میلیون و 476 هزار تومان تا یک میلیون و 501 هزار تومان و سررسید فروردین ماه با افزایش 3.22 درصدی در محدوده یک میلیون و 561 هزار تومان تا یک میلیون و 586 هزار تومان قرار گرفت.

در انتظار صعود باشیم
قیمت طلا در هفته گذشته از میانگین 1667/125 دلار به ازای هر اونس در 14 ژانویه سال 2013 میلادی، به میانگین قیمت 1679/125 دلار به ازای هر اونس در 17 ژانویه، رسید.به گزارش سایت شرکت کارگزاری سی‌و‌لکس کالا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در هفته قبل شدت یافتن درگیری‌های سیاسی بین دو کشور فرانسه و مالی موجب شد ریسک سرمایه‌گذاری از نظر معامله‌گران بین‌المللی در بازارهای مالی افزایش یابد. در نتیجه با رویکرد سرمایه‌گذاران به خرید فلزات گرانبها طلا به عنوان کالایی کم ریسک و سرمایه‌ای در هفته گذشته موجب شد قیمت این فلز گرانقیمت با اندکی افزایش همراه شد. بر اساس تازه‌ترین گزارش منتشر شده توسط خبرگزاری بلومبرگ، اقدام به افزایش میزان موجودی طلا توسط صندوق‌های بین‌المللی طلا (ETF) در دو روز آخر هفته گذشته، موجب شد بهای این کالای سرمایه ای در روزهای انتهایی هفته قبل با افزایش همراه شود. به گزارش سایت KitcoNews، بهای طلای فیوچرز تحویل ماه فوریه، با افزایشی 2.5درصدی در روز پنج شنبه هفته قبل به قیمت 1690/80 دلار به ازای هر اونس، در بورس فلزات نیویورک معامله شد. از بین نظر‌سنجی انجام شده در بین 26 نفر از کارشناسان اقتصادی 18 نفر پیش‌بینی افزایش قیمت برای طلا، 3 نفر پیش‌بینی کاهش قیمت و 5 نفر نظری خنثی را برای طلا در هفته آینده اعلام داشته‌اند. مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در هفته‌های آتی، نتایج گزارش اشتغال اداره کار آمریکا، تحولات سیاسی کشورهای خاورمیانه و سوریه، تداوم سیاست‌های انبساط پولی توسط فدرال رزرو آمریکا و اروپا، سیاست‌های بانک مرکزی اروپا در افزایش یا ثبات نرخ بهره بانکی، سیاست‌های پولی کشور ژاپن به منظور رونق دادن به اقتصاد این کشور، فستیوال‌های کشور چین و هند، بروز بلایای طبیعی در کشورهای جهان، مساله هسته‌ای ایران و بهای نفت در بازارهای جهانی و همچنین بروز تنش‌های سیاسی در کشورهای جهان و خصوصا منطقه خاورمیانه خواهد بود.