به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به برخی اظهارات "جان بایدن" رئیس جمهوری آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره روند توسعه اوضاع در افغانستان، اعلام کرد که اکنون میتوان دید که پیشبینیهای وی تا چه اندازه اشتباه بود.
زاخارووا شب گذشته در کانال تلگرام خود یادآور شد که بایدن در آن زمان تصرف نیروهای جنبش طالبان بر افغانستان را بعید دانسته و گفته بود که نیروهای دولتی افغانستان دارای تمامی امکانات لازم، از جمله تجهیزات کافی برای "حفظ موقعیت خود" هستند.
زاخارووا ادامه داد: «بایدن گفته بود که ارتش افغانستان بیش از 300 هزار نیروی نظامی دارد که به خوبی تعلیم دیدهاند و وضعیت آنها بدتر از ارتشهای سایر جهان نیست و دارای نیروهای هوایی آموزش دیده و تجهیزات نظامی کافی است، در حالیکه طالبان فقط 75 هزار نیرو در اختیار دارد و بدین ترتیب تصرف افغانستان بدست طالبان بعید است. حوادث چند روز گذشته به خوبی نشان داده که تصور رئیس جمهوری آمریکا از آنچه در افغانستان میگذرد، تا چه اندازه اشتباه بوده است.»
سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز گذشته نیز گفته بود که تقابل کنونی نیروها در افغانستان که هر دو نتیجه روند تفکرات مقامات واشنگتن هستند، نتیجه آزمایش ناموفق در این کشور آمریکاست.
علاوه بر این، "ضمیر کابلوف" نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان و مدیر بخش دوم آسیایی وزارت امور خارجه روسیه در گفتوگو با این خبرگزاری (ریانووستی) اعلام کرد که فدراسیون روسیه آمادگی دارد تا با دولت انتقالی در افغانستان کار کند، ولی هنوز صحبت بر سر به رسمیت شناختن جنبش طالبان (که فعالیت آن در روسیه ممنوع است) بعنوان دولت قانونی این کشور نیست.
کابلوف توضیح داد: «ما همواره خواستار تشکیل یک دولت انتقالی در افغانستان بودیم و مسلماً حاضر هستیم با چنین دولتی در صورت تشکیل آن، کار کنیم ولی هنوز قصد نداریم حاکمیت طالبان بر افغانستان را به رسمیت بشناسیم. البته هر چیز در زمان خود باید بررسی شود و باید منتظر بود و دید که در آینده چه خواهد شد.»
نماینده ویژه پوتین در امور افغانستان همچنین گفت که از روز دوشنبه تماسهای تلفنی با نمایندگان جنبش طالبان آغاز میشود تا روند آتی اوضاع در این کشور بررسی شود. وی همچنین اطمینان داد که جنبش طالبان وعده داده که امنیت مناطق دیپلماتیک کابل و حفاظت خارجی سفارت روسیه و نمایندگیهای سیاسی سایر کشورها را تأمین خواهد کرد.
کابلوف ابراز امیدواری کرد که رهبران آینده افغانستان روابطی دوستانه با روسیه داشته باشند و افزود: «ولی ما عجلهای برای به رسمیت شناختن رژیم طالبان در افغانستان نداریم و باید دید که آنها چه برخوردی را از خود نشان داده و با مردم افغانستان چگونه رفتار خواهند کرد.»