به گزارش موبوایران، به نظر میرسد سامسونگ مانند سری گلکسی S21 قصد دارد گوشیهای تاشوی جدید خود یعنی گلکسی زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ را بدون هیچگونه لوازم جانبی نظیر شارژر و هندزفری درون جعبه راهی بازار کند.
ظاهرا راهی را که اپل آغاز کنندهی آن بوده است قرار نیست به این زودیها به اتمام برسد چرا که یک شرکت دیگر نظیر سامسونگ هم تصمیم گرفت آن را ادامه دهد. اپل از سال گذشته و همزمان با رونمایی از گوشیهای سری آیفون ۱۲ تصمیم گرفت شارژر و هندزفری را از درون جعبهی این گوشیها حذف کند و گوشی را فقط با یک کابل USB-C به USB لایتنینگ به فروش برساند.
این سیاستی که اپل در پیش گرفت طبق ادعای خود شرکت در راستای حفاظت از محیط زیست بود چرا که استفاده از کارتون کمتر در بستهبندی میتواند باعث کاهش اثرات مخرب زیستمحیطی شود. اما خب دیدیم که این سیاست بیشتر از اینکه از محیط زیست حفاظت کند، باعث فروش بیشتر هدفونهای بیسیم و شارژرهای سریع ۲۰ واتی اپل شد.
اپل طی چند سال اخیر اقدامات نه چندان مثبت زیادی را انجام داد که متاسفانه یا خوشبختانه، شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی نیز به تقلید از آن پرداختند و دقیقا همان سیاست مشابه را در تولید محصولات خود نیز در پیش گرفتند. از جمله این قابلیتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حذف جک ۳.۵ میلیمتری هدفون از گوشی (در برخی از گوشیها، خصوصا میانرده و اقتصادی همچنان شاهد این جک محبوب و کاربردی هستیم)
استفاده از حسگر تشخیص چهره زمانی که حسگر بهتری نظیر اثر انگشت درون نمایشگر وجود دارد (در گوشیهای هواوی، آنر و گوگل)
قیمت بالا (در برخی از گوشیهای اندرویدی چنین موردی را شاهد نیستیم)
آنچه که در این مطلب به آن میپردازیم اما هیچ یک از سه مورد بالا نیست؛ همانطور که گفته شد، در رابطه با حذف لوازم جانبی از درون جعبه صحبت میکنیم که متاسفانه باز هم این اپل بود که چنین چیزی را بین شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند جا انداخت. البته نکتهی بسیار جالب اینجاست در حالی که بسیاری از شرکتهای اندرویدی همچنان گوشیهای خود را به همراه شارژر و هدفون درون جعبه راهی بازار میکنند، اما باز هم این آیفون ۱۲ و برادران بزرگترش بودند که موفق شدند پرفروشترین پرچمداران سال ۲۰۲۱ تا به اینجای کار لقب بگیرند.
البته دلیل اصلی این موضوع این است که کاربران و علاقهمندان به گوشیها و به طور کلی اکوسیستم اپل هیچ انتخاب دیگری ندارند اما خب در دنیای اندروید شرکتهای مختلفی وجود دارد که در صورت عدم رضایت از یکی، کاربران میتوانند محصولات شرکت دیگر را انتخاب کنند. از این طرف نه اپل دیگری وجود دارد و نه آیفون و خب طبیعتا خیلی زمان میبرد کاربران محصولات این شرکت به اکوسیستم دیگری کوچ کنند. ظاهرا حتی اگر اپل کابل شارژر را هم از درون جعبهی گوشیهای خود حذف کند مشکلی از بابت فروش حتی اگر قیمت ۱۰۰۰ دلاری برای آنها در نظر گرفته شود وجود نخواهد داشت.
آیا جعبهی گلکسی زد فولد ۳ به قدری بزرگ هست که بتوان لوازم جانبی را در آن قرار داد؟
جعبهی گلکسی زد فولد ۳ نمونهی بارز آسیب به محیط زیست است
بعد از این اقدام اپل، سامسونگ هم مانند شرکت آمریکایی تصمیم گرفت همین سیاست مشابه را در پیش بگیرد و چند ماه بعد، گوشیهای سری گلکسی S21 را بدون شارژر و هندزفری راهی بازار کند. این سیاست ظاهرا آنقدری سوددهی داشت که شرکت کرهای تصمیم گرفت گوشیهای تاشوی جدید خود را نیز (گلکسی زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳) بدون لوازم جانبی درون جعبه راهی بازار کند. البته مانند سری قبل، فقط یک کابل USB-C به USB-C درون جعبه وجود دارد که کاربر باید برای استفاده از آن، آداپتور مخصوص را در اختیار داشته باشد یا آن را به صورت جداگانه خریداری کنند.
سامسونگ حتی گلکسی S21 اولترا ۱۱۰۰ دلاری را هم بدون شارژر و هندزفری راهی بازار کرد تا بدین ترتیب مطمئن شویم این سیاست نه تنها قرار نیست کنار گذاشته شود بلکه به نظر میرسد ادامهدار نیز خواهد بود. نکتهی منفی این قضیه جایی است که برخی از کاربران هیچ آداپتوری در اختیار ندارند یا آن مدلی هم که دارند از استاندارد شارژ سریع پشتیبانی نمیکند. به همین خاطر باز هم باید شارژر سریعی را خریداری کنند که اپل و سامسونگ به صورت جداگانه به فروش میرسانند. سوال اینجاست که وقتی چنین احتمالی وجود دارد، چرا سیاستی مشابه سیاست شیائومی در پیش گرفته نشود که گوشی خود را در دو بستهبندی با و بدون شارژر راهی بازار کرد تا هر کاربر متناسب با نیاز خود یک بستهبندی را انتخاب کند؟
سری گلکسی S21 قیمت مناسبی داشتند اما به هر حال کاربر باید برای شارژر و هندزفری آن به صورت جداگانه هزینه کند. اما اکنون رسیدیم که سری گوشیهای تاشو یعنی گلکسی زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ که این مدلها هم بدون شارژر و هندزفری در دسترس قرار میگیرند.
گلکسی زد فلیپ ۳ با قیمت ۹۹۹ دلار در مدل پایه بدون شارژر و هندزفری
گلکسی زد فولد ۳ با قیمت ۱۷۹۹ دلار در مدل پایه بدون شارژر و هندزفری
سری گوشیهای گلکسی S22 به احتمال بسیار فراوان بدون شارژر و هندزفری
اگر اینطور در نظر بگیریم که دنیای دیجیتال به استفاده از هدفونهای بیسیم روی آورده است، پدیدهای که باز هم اپل آن را در بین شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای گوشی پایهگذاری کرد) بنابراین شاید حداقل حذف هندزفری سیمی از درون جعبهی گوشیها منطقی باشد. خصوصا مدلی مثل گلکسی زد فلیپ ۳ که خب قیمت کمتری هم دارد.
اما دربارهی گلکسی زد فولد ۳ به نظر میرسد سامسونگ هیچ عذر و بهانهای نداشته باشد. جعبهی این محصول در حال حاضر آنقدری بزرگ هست که سامسونگ بدون هیچ مشکلی بتواند نه یکی بلکه دو شارژر و هندزفری را درون آن قرار دهد. البته طبیعتا اینبار این جعبه بسیار کوچکتر و باریکتر شده است منتها هنوز هم فضای کافی برای قرار دادن شارژر درون آن وجود دارد.
نکتهی دیگری هم که باید به آن توجه کنیم این است که سامسونگ گلکسی زد فولد ۳ را در حالی درون جعبه قرار داد که گوشی جمع شده نیست. یعنی در واقع باز است و نه تا شده. به همین خاطر فضای زیادی را اشغال میکند. اگر سامسونگ به این فکر بود که محیط زیست را با استفادهی کمتر از جعبه نجات دهد میتوانست گوشی را به صورت تا شده درون جعبه قرار دهد تا بدین ترتیب فضای کافی برای قرار دادن حدودا ۴ شارژر درون جعبه وجود داشته باشد در حالی که بستهبندی همچنان اندازهی مشابهی دارد.
گلکسی زد فولد ۳؛ جانشین گلکسی نوت اما بدون قلم
قلمهای S-Pen در مدلهای مختلف که به صورت لوازم جانبی و به صورت مجزا به فروش میرسند
اما اگر فکر میکنید حذف شارژر و هندزفری از درون جعبهی گلکسی زد فولد ۳ تنها ضعف این محصول به حساب میآید باید بگوییم اشتباه میکنید. سامسونگ این گوشی ۱۸۰۰ دلاری را به عنوان جانشین سری گلکسی نوت رونمایی و راهی بازار کرد. اگرچه شرکت کرهای اعلام کرد سال آینده مجددا سری نوت را به چرخهی تولید برمیگرداند اما خب به نظر میرسد طی چند سال آینده، بالاخره سری گوشیهای تاشو جایگزین گلکسی نوتهای محبوب میشوند.
اما اگر قرار بود محصولی جایگزین سری گلکسی نوت شود، باید از قلم هم بهره میبرد. گلکسی زد فولد ۳ از قلم پشتیبانی میکند اما هیچ اسلاتی درون آن جهت تعبیهی قلم وجود ندارد و به همین خاطر کاربر مجبور خواهد بود برای این لوازم جانبی نیز به صورت مجزا هزینه کند. حتی درون جعبه هم خبری از این قلم نیست در حالی که بهراحتی میشد یک قلم کوچک را در آن قرار داد.
اما قضیه زمانی جالبتر میشود که کاربر در صورت خرید قلم مخصوص گلکسی زد فولد ۳، چون هیچ جایی برای تعبیهی آن وجود ندارد مجبور خواهد بود قاب محافظی را که محلی برای تعبیهی S-Pen دارد را خریداری کند. البته نکتهی مثبت داستان اینجاست که این قاب محافظ به همراه خود قلم و به قیمت ۸۰ دلار به فروش میرسد.
البته این در صورتی است که ارزانترین قلم موجود را خریداری کنید چون قلم S-Pen پرو حدودا ۱۰۰ دلار قیمت دارد و میتوان از آن در محصولات بسیار بیشتری نظیر گلکسی S21 اولترا، گلکسی زد فولد ۳، برخی از لپتاپهای سامسونگ و … استفاده کرد. طبیعتا این قلم برای کسانی که در حال حاضر از محصولات قدرتمند سامسونگ استفاده میکنند نظیر لپتاپ، گوشی و تبلت مناسب است، نه آن دسته از کاربرانی که فقط یک گوشی در اختیار دارند.
باید به این نکته نیز اشاره داشته باشیم که در حال حاضر قلم S-Pen موجود با گوشی گلکسی زد فولد ۳ سازگار نیست و اگر مثلا از گوشی گلکسی نوت استفاده میکنید باید بدانید نمیتوان با قلم آن روی گلکسی زد فولد ۳ به درستی کار کرد چرا که باید از سریهای نرمتری برای کار با گلکسی زد فولد ۳ استفاده کرد. این هم دلیل خوبی بود که سامسونگ حداقل یک قلم سازگار با گلکسی زد فولد را درون جعبهی آن قرار میداد.
تمایل اپل و سامسونگ به فروش قاب محافظ
نکتهی دیگری که اپل به استفاده از آن برای کسب درآمد بیشتر علاقه دارد، فروش قاب محافظ است. البته که بسیاری از شرکتها قاب محافظ گوشیهای خود را به صورت جداگانه به فروش میرسانند منتها سامسونگ اولینبار برای گوشی تاشوی خود چنین سیاستی را در پیش نگرفته بود.
اگر به خاطر داشته باشید، در سال ۲۰۱۹ و زمانی که سامسونگ اولینبار تصمیم گرفت محصولی با قابلیت تاشوندگی را راهی بازار کند، محتویات درون جعبهی آن شامل موارد زیر میشد:
هدفون بیسیم سامسونگ در آن زمان
شارژر و کابل
قاب محافظ مخصوصی که در هیچ فروشگاه دیگری امکان دسترسی به آن وجود نداشت
تمام این مواردی که اشاره شد اگر قرار باشد به صورت لوازم جانبی و در فروشگاههای شخص ثالث به فروش برسند حداقل ۲۰۰ دلار هزینه در بر خواهند داشت. به همین خاطر پرداخت ۲۰۰۰ دلار برای اولین گوشی تاشو کاملا منطقی به نظر میرسید. اکنون سامسونگ قیمت گوشی تاشوی خود را از ۲۰۰۰ به ۱۸۰۰ دلار کاهش داد اما نباید فراموش کنیم که تمام آن لوازم جانبی جذاب از درون جعبهی این گوشی حذف شدند.
محتویات درون جعبهی گلکسی فولد در سال ۲۰۱۹ که شامل هدفون بیسیم، شارژر سریع و قاب محافظ میشد
یکی از شرکتهای اندرویدی که همچنان محصولات خود را با لوازم جانبی راهی بازار میکند و در بسیاری مواقع هم به کاربر حق انتخاب بین محصولاتی با یا بدون لوازم جانبی درون جعبه میدهد شیائومی است. برای مثال می میکس فولد که اولین گوشی تاشوی شرکت چینی به حساب می آید بسیار کمتر از گلکسی زد فولد ۳ قیمتگذاری شده است اما درون جعبهی خود یک شارژر بسیار سریع و یک قاب محافظ دارد. سامسونگ هم از این سو مشغول فروش قاب محافظ گوشی خود به صورت مجزا است چرا که مطمئن است کاربر در صورت خرید محصولی با قیمت ۱۸۰۰ دلار قطعا به قاب محافظ نیاز خواهد داشت.
در نهایت اما باید این نکته را یادآور شد که در پیش گرفتن چنین سیاستهایی از سوی شرکتهای بزرگی نظیر اپل و سامسونگ اصلا تعجببرانگیز نیست. این شرکتها یک هدف دارند و آن هم کسب سود بیشتر است و برای رسیدن به این هدف نیاز دارند محصولات خود را با بالاترین قیمت ممکن به فروش برسانند.
مسلما اقدام سامسونگ جهت کاهش قیمت گوشیهای تاشوی جدیدش بسیار خوب بود اما حالا میدانیم که برای چنین کاهش قیمتی چه لوازم جانبی از درون جعبهی این گوشیها کنار گذاشته شد. باید امیدوار باشیم اپل کابل شارژر را از درون بستهبندی گوشیهای جدید خود یعنی سری آیفون ۱۳ حذف نکند چون اگر این اتفاق بیفتد قطعا باز هم شرکتهای اندرویدی که اولینشان سامسونگ است چنین مسیری را در پیش خواهند گرفت.