به گزارش سایت طلا، شاخص کل بورس امروز با ۱.۰۴ درصد رشد توانست ۱۵ هزار و ۵۵۵ واحد افزایش یابد و رقم یک میلیون و ۵۱۵ هزار واحد را ثبت کرد.
در معاملات امروز، معامله گران یک میلیون معامله انجام دادند که ۱۰۱ هزار و ۵۸۴ میلیارد ریال ارزش داشت.
در این بازار ۲۷۳ نماد مثبت و ۱۰۷ نماد نیز منفی بودند.
پتروشیمی نوری، پالایش نفت تهران؛ پتروشیمی پردیس، ایران خودرو ، مخابرات ایران و پالایش نفت اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند، در حالی که سرمایه گذاری تامین اجتماعی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بازار گذاشتند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۳۱۸ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۲۱ هزار و ۸۷۶ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار سه میلیارد و ۹۱۰ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۰۸ هزار و ۵۰۶ میلیارد ریال دادوستد شد.
امروز نماد پتروشیمی مارون (مارون)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، نفت پاسارگاد (شپاس)، پالایش نفت لاوان (شاوان) و بیمه سامان (بساما) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.
همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، فرآورده های غذایی و قند چهارمحال (قچار)، صنعتی دوده فام (شصدف) و بیمه تجارت نو (بنو) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.
یک رکورد جدید در بورس
رکورد ارزش معاملات خرد در سال ۱۴۰۰ امروز در بازار سرمایه شکسته شد و به ۱۱۰۵۴ میلیارد تومان رسید.
روند حرکت بازار سرمایه نسبت به سال ذگذشته و حتی ماه های ابتدایی سال جاری متعادل تر شده است و شاخص کل ارقامی که در طی سقوط چشم گیر خود در سال ۱۳۹۹ از دست داده بود را یک به یک فتح می کند. به طوریکه امروز شاهد بودیم که شاخص کل بورس توانست از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عبور کند و به یک میلیون و ۵۱۵ هزار واحد رسید.
از سوی دیگر، امروز شاهد آن بودمی که ارزش معاملات خرد شامل سهام، حق تقدم و صندوق های سهامی شکسته شد و به ۱۱۰۵۴ میلیارد تومان رسید.
البته انتظار میرود بازار سرمایه در روزهای آینده با منطقه مقاومتی خود درگیر شود و احتمال افزایش عرضه ها نیز وجود دارد.
امروز در برخی نمادهای دلاری مانند پتروشیمی و فلزات افزایش محسوس عرضه ها را شاهد بودیم. از سوی دیگر به واسطه رشدی که دلار در هفته های گذشته داشت، سهام های دلاری رشد خود را زودتر از سایر گروه ها آغاز کردند و بین ۲۰ تا ۳۰ درصد رشد داشتند. به همین دلیل احتمال استراحت آن ها در روزهای آینده وجود دارد.
سهم های بزرگ مانند خودرویی ها، پالایشی ها و بانکی ها که رشد کمتری نسبت به سهام دلاری داشتند، امروز با اقبال بهتری مواجه شدند و احتمالا طی روزهای آینده اقبال نسبی به سهام ریالی بازار است تا گپ سهام دلاری و گروه های بزرگ جبران شود.
اما اینکه شاخص کل بورس بتواند از منطقه یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عبور کند یا خیر به عوامل متعددی بستگی دارد، چراکه بازار به استراحت نیاز دارد و عوامل دیگری از جمله نرخ ارزر، قیمت های جهانی نفت، مس، متانول و... روی بازار تاثیر گذار است.