سایت خبری طلا

پرخوری عصبی با بدن شما چه می کند؟

منبع: mayoclinic


بیماری بولیمیا یک اختلال پرخوری است که به دلایلی همچون استرس و فشار زیاد ایجاد می‌شود. این بیماری با زیاد غذا خوردن شروع می‌شود.


پرخوری عصبی با بدن شما چه می کند؟

بیماری بولیمیا یک اختلال پرخوری است که به دلایلی همچون استرس و فشار زیاد ایجاد می‌شود. این بیماری با زیاد غذا خوردن شروع می‌شود.

رفتارهای نشان دهنده‌ی بولیمیا را می‌توان در دو مرحله قرار داد؛ پرخوری و پاکسازی.

1. مرحله پرخوری: پرخوری به این معنا است که فرد در یک وعده بیش از حد نیاز خود غذا می‌خورد؛ به گونه‌ای که در پایان احساس بدی به او دست می‌دهد.

2. مرحله پاکسازی: مرحله پاکسازی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد سعی می‌کند کالری اضافه‌ای را که از طریق غذا خوردن دریافت کرده از بدن خارج کند. احساس شرم و یا تصور بد از بدن موجب می‌شود که فرد دست به چنین کاری بزند.

این بیماری دارای نشانه هایی است که می تواند به شما هشدار دهد تا برای درمان اقدام کنید. این نشانه ها شامل :ترس دائمی از افزایش وزن، نارضایتی از اندام یا ظاهر بدن، از دست دادن کنترل هنگام غذا خوردن، مصرف مکمل برای کاهش وزن، استفاده از قرص‌های مسهل و انگشت کردن در دهان پس از پرخوری هستند.

اما نکته اصلی در بیماری بولیمیا در عوارض جانبی این بیماری است که می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد.

۱.مشکلات قلبی و عروقی: افرادی که دچار این بیماری هستند با بالا آوردن غذا مقدار زیادی آب، مواد معدنی و مغذی را از دست می‌دهند. از دست دادن مواد مغذی و آب بدن باعث بی‌نظمی در ضربان قلب و نارسایی قلبی می‌شود.

۲.مشکلات غدد درون ریز: بولیمیا بر روی پانکراس نیز اثر می‌گذارد. بولیمیا موجب التهاب پانکراس می‌شود که به آن پانکراتیت می‌گویند.

۳.بهداشت دهان و دندان: با بالا آوردن غذا عمل پاکسازی معده را انجام می‌دهند. این دسته از افراد با بالا آوردن، اسید معده را وارد محیط دهان می‌کنند. اسید معده مینای دندان را از بین می‌برد.

۴.مشکلات گوارشی: بالا آوردن مکرر غذا در اختلال بولیمیا، پوشش مری را از بین می‌برد و بافت گلو را متورم می‌کند. زخم معده در افراد مبتلا به این اختلال بسیار شایع است

۵.کمبود آب

۶.آسیب به چشم و پوست: بالا آوردن غذا باعث پارگی رگ‌های چشم، تورم و قرمزی آنها می‌شود. فک و گونه‌های متورم هم اثرات منفی ظاهری بولیمیاست. پوست خشک و تیره‌ رنگ به خاطر کمبود آب در بدن هم از این اثرات منفی است.

۷.مشکلات روحی روانی

۸.مشکلات قاعدگی و بارداری در زنان: بولیمیا موجب قاعدگی نامنظم در زنان می‌شود. حتی گاهی ممکن است این چرخه را متوقف می کند