سایت خبری طلا

وجود 3 نرخ ارز در کشور سم مهلکی است

نائب رئیس کمیسون اقتصادی مجلس وجود 3 نرخ ارز در کشور را سم مهلکی دانست و گفت: باید با یک نرخ تعادلی شرایط را برای زندگی مردم تسهیل کنیم زیرا شرایط فعلی فرصتی است که می توان از آن به نفع خود استفاده و جهش اقتصادی را ایجاد کرد.




دکتر محمدرضا پور ابراهیمی- نائب رئیس کمیسون اقتصادی مجلس و عضو شورای عالی بورس - در هشتمین نشست صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایه گذاری گفت: خوشبختانه در دوره جدید مجلس نهم نیروهای متخصصی از بازار سرمایه حضور دارند که می توانند موضوعات مرتبط با بازار سرمایه را بازگو و بررسی کنند.

وی افزود: تحریم ها و بی تدبیری بانک مرکزی اقتصاد کشور را وارد پروسه جدیدی کرده است و در چنین شرایطی این سوال پیش می‌آید که دولت چه سیاست ارزی را باید اتخاذ کند تا به تناسب رسیده و چشم انداز سیاست ارزی به عنوان نگاه بلندمدت در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه از سال 80 و طی یک دوره 10 ساله به دلیل کنترل و اجتناب از تورم نرخ ارز ثابت نگه داشته شد که به نظر اشتباه بود،عنوان کرد:نوسان نرخ ارز هم بر قیمت کالاهای وارداتی به لحاظ واردکردن مواد اولیه و هم بر صادرات به دلیل فروش محصول بر اساس نرخ ارز تاثیر می گذارد.

وی ادامه داد: با بررسی های انجام شده نرخ ارز در سال گذشته باید در حدود 1800 تومان بود در حالی که با روش های کنترلی 1050 بود که همین تفاضل از قیمت ارز فنری ساخت که منتظر جهش بود.بنابراین فنر فشرده شده کنترل ارز همزمان با اعمال تحریم ها پرتاب شد که چنین بازتاب هایی هم در پی داشت.

وی با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر با دو نوع تحریم مواجه است، تصریح کرد: تحریم خرید و فروش نفت و از طرف دیگر تحریم بانک مرکزی شرایط را بسیار سخت و جهش ارز را ایجاد کرد که البته از این فرصت به وجود آمده می توان به نحو مناسب استفاده کرد.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه کاهش حجم واردات موجب افزایش تقاضای تولیدات داخلی می‌شود ، افزود: بدون نفت که مثل ارثیه پدری می ماند منافع درآمدی کشور بالانس می شود. بهتر است یکبار و برای همیشه دندان استفاده از نفت و فروش آنرا بکشیم چون فروختن ارثیه پدری(نفت) هنر نیست.

وی تاکید کرد: در این توفیق اجباری که نصیب کشور شده باید به اصلاح ساختار در اقتصاد کشور بپردازیم که یکی از بهترین موارد برای این اصلاح ساختار استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه برای تامین مالی است در حالی که تا کنون این میزان تنها 10 درصد بوده است.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی در پایان به بسته پیشنهادی و طرح حمایت از تولید اشاره کرد و افزود: تحول نظام بانکی تا جایی که ظرفیت اقتصاد کشور را داشته باشد و بررسی مسایل و مشکلات بیمه و مالیاتی از موضوعاتی است که در حال بررسی آن هستیم.