چگونه یک روغن زیتون خوب را تشخیص دهیم و بخریم؟
با استفاده از روش های زیر بهترین روغن زیتون بازار را به خانه هایتان ببرید تا از سلامت خود و خانواده تان مراقبت کنید.
همه دانشمندان بر روی میزان سلامتی روغن و چربی های مختلف اختلاف نظر دارند با این حال روغن زیتون فرابکر تنها روغنی است که مورد تایید هر متخصصی قرار می گیرد چرا که روغن زیتون فرابکر بدون هیچ ماده افزودنی تنها با روش های مکانیکی از خود زیتون بدست می آید.
تست دو مرحله ای برای تعیین خلوص روغن زیتون
دو تا چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون را در شیشه مربا بریزید. در آن را محکم ببندید. سپس شیشه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. در آخر اگر روغن به حالت انجماد در بیاید چربی تکثیر نشده و روغن زیتون طبیعی است اما اگر روغن به صورت مایع باقی بماند، روغن چندگانه ی غیر اشباع است و روغن زیتون طبیعی نیست.
فساد روغن از فروشگاه شروع مي شود ، زيرا حرارت و نور ، بزرگترين دشمن روغن زيتون است . از خريدن روغن هايي كه در بطري ها بسته بندي هاي شفاف عرضه مي شوند يا در ويترين هاي مغـازه هـا در معـرض نـور قـرار مـي دهنـد خودداري كنيد.
روغن را استشمام كنيد بايد بوي زيتون احساس شود يا شايد به طور خيلي جزئي بوي سبزي يا سيب داشته باشد .
براي نگهداري روغن زيتون مي توان از ظروف سراميكي يا پلاستيكي تيره استفاده كرد . نگهداري روغن در جـاي گـرم به سرعت باعث كهنگي آن مي گردد . روغن خالص طبيعي در ايران به روغن خام و بودار معروف است .
هنگامي كه آن را به منزل مي بريد در جاي خنـك و تاريـك قرار دهيـد و درب آن را بالافاصله بعد از مصـرف ببنديـد زيرا روغن زيتون به شـدت بوها و مزه هـاي غذاهاي ديگر را به خود جـذب مي كنـد و در اثر تمـاس با اكسيـژن به شدت فاسد مي شود .