به گزارش موبوایران، اینطور که به نظر میرسد، به دلیل مشکل کمبود تراشه که این روزها بدتر از هر مشکل دیگری به شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند ضرر وارد کرده است، فعلا تولید گوشیهای سری شیائومی ردمی نوت ۱۰ توقف خواهد خورد.
شیائومی در حال حاضر بزرگترین شرکت تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان به حساب میآید و این جایگاه را هم با کنار زدن سامسونگ بهدست آورده است. البته این برتری فقط برای یک دورهی کوتاه است همچنان سامسونگ به صورت کلی بهعنوان بزرگترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان شناخته میشود. با این حال این پیشرفت شیائومی طی چند سال اخیر فوقالعاده بود و اکنون شاهد این هستیم که تمام سیاستهای درستی که شرکت چینی طی این مدت اتخاذ کرد، به بهترین شکل ممکن برای آن ثمربخش بودهاند.
درست مانند هواوی که وقتی از سامسونگ پیش افتاد و به رتبهی نخست از لحاظ فروش گوشی هوشمند رسید ولی همزمان با آن، تحریمهای سخت دولت آمریکا گریبانگیر این شرکت شد و آن را به رتبههای پایینتر فرستاد، در دورهای که شاهد رسیدن شیائومی به رتبهی نخست هستیم هم مشکل کمبود تراشه شرکتها را گرفتار کرده است تا بدین ترتیب اندکی از سرعت رشد این شرکت موفق کاسته شود. البته که مشکل کمبود تراشه برخلاف تحریم، جهانی است و همه را درگیر میکند، منتها شیائومی بهعنوان یک شرکت در حال رشد ضرر زیادی را متحمل خواهد شد.
نمونهای از این ضرر را روز گذشته شاهد بودیم. در خبری که دیروز منتشر شده بود، متوجه شدیم که شعبهی اندونزی شیائومی اعلام کرد تمام موجودی ردمی نوت ۱۰ به پایان رسیده است و کاربران و علاقهمندان به محصولات شیائومی باید مدلهای دیگر از این سری را خریداری کنند. اینطور که به نظر میرسد، اتمام موجودی گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۰ در واقع به خاطر توقف تولید آن است که این اتفاق هم در نتیجهی کمبود تراشه رخ داد. حتی شبکهی CNBC International اندونزی اتمام موجودی و توقف تولید ردمی نوت ۱۰ را به کمبود تراشه مرتبط دانست و اعلام کرد این مشکل بهزودی دامنگیر سایر بازارها نیز خواهد شد.
شیائومی ردمی نوت ۱۰ مدل استاندارد از گوشیهای این سری به حساب میآید که امسال و با قیمت بسیار مناسبی راهی بازار شدند. مثل همیشه ردمی در تولید و فروش یک گوشی از سری نوت خود فوقالعاده عمل کرد منتها کمبود تراشه باعث متوقف تولید این مدل شد. حال اینکه آیا تولید دیگر گوشیهای سری ردمی نوت ۱۰ هم توقف خواهد خورد یا خیر موضوعی است که باید منتظر ماند و دید.
ردمی نوت ۱۰ بهعنوان مدل استاندارد از گوشیهای این سری از پردازندهی اسنپدراگون ۶۷۸ بهعنوان قلب تپندهی خود بهره میبرد که با ۴/۶۴، ۴/۱۲۸ و ۶/۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی و حافظهی رم همراهی میشود. روی پنل پشتی این گوشی شاهد چهار دوربین هستیم که شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، فوق عریض ۸ مگاپیکسلی و دو دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو و سنجش عمق میشوند.
بهعنوان منبع تغذیهی این مجموعه، یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی ایفای نقش میکند که کاربر در صورت نیاز میتواند آن را با شارژر سریع ۳۳ واتی که درون جعبه هم موجود است شارژ کند. ردمی حتی نمایشگر این گوشی را هم به پنل OLED مجهز کرد تا بدین ترتیب شاهد یکی از ارزشمندترین گوشیهای اقتصادی جهان باشیم. بنابراین تعجبی نداشت که تمام موجودی این محصول در کشور اندونزی به پایان برسد. حالا هم که به نظر میرسد این مشکل مثل یک پاندمی قرار است به بازارهای دیگر هم سرایت کند.
نکتهی جالب اینجاست که کانال رسمی شیائومی اندونزی در شبکههای اجتماعی در حال ترغیب مردم به خرید گوشیهای دیگر از این سری نظیر ردمی نوت ۱۰ پرو، ردمی نوت ۱۰S و ردمی نوت ۱۰ ۵G هستند اما نمیتوان تضمین داد موجودی این گوشیها هم به اتمام نمیرسد چون قیمتی که ردمی برای آنها در نظر گرفته است هم بسیار مناسب است.
مشکل همانطور که اشاره شد از کمبود تراشه نشأت میگیرد. پیشتر فقط در تولید تراشههای پرچمدار مشکل وجود داشت اما به نظر میرسد شرکتهای تولیدکنندهی تراشه در تولید مدلهای اقتصادی هم با مشکل مواجه شدهاند. حال به نظر میرسد این شرکتها که در صدر آنها TSMC قرار دارد نه تنها به خاطر مشکلات طبیعی نظیر خشکسالی و کمبود آب، بلکه به خاطر شیوع مجدد ویروس کرونا و اعمال محدودیتهای شدید، در پاسخگویی به نیاز شرکتها برای تأمین تراشهی لازم بازماندهاند.
البته این تمام ماجرا نیست! شیوع مجدد ویروس کرونا متأسفانه اینبار شدت بیشتری دارد و نوع بیماری هم بسیار خطرناکتر شده است. به همین خاطر بسیاری از شرکتها با حداقل کارمند ممکن به کار مشغول هستند تا مبادا ویروس همهی آنها را زمینگیر کند. حتی برخی از شرکتهای مونتاژ در ویتنام به طور کلی تعطیل شدهاند چرا که نفرات کافی برای راهاندازی مجدد خط تولید وجود ندارد.
این یعنی حتی در صورت رفع مشکل خشکسالی و رفع این مانع در تولید تراشه، مادامی که سایهی نحس کرونا وجود دارد، تولید هر محصولی اعم از گوشی هوشمند چه اقتصادی و چه پرچمدار با مشکل جدی مواجه خواهد بود و باید دید طی ماهها یا حتی سالهای آینده چه پیش خواهد آمد. فعلا که پیشبینی میشود فقط مشکل کمبود تراشه تا سال ۲۰۲۲ هم ادامهدار خواهد بود که با این وضعیت، قطعا شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند و سایر شرکتهایی که در تولید محصولات خود به تراشه نیاز دارند با مشکل جدی مواجه خواهند شد. اینکه ویروس کرونا تا چه مدت قرار است کشورها را زمینگیر کند هم اصلا مشخص نیست چون با وجود این بیماری، به طور کلی خط تولید تمام محصولات با مشکل مواجه خواهد شد.