مراقب این هورمون ها باشید، آن ها شما را چاق خواهند کرد
هورمون ها نقش اساسی در تنظیم عملکرد های بدن دارند و به نوعی تنظیم کننده اصلی فعالیت های حیاتی بدن به شمار می روند.
هورمون ها سیگنال های شیمیایی هستند که طیف گسترده ای از عملکردهای مختلف بدن را کنترل می کنند. هورمون ها همه چیز را تحت تاثیر قرار می دهند از جمله سطح استرس و خلق و خو، رشد، خواب، تولید مثل، وزن و اشتها.
افزایش وزن و کاهش وزن تحت تأثیر عوامل زیادی است که ممکن است برخی از آن ها از کنترل شما خارج باشند مانند هورمونها.
تیروئید
مشکل تیروئید شایع ترین نوع بهم ریختن تعادل هورمون ها است کم کاری تیروئید بیماری است که در آن بدن هورمون تیروئید کافی ندارد و باعث می شود دچار افزایش وزن شوید.
استروژن
استروژن یک هورمون زنانه است که کاهش سطح آن می تواند باعث افزایش وزن در دوران یائسگی شود.
پروژسترون
سطح هورمون پروژسترون در دوران یائسگی در بدن کاهش پیدا می کند که این کاهش ممکن است باعث نفخ و جمع شدن آب در بدن زنان شود و از نشانه های دیگر کاهش این هورمون، این است که بدن شما نسبت به قبل بزرگتر و سنگینتر می شود.
تستسترون
نامتعادل بودن میزان تستسترون باعث اختلالات قاعدگی، رشد موهای صورت، آکنه و ناباروری و از همه مهم تر افزایش وزن و چاقی می شود.
انسولین
انسولین مسئول تنظیم چربی و کربوهیدرات در بدن است این هورمون به بدن اجازه می دهد که از گلوکز استفاده کند. سطح بالای انسولین در بدن زنان منجر به افزایش وزن خواهد شد
هورمون استرس یا کورتیزول
کورتیزول معروف به هورمون استرس و تنظیم فشار خون و سیستم ایمنی بدن کمک می کند این هورمون به بدن پیام می دهد که باید مواد غذایی با میزان کالری بالا مصرف کند و مقدار بالای آن در بدن منجر به افزایش اشتها و در نتیجه چاقی می شود.