سایت خبری طلا

کاهش درآمد تامین‌کنندگان سامسونگ در پی فروش ضعیف گلکسی S21

منبع: دیجی مگ


تامین‌کنندگان سامسونگ در پی فروش نه چندان خوب پرچم‌دار امسال شرکت یعنی گلکسی S21 در بازار متحمل ضرر سنگین و کاهش درآمد مواجه شدند.


به گزارش موبوایران، سامسونگ اوایل امسال و با امیدواری فراوان از گوشی‌های سری گلکسی S21 رونمایی کرد. پرچم‌دارانی در سه مدل استاندارد، پلاس و اولترا که از این حیث کاملا مشابه نسل گذشته یعنی سری گلکسی S20 بودند. اما در دورانی که سری S20 راهی بازار شدند، مشکل بسیار جدی وجود داشت. اول اینکه رویداد معرفی از این سری آخرین رویداد حضوری بود که برگزار شد چون بعد از آن ویروس کرونا شیوع پیدا کرد؛ دوم اینکه پردازنده‌ی اگزینوس ۹۹۰ بکار رفته در این گوشی‌ها واقعا دردسر ساز شد.

سامسونگ اگزینوس ۹۹۰ را به عنوان رقیبی برای اسنپدراگون ۸۶۵ راهی بازار کرد اما این پردازنده در کنترل دما آنقدری با مشکل مواجه شد که کاربران به دنبال جمع‌آوری امضا برای ارسال به سامسونگ بودند تا بلکه سامسونگ دیگر از پردازنده‌های اگزینوس در گوشی‌هایش استفاده نکند. همین موضوع هم سبب شد شرکت کره‌ای در کشور خود که همیشه گوشی‌هایش را با پردازنده‌ی اگزینوس راهی بازار می‌کرد، سری S20 را با اسنپدراگون ۸۶۵ عرضه کند.

با این حال سری گلکسی S20 فروش نسبتا خوبی را پشت سر گذاشت. اما در سری گلکسی S21، سامسونگ اگزینوس ۲۱۰۰ را به عنوان پردازشگر مرکزی انتخاب کرد که از لحاظ ساختاری و معماری کاملا مشابه مدل اسنپدراگون ۸۸۸ بود که آن هم توسط خود سامسونگ ساخته شد. اما تغییرات به نسبت نسب قبل اصلا خوب نبود که هیچ پسرفت هم داشت و فقط مدل اولترا بود که به شکل محسوسی پیشرفت داشت.

در نتیجه توجه بسیاری از کاربران به سمت مدل اولترا رفت و کمتر کسی به گوشی پلاستیکی و ۶٫۱ اینچی تمایل نشان داد که تنها پیشرفتش نسبت به قبل پردازنده‌ی قدرتمندش بود. به همین خاطر گلکسی S21 اصلا نتوانست فروش خوبی را پشت سر بگذارد تا اینکه بدترین گوشی هوشمند سامسونگ از لحاظ فروش لقب بگیرد. فروش ناامیدکننده‌ی این گوشی اما سبب شد تامین‌کنندگان شرکت کره‌ای در سراسر جهان با مشکل جدی از لحاظ درآمدزایی مواجه شوند.

کاهش بیش از ۷۰ درصدی سود عملیاتی از سال ۲۰۱۹ برای تامین‌کنندگان سامسونگ

معمولا گوشی‌های پرچم‌دار مدل استاندارد همیشه به خاطر سخت‌افزار قدرتمند و قیمت مناسب فروش خوبی دارند؛ نظیر آیفون‌ها اما در سامسونگ حداقل برای امسال کاملا برعکس این قضیه اتفاق افتاد. دلیل آن هم استفاده از مواد بی‌کیفیت در ساخت بدنه، کاهش قابلیت‌های جذاب در حد یک پرچم‌دار، حذف لوازم جانبی از درون جعبه و مواردی از این دست بود.

 اگرچه عملکرد تامین‌کنندگان قطعات گوشی سامسونگ در سه‌ماه دوم امسال به نسبت همین بازه‌ی زمانی در سال گذشته پیشرفت داشت اما اعداد و ارقام به نسبت دو سال گذشته به طرز چشمگیری کاهش داشته‌اند. طی یک بررسی که از ۲۰ تامین‌کننده‌ی سامسونگ صورت گرفت، گزارش بسیار جالبی بدست آمد.

این تامین‌کنندگان در مجموع توانستند در سه‌ماه دوم سال جاری (۲۰۲۱)، حدودا ۲٫۵۳ تریلیون وون (واحد پول کره) فروش داشته باشند. همچنین سود عملیاتی این مجموعه نیز به ۱۶۲٫۴ میلیارد وون رسید که سود ۶٫۴ درصدی را نشان می‌دهد. این آمار و ارقام شاید به تنهایی بسیار زیاد به نظر برسند اما به نسبت سال ۲۰۱۹، یعنی زمانی که شرکت کره‌ای پرچم‌داران سری گلکسی S10 و نوت ۱۰ را راهی بازار کرده بود، ۱۳٫۱ درصد در بازه‌ی زمانی مشابه کاهش داشته‌اند. اما کاهش اصلی به سود عملیاتی برمی‌گردد که ۷۲ درصد بود. دلیل اصلی این موضوع هم آنطور که گفته می‌شود به خاطر عملکرد بد گوشی‌های سری گلکسی S21 بوده است.

البته که شیوع ویروس کرونا و کمبود تراشه به خصوص تراشه‌ی پرچم‌دار در نتیجه‌ی همین بیماری و خشک‌سالی‌های پی در پی در تایوان تاثیر زیادی در رقم خوردن چنین نتیجه‌ی داشته است اما این گرفتاری‌ها به طور مساوی دامن‌گیر همه‌ی تامین‌کنندگان نشده است تا به این نتیجه برسیم که سری گلکسی S21 واقعا مشتری کمی دارند. اینکه سامسونگ تصمیم گرفت کاهش کیفیت ساخت و قابلیت‌های پرچم‌داران خود را با الگوبرداری از سیاست نه چندان خوب اپل یعنی حذف شارژر و هندزفری از درون جعبه همزمان کند سیاست اشتباهی بود که شرکت کره‌ای اکنون باید تاوان آن را بدهد.

سامسونگ نه تنها رتبه‌ی نخست برترین فروشنده‌ی گوشی هوشمند در جهان را به شیائومی تقدیم کرد بلکه به تامین‌کنندگان خود نیز ضرر زیادی وارد کرد. حال اینکه چه زمانی شرکت می‌خواهد دست از سیاست اشتباه خود یعنی الگوبرداری از کارهای اپل بردارد مشخص نیست.

برای مثال، زمانی که سامسونگ کار خود را انجام می‌داد و طبق سیاست‌های خود پیش می‌رفت، موفق شد ۲۵٫۵ میلیون دستگاه از سری گلکسی S10 را در ۶ ماه نخست به فروش برساند. در سری گلکسی S20 این میزان به ۱۷ میلیون کاهش پیدا کرد اما در پرچم‌داران سری گلکسی S21، شاهد فروش تنها ۱۳٫۵ دستگاه در مدت ۶ ماه بودیم و این بسیار کم است.

احتمال تکرار آمار ضعیف در نتیجه‌ی عدم عرضه‌ی پرچم‌داران بیشتر در نیمه‌ی دوم سال جاری

سامسونگ امسال تصمیم گرفت به دلیل کمبود تراشه‌ی پرچم‌دار، از سری گلکسی نوت فاکتور بگیرد و به‌جای آن، گوشی‌های تاشوی خود یعنی گلکسی زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ را تولید کند. از آن جایی که تقاضا برای چنین محصولاتی کمتر است، سامسونگ می‌تواند کمبود تراشه را مدیریت کند و مدل‌های بیشتری از سری گلکسی S21 را تولید و روانه‌ی بازار کند. اما مشکل دقیقا جایی است که سری گلکسی S21 اصلا فروش خوبی ندارند که چنین تصمیمی بخواهد در نهایت به سود سامسونگ تمام شود.

گوشی‌های سری نوت هم طرفداران بسیار زیادی داشتند و عدم عرضه‌ی آن‌ها باعث شد سامسونگ امیدواری زیادی به ادامه‌ی سال هم نداشته باشد. از طرفی گلکسی زد فولد ۳ با قیمت پایه‌ی ۱۸۰۰ دلار راهی بازار شد و اصلا هم محصولی نیست که انتظار داشته باشیم الان ناجی سامسونگ باشد. گلکسی زد فلیپ ۳ با قیمت ۱۰۰۰ دلار شاید بتواند کاری از پیش ببرد اما در تعداد محدودی تولید می‌شود و چون در ابتدای مسیر قرار دارد شاید توجه زیادی را به خود جلب نکند.

می‌ماند گلکسی S21 فن ادیشن که اگر به اندازه‌ی نسل گذشته‌ی خود خوب باشد، قطعا می‌تواند تا حد زیادی خسارت وارده به سامسونگ را جبران کند. این گوشی اواخر امسال رونمایی و راهی بازار می‌شود اما بهره‌مندی آن از تراشه‌ی پرچم‌دار باعث شده شرکت کره‌ای نتواند آن را در تعداد مورد نیاز تولید و به بازار عرضه کند. در نتیجه‌ی این موضوع موجودی این گوشی در ابتدای دوران عرضه محدود به یک سری بازار خاص خواهد بود تا ببینیم بالاخره چه زمانی مشکلات ناشی از کمبود تراشه و شیوع بیماری دست از سر کاربران بر می‌دارند.