به گزارش سایت طلا ،اتحادیه اروپا عصر امروز در بیانیهای رسمی به گفتوگوی تلفنی «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران پرداخت.
در این بیانیه آمده است: «جوزپ بورلی روز جمعه تلفنی با وزیر امور خارجه جدید ایران گفتوگو کرد. آنها درباره روابط ایران- اتحادیه اروپا در پی تغییر دولت ایران گفتوگو کردند. مسیر پیش روی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و تحولات اخیر در افغانستان و پیامدهای منطقهای و انسانی آن نیز مورد بحث قرار گرفت».
اتحادیه اروپا در این بیانیه رسانهای افزود: «بورل به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام، بر اهمیت زیاد از سرگیری سریع گفتوگوی های وین برای بازگرداندن برجام به مسیر تاکید کرد. وی همچنین نگرانی خود درباره گامهای هستهای اخیری که توسط ایران اتخاذ شده و مسیر کلی برنامه هستهای ایران را ابراز داشت و بر اهمیت همکاری نزدیک با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکید کرد. وی این موضوع را برای تمامی مشارکتکنندگان در گفتوگوها یادآوری کرد که رویکردی واقعی و منعطف در مذاکرات برای رسیدن به سازشی که به نفع همه خواهد بود، ضروری است».
در این بیانیه اضافه شده است: «بورل و امیر عبداللهیان همچنین درباره اوضاع در افغانستان پس از تسلط طالبان گفتوگو کردند. بورل اشاره کرد که اوضاع در این کشور نیازمند توجه بسیار فوری بوده و نقش شرکای منطقهای و بینالمللی برای اطمینان یافتن از ثبات در داخل و خارج منطقه ضروری است. آنها توافق کردند که تماسها را حفظ کرده و رایزنی درباره منطقه را ادامه دهند».
به گزارش سایت طلا، حسین امیرعبداللهیان نیز در این گفتوگوی تلفنی تعهد تهران به گفتوگو و تعامل سازنده در چارچوب دیپلماسی متوازن را مورد تاکید قرار داد و از مذاکرات به عنوان ابزار دیپلماسی یاد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تاکید کرد: برای ایران مذاکرهای که نتایج ملموس و عملی داشته باشد و همراه با تامین حقوق و منافع مردم باشد، قابل قبول است.
امیرعبداللهیان قانون مصوب مجلس در خصوص برنامه هستهای را برای دولت ایران لازم الاجر خواند و افزود: در هر مذاکرهای باید اقدام واقعی طرفهای مقابل برجامی به تعهداتشان محرز شود.
تا کنون شش دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرفهای برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریمهایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد.
مضاف بر این، مقامهای دولت آمریکا پیش از این تصریح کردهاند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقهای استفاده کنند.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.