واکنش بورس به تیم اقتصادی دولت جدید
شاخص کل بورس تهران امروز 25 هزار و 500 واحد رشد کرد و به عدد یک میلیون و 575 هزار واحد رسید.
به گزارش سایت طلا ، شاخص کل بازار در بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز در یک روند رو به رشد با افزایش 25 هزار و 555 واحد به رقم یکمیلیون و 575 هزار و 762 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 11 هزار و 149 واحد به رقم 467 هزار و 507 واحد رسید.
ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 6 میلیون و 314 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از 12.3 میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب 1.1 میلیون نوبت معامله و به ارزش 11 هزار و 440 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس مثبت بودند به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی - ارزشی 1.6 درصد رشد کردند.
همچنین شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن 2.4 درصد رشد کردند.
شاخص آزاد شناور 1.5 درصد افزایش یافت.
شاخص اول بورس 1.9 درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس 1.2 درصد افزایش یافت.
امروز نمادهای شاخصساز شامل سرمایهگذاری امید، گسترش نفت و گاز پارسیان، چادرملو، پالایش نفت اصفهان، شستا، فولاد مبارکه و پالایش نفت تهران بودهاند.
شاخص بورس در هفتهای که گذشت با ۵۰هزار و ۱۹۷واحد افزایش، معادل ۳.۳۵درصد رشد کرد.
در جریان معاملات بازار سرمایه در هفته گذشته طی 4روز معاملاتی تعداد 49میلیارد و 311میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش 410هزار و 42میلیارد ریال در بیش از 4میلیون و 938هزار و 331دفعه مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب 115، 147 و 154 درصد رشد را نسبت به هفته قبلتر(که 2 روز معاملاتی داشت) تجربه کردند.
کارشناسان میگویند، عمده دلیل رشد شاخص بورس به خاطر افزایش نرخ ارز در بازار است. اگر دلیل رشد از محل افزایش تولید در شرکتها باشد، میتوان امیدوار به ماندگاری رشد بورس داشت، اما صرفاً به خاطر افزایش دلار نمیتواند رشد پایدار در شرکتها را شاهد بود.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۴۱۰ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۲۲ هزار و ۷۲۸ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار چهار میلیارد و ۴۸۹ میلیون برگه سهم به ارزش ۸۱ هزار و ۶۹۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نماد بیمه پاسارگاد (بپاس)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی مارون (مارون)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، فرابورس ایران (فرابورس)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، بانک دی (دی)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) و موسسه اعتباری ملل (وملل) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.
همچنین گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، صنعتی دوده فام (شصدف) و بیمه ساما (بساما) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.
سیگنال مثبت تیم اقتصادی دولت جدید به بورس
یک تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به برنامه های وزیر جدید اقتصاد درمورد بازار سرمایه، اظهار کرد: وزیر اقتصاد زوایای مختلف بازار سرمایه را میشناسد و برنامه هایی که تا کنون توسط تیم اقتصادی دولت جدید ارائه شده، به بازار سرمایه سیگنال مثبت داده است. البته باید منتظر ماند و دید که آیا برنامه ها عملیاتی میشوند یا خیر.
روزبه شریعتی در گفتگو با ایسنا ، با ابراز خوشحالی از اینکه بازار سرمایه در برنامه های وزیر اقتصاد جایگاه مناسبی دارد، اظهار کرد: باید از اینکه وزیر اقتصاد حتی پیش از اینکه توسط مجلس تایید صلاحیت شود در برنامه های خود به بازار سرمایه اشاره کرده است ابراز خوشحالی کرد، چراکه در چند سال گذشته، بازار سرمایه در برنامه های وزیر پیشنهادی اقتصاد جای کوچک و کلیشه ای داشت. اما اکنون حتی زمانی که وزیر اقتصاد به معضلات کشور اشاره می کند، زودتر از مشکل بازار پولی، درمورد بازار سرمایه صحبت میکند.
وی با بیان اینکه خاندوزی از معدود وزرای اقتصادی بعد از انقلاب اسلامی است که به بازار سرمایه اشراف کامل دارد، گفت: آقای خاندوزی زوایای مختلف بازار سرمایه را میشناسد، به بازار سرمایه و نقاط قوت و ضعف این بازار مسلط است، میداند که شرکت های بسیار بزرگی خارج از بازار سرمایه هستند که پتانسیل بورسی شدن را دارند.
این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: اگر به صحبت های آقای خاندوزی در شرایط نرمال جامعه توجه شود، باید گفت بازار سرمایه یک حامی سیاسی و نگرش اقتصادی درست دارد. اما چرا بر شرایط نرمال اقتصادی تاکید میکنم، زیرا متاسفانه شرایط اصلا نرمال نیست. وضعیت کسری بودجه فاجعه بار است. در پنج ماه گذشته شرایط بسیار وخیم بود. چاپ پول قابل توجهی به نام استقراض از بانک مرکزی صورت گرفته است. طبق گزارش های بانک مرکزی پایه پولی نزدیک به ۱۳ درصد رشد کرده است. تورم نقطه به نقطه ۵۰ درصدی پیش رو است. همه اتفاقات بغرنج بوده و فردی که سکان مدیریت کشور را در دست میگیرد با بحران های زیادی مواجه است.
شریعتی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه در چند هفته اخیر سیگنال مثبت را از ارکان اقتصادی تیم جدید گرفته است، عنوان کرد: مخصوصا از وزیر اقتصاد که درحال حاضر رئیس شورای عالی بورس هم است، سیگنال هایی که از طرف ارکان اقتصادی دولت به بازار سرمایه تزریق شده اند این است که با قیمت گذاری دستوری به شدت مخالف بوده و معتقد هستند عرضه و تقاضا باید قیمت را تعیین کند.
وی ادامه داد: آقای خاندوزی زمانی که در مجلس بود، بارها و بارها در جریان فعل و انفعالات بازار سرمایه، ورود سیمان به بورس کالا، ورود سنگ آهن به بورس کالا و... قرار گرفته و از حامیان اصلی مکانیزم قیمت گذاری از طریق عرضه و تقاضا بوده است.
این تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه ارکان اقتصادی بالاخره پذیرفته اند که چند نرخی بودن فسادزا است، اظهار کرد: درحالی که به قول آقای نیلی اگر در اوایل دهه ۸۰ فردی از این صحبت میکرد که چندنرخی بودن عامل فساد است، با فرد برخورد میکردند.
شریعتی تاکید کرد: راه درست این است که قیمت گذاری دستوری نباشد، عرضه و تقاضا و قیمت را تعیین کند و چندنرخی بودن ارز نیز وجود نداشته باشد. آقای خاندوزی به همه این موارد چندبار اشاره کرده است. به طور کلی، او فردی نیست که فقط بازار پول را بشناسد و رابطه خوبی با بازار سرمایه دارد. امیدواریم در عمل همین اتفاقات هم بیفتد؛ باید منتظر ماند و دید.