چرا زمان آن رسیده که تمام آیفونها زوم اپتیکال داشته باشند؟
نگاهی به قوانین ترکیببندی دنیای عکاسی در زمان ثبت تصاویر نشان میدهد که بیشتر اصول و قوانین مربوط به ترکیببندی عکس تاکنون تغییر چندانی را نکرده و ثابت ماندهاند.
به گزارش موبوایران، نگاهی به قوانین ترکیببندی دنیای عکاسی در زمان ثبت تصاویر نشان میدهد که بیشتر اصول و قوانین مربوط به ترکیببندی عکس تاکنون تغییر چندانی را نکرده و ثابت ماندهاند. همچنین باید بگوییم که میتوان از دو قانون ترکیببندی در اکثر موقعیتهای عکاسی استفاده کرد و آن دو قانون یکی پر کردن فریم عکس و دیگر حذف کردن فضای مرده است.
بهعنوان نمونه اگر قصد عکاسی از یک خودرو را داشته باشید باید بهگونهای از این خودرو عکاسی کنید که این خودرو در عکس نهایی غالب باشد، مگر اینکه هدف شما از عکاسی از این خودرو نشان دادن محیط اطرافش باشد. کادربندی نادرست باعث میشود که بخشهایی از فریم عکس نهایی اضافی باشند.
با توجه به این موضوع، در این مقاله به این موضوع میپردازیم که چرا اپل به دوربین تلهفوتوری به کار رفته در آیفونها توجه چندانی را نمیکند؟ در حالی که دوربن تلهفوتو یکی از اولیتهای اصلی شرکت کرهای سامسونگ در زمان توسعهی گوشی جدید است.
اگر به خانوادهی آیفون ۱۲ توجه کنید، میبینید که اپل در آیفون ۱۲ مینی و نسخهی استاندارد آیفون ۱۲ از ماژول دوربین دوگانه متشکل از دوربین فوقعریض و دوربین اصلی استفاده کرده است. فاصلهی کانونی لنزهای به کار رفته در این دوربینها بهترتیب معادل با ۱۳ و ۲۶ میلیمتر در یک دوربین DSLR مجهز به سنسور فولفریم است. همانگونه که از فاصلهی کانونی این لنزها مشخص است، استفاده از این دو دوربین در هنگام عکاسی باعث میشود که فاصلهی عکاس از سوژه افزایش پیدا کند.
اگر در زمان عکاسی از آیفونها ۱۲ پرو یا آیفون ۱۲ پرو مکس استفاده کنید، میبینید که در هنگام عکاسی با این آیفونها میتوانید از دوربین تلهفوتو هم استفاده کنید. البته باید بگوییم که مقدار بزرگنمایی اپتیکال دوربین تلهفوتوی استفاده شده در آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس بهترتیب ۲ و ۲٫۵ برابر است که این مقدار بزرگنمایی معادل با فاصلهی کانونی ۵۲ و ۶۵ میلیمتر در یک دوربین DSLR با سنسور فولفریم است.
با وجود اینکه نسخهی پرو آیفونهای ۱۲ دارای دوربین تلهفوتو هستند، اما در دنیای عکاسی میزان بزرگنمایی دوربین تلهفوتوی این آیفونها متوسط در نظر گرفته میشود. البته باید بگوییم که در این مقاله نمیخواهیم راجعبه بزرگنمایی دیچیتال آیفونها که بزرگنمایی ۱۰ برابری را ارائه میدهد صحبت کنیم، زیرا همانگونه که میدانید استفاده از این بزرگنمایی دیجیتال باعث کاهش شدید کیفیت تصاویر میشود و عکسنهایی به صورت پیکسلی و تار شده ثبت میشود.
نگاهی به گوشیهای پرچمدار شرکت رقیب یعنی سامسونگ نشان میدهد که سری گلکسی S21 در کمترین حالت بزرگنمایی هیبرید (ترکیب بزرگنمایی دیجیتال و اپتیکال) ۳ برابری را ارائه میدهند که البته تفاوت چندانی را با مدلهای پرو آیفون ۱۲ ندارد.
با این وجود، اگر گوشی گلکسی S21 اولترا را تهیه کنید میتوانید که در زمان عکاسی از بزرگنمایی اپتیکال ۱۰ برابری این گوشی استفاده کنید که معادل فاصلهی کانونی ۲۴۰ میلیمتر در یک دوربین عکاسی DSLR با سنسور فولفریم است. باید بگوییم که این مقدار بزرگنمایی بیشتر از لنزهای تلهفوتویی است که عکاسان خبری بهطور معمول از آن استفاده میکنند.
نکتهی قابل توجه دربارهی ماژول دوربین به کار رفته در سری گلکسی S21 این است که سامسونگ در تمامی این گوشیها از یک ماژول دوربین شامل دوربین فوقعریض، دوبین اصلی و دوبین تلهفوتو استفاده کرده است. حتی گوشی مقرونبهصرفهی گلکسی S20 FE هم دارای ماژول دوربینی متشکل از این دوربینهاست.
اگر گوشیهای اندرویدی دیگر را هم مد نظر قرار دهیم، میبینیم که دیگر سازندگان گوشیهای اندرویدی هم روند مشابه با شرکت سامسونگ را دنبال میکنند. بهعنوان نمونه گوشی پرچمداری مانند وانپلاس ۹ پرو دارای دوربین تلهفوتو با بزرگنمایی ۳٫۳ برابری در کنار دوربین فوقعریض و دوربین اصلی در ماژول دوربین خود است.
البته بیشتر گوشیهای اندرویدی ارزانقیمت دارای ماژول دوربینی مشابه با آیفون ۱۲ مینی و نسخهی استاندارد آیفون ۱۲ هستند. در واقع بیشتر گوشیهای مقرونبهصرفه و ارزانقیمت اندرویدی دارای یک ماژول دوربین دوگانه شامل دوربین فوقعریض و دوربین اصلی هستند. البته گوشیهای اندرویدی هم وجود دارند که علاوهبر این دو دوربین، در ماژول دوربین آنها از یک دوربین ماکرو هم استفاده شده است.
همچنین گوشیهای اندرویدی پرچمدار و مقرونبهصرفهای هم وجود دارند مانند گوگل پیکسل ۵، شیائومی می ۱۱ و وانپلاس ۹ که ماژول دوربین آنها دارای دوربینهای مشابه با آیفون ۱۲ است.
اگر بخواهیم منصفانه برخورد کنیم باید بگوییم که استفاده از دوربین فوقعریض و دوربین اصلی در ماژول دوربین یک گوشی به این معنی نیست که ماژول دوربین به کار رفته در آن بیمصرف است. بدون شک کاربران میتوانند که از دوربین فوقعریض استفاده شده در ماژول دوربین این گوشیها برای ثبت عکسهای از فضاهای بزرگ یا تعداد افراد زیاد استفاده کنند.
تنها مشکلی که در زمان استفاده از دوربین فوقعریض وجود دارد این است که دوربینهای فوقعریض بهطور معمول تمایل دارند که اعوجاجی را در لبههای تصویر ایجاد کنند و پرسپکیتو لبههای عکس را با انجام این کار خراب کند. در واقع به این دلیل است که عکاسان حرفهای از لنزهای فوقعریض در هنگام عکاسی پرتره استفاده نمیکنند.
دوربینهای تلهفوتوی به کار رفته در گوشیها هم محدودیتهای مربوط به خودشان را دارند. البته بهطور معمول مزیتهای استفاده از دوربین تلهفوتو بیشتر از محدودیتهای آن است زیرا به طور معمول در هنگام عکاسی افراد برای نزدیک شدن به سوژهی مد نظر مشکل دارند.
بهعنوان نمونه اگر شما در کنسرت باشید به طور معمول جمعیت زیادی میان شما و صحنهی کنسرت وجود خواهد داشت. در این مواقع استفاده از لنز تلهفوتو و عکاسی با آن باعث میشود که شما بتوانید عکس مناسبی را از سوژهی دلخواه خود ثبت کنید و موقعیت را از دست ندهید. با توجه به این موضوع، ما فکر میکنیم که اپل باید از دوربین تلهفوتو در تمامی آیفونها استفاده کند بهویژه اکنون که سامسونگ در حال نزدیک شدن به اپل در بازار گوشیهای هوشمند است.
چرا آیفونها بزرگنمایی کمی را دارند و چهزمانی این مشکل حل میشود؟
دلایل مختلفی وجود دارد که نشان میدهد چرا اپل در حال دنبال کردن این استراتژی است. نتایج نظرسنجی انجام شده توسط سایت Android Authority نشان میدهد که بیشتر کاربران دوربین تلهفوتو را به دوربین فوقعریض ترجیح میدهند. البته باید بگوییم که ممکن است تحقیقاتی که اپل دربارهی این موضوع انجام میدهد گستردهتر باشد و این شرکت نظر تعداد بیشتری از افراد را دربارهی این موضوع بهدست آورده باشد.
همانگونه که میدانید اپل شرکتی است که در زمان توسعهی یک گوشی جدید به استفاده از طراحی باریک و زیبا اهمیت بسیار زیادی را میدهد و حتی برخی وقتها کارایی را فدای طراحی محصولاتش میکند. نگاهی به جدیدترین آیفونهای موجود در بازار نشان میدهد که این آیفونها ماژول دوربین برجستهای را دارند و استفاده از یک دوربین تلهفوتو با بزرگنمای اپتیکال بیشتر از ۲٫۵ برابر ممکن است که به یک سنسور بزرگتر و فناوری لنز پریسکوپی احتیاج داشته باشد.
در نتیجه ممکن است که اپل برای افزایش میزان بزرگنمایی دوربین تلهفوتوی به کار رفته در آیفون مجبور شود که از ماژول دوربین با برجستگی بیشتری در آیفونها استفاده کند یا که به کل ضخامت بدنهی آیفونها را افزایش دهد.
البته باید گفت که سیاست اصلی در زمان توسعهی یک گوشی به احتمال زیاد به حداقل رساندن هزینهی اجزای به کار رفته در آن است. همچنین در حال حاضر لنزهای پریسکوپی گران قیمت هستند و حتی افزایش ضخامت بدنهی آیفون برای قرار دادن لنزی با بزرگنمایی اپیتکال بیشتر در آن هم هزینهی ساخت آیفون را به صورت غیرضرروی بالا میبرد. با توجه به این موضوع، منطقی به نظر میرسد که اپل تنها از دوربین فوقعریض در مدلهای ردهپایین آیفون و خانوادهی آیپد استفاده میکند.
همچنین باید بگوییم که به نظر نمیرسد که اپل بهزودی از دوربین تلهفوتو در مدل استاندارد آیفون استفاده کند. حتی شایعههای منتشر شده دربارهی دوربین نسل بعدی آیفون نشان میدهند که از دوربین فوقعریض مجهز به سیستم فوکوس خودکار ابتدا در ماژول دوربین آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس استفاده خواهد شد و اپل در زمان دیگری از دوربین فوقعریض مجهز به سیستم فوکوس خودکار در ماژول دوربین دیگر مدلهای آیفون استفاده خواهد کرد.
اگر اپل از دوربین تلهفوتو در ماژول دوربین مدلهای ردهپایین آیفون هم استفاده کند انجام این کار به احتمال زیاد بهدلیل فشار بازار و کاهش قیمت قطعات بهکار رفته در آیفون خواهد بود. بیراه نیست که اگر در این مورد اپل را مورد انتقاد قرار دهیم.
این شرکت در یک دههی گذشته توانسته است که گوشیهایی را با بهترین دوربینها به بازار عرضه کند. ناامیدکننده است که در زمان کنونی میبینیم که یک شرکت از تکنولوژی خودش استفاده نمیکند و کاربران را مجبور میکند که برای استفاده از فناوری که باید در همهی دستگاهها وجود داشته باشد، پول اضافه بپردازند. در واقع عقیده داریم که اپل از ماژول دوربین سهگانه باید در همهی مدلهای آیفون استفاده کند و هیچ دلیل برای انجام ندادن این کار توسط اپل وجود ندارد.