چگونه موج سوار خوبی در محیط اینترنت باشیم؟
اینترنت مکانی عالی برای ایجاد و گپ زدن با دوستان، ایجاد وبسایت و یادگیری موارد جدید است. متأسفانه این محیط مجموعه جدیدی از شکارچیان را به خود جلب کرده که سعی می کنند اطلاعات شخصی شما را برای اهداف مخرب خود بدست آورند.
به گزارش موبوایران، اینترنت مکانی عالی برای ایجاد و گپ زدن با دوستان، ایجاد وبسایت و یادگیری موارد جدید است. متأسفانه این محیط مجموعه جدیدی از شکارچیان را به خود جلب کرده که سعی می کنند اطلاعات شخصی شما را برای اهداف مخرب خود بدست آورند.
برای ایمن ماندن در این محیط باید اصطلاحا در این دریای بیکران موج سوار هوشمندی باشید. مراقب تهدیدهایی مانند هکرها باشید و اطلاعات شخصی خود را محفوظ نگه دارید در اینصورت تجربه اینترنتی امنی خواهید داشت.
حفظ هویت خود
1.در ارائه اطلاعات شناسایی در اینترنت احتیاط کنید. دادن اطلاعات شخصی در اینترنت مانند دادن جان خود است. وقتی افراد در شبکه های اجتماعی هستند، اغلب متوجه نمی شوند که اطلاعات زیادی را به اشتراک می گذارند. روش های زیادی وجود دارد که از طریق آنها اشتراک اطلاعات شخصی شما می تواند شما را به خطر بیندازد.
اگر نیاز دارید نام خود را در حساب وارد کنید، از نام مستعار یا نام جعلی استفاده کنید. می توانید از فرم ناقص نام خود استفاده کنید.
تا جایی که ممکن است حریم خصوصی حساب خود را به حداکثر برسانید. بسیاری از سایت ها و سرویس های پیام رسان دارای سطوح متفاوتی از حریم خصوصی هستند.
اطلاعات هویتی دیگری مانند شماره تأمین اجتماعی، تاریخ تولد و سایر اطلاعات را ارسال نکنید. اینها از جمله مهمترین اطلاعات مربوط به شما هستند و با در دست داشتن آنها، هکرها به راحتی می توانند هویت شما را بدزدند.
از عکس خود به عنوان عکس پروفایل در شبکه های اجتماعی استفاده نکنید. به جای آن تصویری از چیزی که دوست دارید قرار دهید.
2.مکان خود(لوکیشن) را خصوصی نگه دارید. محل سکونت خود را به افرادی که نمی شناسید واگذار نکنید. این بدان معناست که شما نباید آدرس و یا حتی شهر محل سکونت خود را به اشتراک بگذارید. هنگام ارسال عکس از محل زندگی خود مراقب باشید. ممکن است تصویری در جلوی خانه یا نزدیک صندوق پستی شما حاوی آدرس جزئی یا کامل باشد که شکارچی برای ردیابی شما از آن استفاده می کند. قبل از ارسال آنلاین عکس ها، آنها را با دقت بررسی کنید.
3.اطلاعات تماس شخصی خود را بصورت آنلاین اعلام نکنید. این نه تنها به شماره تلفن و ایمیل شما بلکه به سایتهای رسانه های اجتماعی یا خدمات پیام رسانی فوری اشاره می کند. اگر اطلاعات تماس خود را برای عموم مردم مشخص کنید، ممکن است پیام های تهدید آمیز یا توهین آمیز دریافت کنید یا توجه ناخواسته را به خود جلب کنید. حسابهای خود را فقط برای دوستانی که به طور خاص برای دسترسی انتخاب کرده اید، قابل مشاهده کنید.
قبل از ارسال محتوای خطرناک فکر کنید. بارزترین مثال در این مورد تصاویر یا فیلم های شخصی خواهد بود. حتی اگر این محتوا را به صورت محرمانه ارسال کنید، هیچ راهی وجود ندارد که بدانید آنها با آن چه خواهند کرد. حتی اگر حساب های رسانه های اجتماعی شما خصوصی باشند، افراد ممکن است مطالب شما را در مکانی عمومی که ترجیح می دهید در آن دیده نشوند، ارسال کنند. هنگامی که چیزی در اینترنت وجود دارد، حذف آن عملاً غیرممکن است. باهوش باشید و چیزی را که نمی خواهید دیگران ببینند را اصلا ارسال نکنید.
4.مراقب غریبه هایی باشید که مایل به ملاقات با شما هستند. اگر در یک سایت همسریابی هستید یا پیامی از شخصی که نمی شناسید و مایل به ملاقات است دریافت می کنید سعی کنید با احتیاط اقدام کنید. به یاد داشته باشید ، با ناشناس بودن اینترنت، هرکسی می تواند درباره خودش هر چیزی را ادعا کند.
اگر تصمیم دارید با فردی از طریق اینترنت ملاقات کنید، یک مکان عمومی مانند رستوران یا مرکز خرید را انتخاب کنید تا از هویت آن ها مطمئن نشوید.
مقابله با اذیت های سایبری
1.به دروغ افراد توجه نکنید. مجرمان سایبری اغلب ادعا می کنند که تعدادی دیگر نیز با آنها موافق هستند. آنها ممکن است بگویند که دیگران به طور خصوصی در مورد شما و رفتار یا اعتقادات شما با آنها تماس گرفته اند تا بتوانند ثابت کنند که مشکلی در شما وجود دارد. این امر به ویژه در جوامع آنلاین طولانی مدت مانند چت روم ها یا انجمن های آنلاین رایج است.
2.خونسرد باشید. اجازه ندهید پیام های توهین آمیز به احساسات شما آسیب برساند. به یاد داشته باشید، مجرم سایبری در حال ارسال مطالب توهین آمیز با هدف صریح برآشفتن شما هستند. درک کنید که قلدرهای سایبری مانند هر نوع قلدر دیگر، بزدل هستند و از ناشناس بودن اینترنت برای پنهان کردن شخصیت خود استفاده کنید. خود را به خاطر مزاحمت سایبری سرزنش نکنید.
3.به زورگویان سایبری پاسخ ندهید و با آنها درگیر نشوید. وقتی پیام های آنها را در صندوق ورودی خود می بینید یا آنها را در انجمن می خوانید، به منظور رد اتهامات آنها پاسخ ندهید و با خطای تهمت آمیز مشابهی پاسخ ندهید. در صورت امکان کاربر را در انجمن یا انجمن گپ مسدود کنید. به این ترتیب، آنها نمی توانند برای شما پیام ارسال کنند و شما نمی توانید پست های آنها را ببینید.
4.همه پیام ها و ایمیل های توهین آمیز را نگه دارید. آنها را حذف نکنید. در صورت امکان، یک پوشه فرعی برای این پیام ها با عنوان سوء استفاده ایجاد کرده و آنها را در آنجا ذخیره کنید. در صورت نیاز به اقدام جدی تر، بعداً پیام ها برای شما مدرک خواهند بود.
محافظت از خود در برابر هکرها
1.فایروال خود را روشن نگه دارید. فایروال شما گزینه ای است که از رمزهای عبور و امنیت رایانه شما محافظت می کند. اگر فایروال شما خراب است راه را برای هکرهایی باز می کنید که می توانند اطلاعات را گرفته یا حذف، گذرواژه های شما را بدزدند و انواع دیگر خرابکاری ها را انجام دهند. بنابراین، فایروال را خاموش نکنید.
دسترسی به فایروال را فقط برای برنامه های مجاز که به آن نیاز دارند مانند بازی ها یا خدمات پخش ویدئو، اعطا کنید.
2.با VPN صفحات وب را مرور کنید. یک شبکه خصوصی مجازی(VPN) اساساً به عنوان یک واسطه بین وب و رایانه شما عمل می کند و یک لایه رمزگذاری اضافی برای تعاملات آنلاین شما فراهم می کند. سرور VPN ممکن است در شهر دیگری یا حتی کشوری متفاوت از محل اقامت شما واقع شده باشد و به این معنی است که ردیابی داده های شما تقریباً غیرممکن است.
3.از اتصال به وای فای عمومی اجتناب کنید. مطمئن شوید که نام نقطه عمومی wifi چیست. ورود به سیستم اشتباه یا نامی مشابه با هدف فریب عمدی کاربران، می تواند به این معنی باشد که ارتباط آنلاین شما (از جمله گذرواژه ها، ایمیل ها و اطلاعات بانکی) توسط هکر ثبت می شود.
4.گذرواژه های چالش برانگیز به حساب های آنلاین خود اضافه کنید. از رمزهای عبور طولانی (بزرگتر از هشت نویسه) با ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و (در صورت امکان) نویسه های دیگر مانند زیر خط و علامت دلار استفاده کنید. هر گذرواژه را منحصر به فرد کرده و در یک دفترچه یادداشت کنید.
5.از احراز هویت دو مرحله ای استفاده کنید. بسیاری از سرویس ها از دو لایه امنیتی استفاده کرده اند.
6.نرم افزارهای خود را به روز نگه دارید. اگر سیستم عامل یا مرورگر اینترنت شما رفع اشکال جدید امنیتی را شامل نمی شود، خود را در برابر هکرها آسیب پذیر می کنید. سیستم و نرم افزار خود را طوری تنظیم کنید که در صورت در دسترس بودن به روزرسانی های جدید، به طور خودکار به روز شود. این کار سیستم شما را ایمن نگه می دارد.
7.با احتیاط بارگیری کنید. هکرها و صیادان اغلب با استفاده از کرم ها (برنامه های مخرب جمع آوری داده ها)، ویروس ها یا سایر بدافزارها، ایمیل های دسته جمعی برای کاربران ناشناس ارسال می کنند. کاربرانی که پیوست های ایمیل را بارگیری می کنند بدون اینکه ابتدا آنها را اسکن کرده یا آنها را در برابر پرونده های بد شناخته شده بررسی کنند، خود را در معرض نقض امنیت قرار می دهند.
8.از نرم افزار آنتی ویروس استفاده کنید. نرم افزار آنتی ویروس می تواند برنامه های ناخواسته و فایل های بالقوه مضر را از رایانه شما دور نگه دارد. برنامه های معتبر شامل McAfee Antivirus ، Webroot Antivirus و Bitdefender از جمله برترین برنامه های آنتی ویروس هستند. اگر به دنبال گزینه مقرون به صرفه تری هستید، Bitdefender دارای یک برنامه آنتی ویروس رایگان است. Panda Free Antivirus و Avast Free Antivirus نیز گزینه های خوبی هستند.
9.هنگامی که از رایانه خود استفاده نمی کنید، آن را خاموش کنید. بسیاری از مردم ترجیح می دهند رایانه های خود را همیشه روشن بگذارند. اما هرچه مدت زمان کارکرد رایانه شما بیشتر باشد، احتمال اینکه شما هدف یک هکر قرار بگیرید بیشتر است. هکرها و جاسوس افزارها نمی توانند به رایانه ای که داده اینترنت را ارسال یا دریافت نمی کند، دسترسی داشته باشند.