سایت خبری طلا

کاهش شدید سرعت تولید گوشی‌های اپل و سامسونگ در سه‌ماه دوم امسال

منبع: دیجی مگ


تولید گوشی‌های هوشمند اپل و سامسونگ در سه‌ماه دوم امسال با کاهش سرعت شدیدی مواجه شد که دلیل عمده‌ی آن کمبود تراشه‌ی پرچم‌دار و همچنین شیوع دوباره‌ی ویروس کرونا است.


به گزارش موبوایران، ، تولید گوشی‌های هوشمند اپل و سامسونگ در سه‌ماه دوم امسال با کاهش سرعت شدیدی مواجه شد که دلیل عمده‌ی آن کمبود تراشه‌ی پرچم‌دار و همچنین شیوع دوباره‌ی ویروس کرونا است.

حدودا دو سالی هست که ویروس مرگبار کرونا روی زندگی همه‌ی مردم سایه انداخته است. متاسفانه هر چند وقت یکبار شاهد شیوع موج جدیدی از این ویروس در نقاط مختلف جهان هستیم و هربار هم به نوعی کسب و کارهای مختلف برای مدت زمان نامعلومی مختل می‌شوند. صنعت گوشی‌های هوشمند هم یکی از همین کسب و کارهاست که در حال حاضر وضعیت خیلی خوبی ندارد.

ویروس کرونا چون بسیار واگیردار است، کاربران زیادی را خانه‌نشین کرد. همچنین شرکت‌های مونتاژ هم با حداقل ظرفیت خود مشغول به کار هستند تا مبادا کارمندان آن دچار مشکل شوند. به همین خاطر حجم تولیدات به شدت کاهش پیدا کرد و شرکت‌ها نمی‌توانند نیاز بازار را به مانند دوران قبل از کرونا تامین کنند.

اما این تمام ماجرا نیست؛ چرا که کرونا از یک سو و کمبود تراشه از سویی دیگر، بر کاهش سرعت تولید تاثیر منفی گذاشته است. یکی از دلایل کمبود تراشه را شاید بتوان به شیوع ویروس کرونا ربط داد اما دلیل اصلی آن مشکلاتی نظیر خشک‌سالی و کم آبی در کشور تایوان است که باعث شده شرکتی نظیر TSMC که بزرگ‌ترین شرکت فعال در زمینه‌ی تولید پردازنده به حساب می‌آید با مشکل مواجه شود. از طرفی سایر شرکت‌ها نظیر سامسونگ که بعد از TSMC بزرگ‌ترین شرکت فعال در این زمینه به حساب می‌آید نیز با این مشکل به دلیل دیگری دست و پنجه نرم می‌کنند و هنوزم مشخص نیست وضعیت چه زمانی قرار است به روال عادی خود برگردد.

کاهش چشمگیر سرعت تولیدات سامسونگ در سه‌ماه دوم سال ۲۰۲۱

در نتیجه‌ی مشکلات یادشده، سامسونگ به طرز چشمگیری سرعت تولید محصولات خود را کاهش داد. در سه‌ماه دوم سال جاری میلادی، به صورت کلی ۳۰۷ میلیون گوشی هوشمند تولید شد که به نسبت سه‌ماه نخست امسال ۱۱ درصد کاهش داشت اما خب در مقایسه با بازه‌ی زمانی مشابه در سال گذشته، ۱۰ درصد رشد را شاهد هستیم.

سامسونگ در این بازه‌ی زمانی (آوریل تا ژوئن) بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند بود و توانست ۵۸٫۵ میلیون از ۳۰۷ میلیون دستگاه را تولید کند. شاید این میزان زیاد باشد اما در مقایسه با سه‌ماه نخست امسال، ۲۳٫۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد که بسیار چشمگیر است.

سامسونگ نه تنها به خاطر کمبود تراشه، بلکه به خاطر شیوع ویروس کرونا ضربه‌ی بسیار سنگینی را متحمل شد. این ویروس طی چند ماه گذشته در هندوستان و ویتنام شدیدا شیوع پیدا کرد و باعث شد سامسونگ تولیدات خود را کاهش و در بسیاری از مواقع به طور کامل متوقف کند تا بتواند از بوجود آمدن یک فاجعه جلوگیری کند. اقدامات شرکت کره‌ای در راستای حفاظت از جان کاربران اما به کاهش شدید تولید محصولات آن انجامید که خب طبیعتا ارزشش را داشت.

سامسونگ باید در راستای حفظ جایگاه خود به عنوان برترین تولیدکننده و فروشنده‌ی گوشی هوشمند در جهان تلاش زیادی بکند اما به گزارش وب‌سایت TrendForce، رقابت روز به روز در حال افزایش است و شرکت‌هایی نظیر شیائومی که سایه به سایه‌ی شرکت کره‌ای در حال حرکت هستند هم وضعیت خوبی دارند. به همین خاطر بسیار سخت است سامسونگ بتواند وضعیت نابسامان فعلی را درست کند و در راستای حفظ جایگاه خود قدم بردارد. مگر اینکه شرکت توجه ویژه‌ای به گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده‌ی خود داشته باشد و آن‌ها را به قابلیت‌های خوبی مجهز کند.

منفعت شیائومی و اوپو از تحریم هواوی

اوپو و شیائومی دو شرکت چینی بزرگ و مطرحی هستند که چند سال قبل نام آن‌ها زیر سایه‌ی نام هواوی قرار داشت. اما بعد از اینکه دولت ترامپ هواوی را از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری تحریم کرد، این شرکت با یک سقوط آزاد از رتبه‌ی نخست برترین تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند به رتبه‌ی هفتم رفت تا فعلا نتوان از آن به عنوان یک رقیب جدی یاد کرد.

با کنار رفتن هواوی از رقابت، شرکت‌های بزرگ چینی نظیر شیائومی و اوپو بیشتر توانستند خود را در بازار مطرح کنند. به گزارش TrendForce، این دو شرکت در سه‌ماه دوم امسال، ۴۹٫۵ گوشی هوشمند تولید کردند که در این بین باید زیرمجموعه‌های شیائومی نظیر ردمی، پوکو و بلک‌شارک و زیرمجموعه‌های اوپو یعنی ریلمی و وان‌پلاس را هم در نظر داشت.

در مقایسه با سال گذشته، تولید گوشی‌های اوپو ۸۰ درصد رشد داشت که این میزان برای شیائومی به ۷۰ درصد می‌رسد. به نسبت سه‌ماه نخست امسال اما وضعیت هر دو شرکت اندکی بدتر شده است؛ اما نه به آن میزان افتی که سامسونگ تجربه کرد. این نشان می‌دهد که وضعیت شرکت‌های چینی به لطف خروج هواوی از عرصه‌ی رقابت در بازار بسیار خوب است و شرکتی که باید به صورت جدی نگران وضعیت خود باشد، سامسونگ است. البته بخش بزرگی از پیشرفتی که شیائومی و اوپو داشتند به خاطر موفقیت آن‌ها در کشور چین است؛ جایی که هواوی کاربران زیادی را از دست داد و از آن طرف این دو شرکت حسابی از وضعیت پیش‌آمده منفعت لازم را بردند. بنابراین سامسونگ نه فقط اپل بلکه دو شرکت فوق‌العاده قدرتمند را به عنوان رقبای جدی خود در ماه‌های آینده خواهد داشت.

وضعیت اپل هم مانند سامسونگ خوب نیست

اینطور که به نظر می‌رسد، اپل هم شرایط خیلی خوبی در بازار ندارد چرا که در ماه ژوئن، تولید آیفون‌ها به میزان قابل توجهی کاهش داشت. البته این مورد شاید طبیعی باشد چرا که شرکت آمریکایی در حال آماده‌سازی شرایط برای ورود گوشی‌های سری آیفون ۱۳ است. طبق شنیده‌ها، این گوشی‌ها در همین ماه میلادی رونمایی و راهی بازار خواهند شد بنابراین کاملا طبیعی است که تولیدات اپل کاهش داشته باشد.

با توجه به خبرها و گزارشات مختلف، در سه‌ماهی که گذشت اپل توانست ۴۲ میلیون گوشی هوشمند تولید کند که به نسبت وضعیت شرکت در سه‌ماه قبل، ۲۲ درصد کاهش داشت. این عملکرد نسبتا ضعیف باعث شد شرکت کوپرتینویی، چهارمین برند برتر از لحاظ میزان تولید لقب بگیرد اما به نظر می‌رسد در همین سه‌ماه بتواند مجددا به رده‌ی دوم بازگردد.

با این حال TrendForce پیش‌بینی می‌کند اپل بعد از معرفی گوشی‌های سری آیفون ۱۳ هم وضعیت خیلی خوبی نداشته باشد چرا که ویروس کرونا در کشور مالزی که بخشی از قطعات آیفون‌ها را تولید می‌کند شیوع مجدد پیدا کرده است و باعث تعطیلی بخش‌های زیادی شد. به همین خاطر شاید اپل نتواند آیفون ۱۳ را هم متناسب با نیاز بازار تولید کند.

ویوو، شرکت چینی دیگر اما در رده‌ی پنجم

ویوو اما دیگر شرکت چینی است که گوشی‌های هوشمند بسیار خوبی تولید می‌کند منتها آنقدری مطرح و بزرگ نیست که محصولاتش را در بازارهای مختلفی به فروش برساند. به همین خاطر انتظار نداشتیم در بین برترین تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند نظیر اپل و سامسونگ و شیائومی، جایگاه خوبی داشته باشد اما می‌بینیم که این شرکت چینی فراتر از انتظار ظاهر شد و توانست خود را به رده‌ی پنجم برساند.

ویوو در سه‌ماهی که گذشت توانست ۳۴ میلیون گوشی تولید کند که این تعداد شامل گوشی‌هایی که برند زیرمجموعه‌ی آن یعنی iQoo تولید می‌کند نیز می‌شود. درست مانند سامسونگ، ویوو هم به خاطر شیوع ویروس کرونا در کشور هند، بخش بزرگی از شانس خود را برای تولید محصولات بیشتر از دست داد منتها باز هم فراتر از انتظار ظاهر شد.

ویوو اما بعد از شروع سه‌ماه سوم، به احتمال بسیار فراوان به خاطر افزایش رقابت بین سامسونگ و اپل، شاهد کاهش سهم خود در بازار خواهد بود منتها این کاهش سهم تا چه اندازه محسوس است نمی‌دانیم و باید منتظر بمانیم. این شرکت هم مانند اوپو و شیائومی توانست بعد از سقوط هواوی، به خوبی از نبود آن در بازار استفاده کند و خود را به این جایگاه برساند. باید دید آیا ویوو می‌تواند با تولید گوشی‌های خوب و مقرون به صرفه، رتبه‌ای را که بدست آورده است حفظ کند یا خیر.