برنج یکی ار پرطرفدارترین غذا ها در بین ایرانیان است که تقریبا جزو قوت غالب آن ها به حساب می آید. اما پزشکان توصیه به مصرف برنج قهوه ای می کنند. اما در واقعیت برنج قهوه ای بهتر است یا برنج سفید؟
همه برنج ها اغلب به طور کامل از کربوهیدرات، با مقدار کمی از پروتئین و عملاً بدون چربی می باشند.
برنج قهوه ای دانه کامل است این بدان معنی است که آن شامل تمام قسمت های دانه از جمله سبوس فیبر، جوانه مغذی و آندوسپرم غنی از کربوهیدرات است.
در برنج سفید سبوس و جوانه ( مغذی ترین قسمت دانه ) حذف می شود. دانه های برنج سفید دارای مقدار بسیار کمی از مواد مغذی ضروری است و به همین دلیل است که برنج قهوه ای معمولاً بسیار سالم تر از سفید در نظر گرفته می شود.
برنج قهوه ای دارای مزیت بسیاری بیشتری از برنج سفید است که در واقع مربوط به مواد مغذی محتوای آن است. برنج قهوه ای دارای فیبر و آنتی اکسیدان های بیشتر و همچنین ویتامین های مهم تر و مواد معدنی زیادی است.
در ازای آن برنج سفید بیشتر یک منبع کالری "خالی" و کربوهیدرات با مقدار کمی از مواد مغذی ضروری است.
خوردن برنج قهوه ای به جای سفید نیز ممکن است به طور قابل توجهی سبب کاهش ( وزن، شاخص توده بدن (BMI) و دور کمر و باسن ) شود.
در نتیجه برنج قهوه ای به طور کلی مغذی تر از برنج سفید است. فیبر ، منیزیم و سایر مواد مغذی بیشتری دارد و مانند برنج سفید غنی شده با مواد مغذی مصنوعی نیست. شما می توانید از این پس برنج قهوه ای را که جایگزین بهتر و سالم تری برای برنج سفید است استفاده کنید.