به گزارش سایت طلا،عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیشب در برنامه تلویزیونی نگاه یک با تأکید بر فرصتآفرین بودن فضای مجازی، گفت: ازآنجایی که آقای رئیسی در زمان انتخابات ریاستجمهوری وعده داده بودند که از نظرات مردم برای انتخاب اعضای کابینه بهره خواهند گرفت، در زمینه انتخاب وزیر ارتباطات نیز از این روش استفاده کردند بهنحوی که با راهاندازی سامانهای از مردم خواسته شد افراد موردنظرشان برای وزارت ارتباطات را معرفی کنند که در آن سامانه در ابتدا 500 نفر معرفی شدند. در مراحل بعد کارگروهی بررسی این نفرات را بهعهده گرفت و بهتدریج بر اساس بررسی کارنامه افراد معرفیشده، تعداد نفرات به 3 نفر کاهش یافت.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه توسعه شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حوزه حمایت از کاربران، حوزه فضایی و ارتقاء حوزه پست و پستبانک از اولویتهای وزارت ارتباطات است، افزود: نگاه دولت سیزدهم به شبکههای اجتماعی این است که بههیچوجه بهدنبال مسدودسازی فضای مجازی و کسبوکارها نیست اما ما معتقدیم که این فضا باید نظاممند شود.
وی با تأکید بر اینکه یکی از اولویتهای وزارت ارتباطات شبکه ملی اطلاعات و حکمرانی فضای مجازی است، گفت: اکنون حکمرانی از طریق پلتفرمهای خدماترسان و شبکههای اجتماعی است و اینکه چهچیزی را نصب کنیم یا نکنیم به حکمرانی مربوط میشود و در زمان حاضر مشکل همه دنیا این است که با پلتفرمهای جهانی چه کنیم و حتی در مورد مدیریت اینترنت نگرانی جهانی وجود دارد.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه از فضای مجازی میتوان میلیونها شغل ایجاد کرد و حتی میتوان جوانان درآمدهای دلاری هم داشته باشند خاطرنشان کرد: ما در حوزه پلتفرمهای بانکی با کمک بخش خصوصی به موفقیتهای قابلتوجهی رسیدهایم و قطعاً استانداردهای پلتفرمهای بانکی بسیار پیچیدهتر از پلتفرمهای اجتماعی است.
زارعپور گفت: شبکه ملی اطلاعات لایههای مختلفی دارد که یک لایه آن، لایه زیرساخت است که از صفر تا صد آن در اختیار وزارت ارتباطات است. اگر ما بتوانیم در داخل کشور در لایه زیرساخت یک شبکه پرسرعت و باکیفیت داشته باشم، میتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم و اگر این زیرساخت در داخل کشور راهاندازی شود میتوان از آن بهعنوان هاب انتقال اطلاعات به کشورهای دیگر استفاده کرد.
زارعپور افزود: سند طرح کلان معماری ملی اطلاعات که سال گذشته ابلاغ شد هرچند که دیر و بعد از 9 سال ابلاغ شده است، اما یک سند افتخارآمیز است که اگر به بخشهای مختلف آن نگاه کنید، استانداردهایی که برای کیفیت شبکه تعیین کرده، استانداردهای بینالمللی و بعضاً بالاتر از آن استانداردهایی است که در کشورهای دیگر وجود دارد.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: من قول میدهم که توسعه شبکه ملی اطلاعات بهمعنای قطع دسترسی شبکه جهانی نیست بلکه ما بهدنبال فراهم کردن یک شبکه پرسرعت، باکیفیت و امن برای عموم مردم هستیم.
زارعپور همچنین در پاسخ به این پرسش که "آیا شما در شبکههای اجتماعی حضور ندارید؟"، گفت: من در شبکههای اجتماعی حضور دارم اما ترجیح میدهم بهجای وزیر رسانه، وزیر ارتباطات و وزیر برقراری ارتباطهای مردم با یکدیگر باشم.
وی با تأکید بر اینکه "من هیچگاه نگاه منفی به حضور در فضای مجازی نداشتهام و ندارم و البته آن را یک فرصت میدانم"، گفت: ما یک سامانه تلفنی شبانهروزی 195 و نیز سامانه https://195.cra.ir را داریم که همکاران من بهطور شبانهروزی پاسخگوی مشکلات مردم هستند و مردم بدانند که قطعاً این پیامها تا رسیدن به نتیجه پیگیری میشود.