مدیریت سیستماتیک تقاضای ارز براساس سامانه پورتال ارزی

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور تاکید کرد: دلار آمریکا عمدتا برای تامین مصارف خدماتی همانند ارز مسافرتی، دانشجویی و درمانی آن هم بیشتر به صورت اسکناس کاربرد دارد.

خبر را برای من بخوان

صمد کریمی اظهار کرد: مقررات‌زدایی و وضع مقررات جدید جهت روان‌سازی و شفاف‌سازی بیش‌تر از جمله برنامه‌های آتی و اولویت‌های آتی مرکز مبادلات ارزی کشور در سه ماهه دوم فعالیت خود است.

وی گفت: مدیریت سیستماتیک تقاضای ارز براساس سامانه پورتال ارزی به تفکیک گروه‌های کالایی و مبلغ ارز و پوشش تقاضای ارز به تفکیک گروه‌های کالایی با سرعت بالاتر به ویژه در خصوص ارز‌های پرمتقاضی از اقداماتی است که مورد توجه قرار خواهد گرفت.

کریمی با بیان اینکه راه‌اندازی مرکز مبادلات ارزی کشور نقش کاتالیزور را در تطابق الگوی تجاری با سبد ارزی مرکز ایفا کرده است گفت: همچنین سبب کاهش چشمگیر تقاضا برای ارزهای جهان روا و جلوگیری از شوک‌های ارزی شده، هزینه‌های تبدیل ارز را کاهش داده، در ثبات بازار ارز کشور موثر بوده، جریان با ثبات واردات مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای به کشور را موجب شد و شدت تحریم‌های وارده بر بانک مرکزی، شبکه بانکی و تامین مالی تجارت و پروژه‌ها را کاهش داده است.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با بیان این که تقاضا برای واردات کالا به دلار مربوط به گروه‌های کالایی سه تا هشت و درنتیجه تخصیص ارز در مرکز مبادلات ارزی نزدیک به صفر بوده است، افزود: این امر ناشی از تطابق تدریجی الگوی تجاری کشور و سبد ارزی مرکز مبادلات ارزی است.

وی ادامه داد: البته اگر چنانچه‌ صادرکنندگان - خریداران اظهارنامه‌های صادراتی قصد واردات از محل درآمدهای ارزی خود به ارزهای جهان روا (دلار و یورو) داشته باشند، کافی است به منظور طی مراحل ثبت سفارش به صورت « بدون انتقال ارز» به سازمان توسعه تجارت مراجعه کرده و براساس ضوابط و مقررات مربوطه نسبت به واردات کالا به دلار یا یورو اقدام کنند، البته واردکنندگان « بدون انتقال ارز» می‌توانند با توجه به طرف‌های عمده تجاری خود از ارزهای ملی (محلی) نیز استفاده کنند.