چرا به خوردن خوراکی های شور علاقه بیشتری از خود نشان می دهیم؟

مصرف خوراکی های شور در مقایسه با خوراکی ترش و شیرین به شکل واضحی بیشتر است اما علت آن چه می تواند باشد؟

خبر را برای من بخوان

مصرف خوراکی های شور در مقایسه با خوراکی ترش و شیرین به شکل واضحی بیشتر است اما علت آن چه می تواند باشد؟

میل به مصرف خوراکی‌های شور امری شایع است و معمولا در نتیجه فاکتورهایی از قبیل استرس بروز می‌کند. همچنین در برخی مواقع میل به مصرف خوراکی‌های شور از یک بیماری یا کمبود سدیم ناشی می‌شود.

علت تمایل به خوراکی های شور

استرس:
زمانیکه سطح استرس افزایش می‌یابد بسیاری از افراد به طور معمول به خوردن آن‌ها میل دارند اغلب سرشار از نمک، قند و چربی است.

خوراکی شور

تعریق زیاد:
با تعریق، سطح سدیم بدن کاهش می‌یابد. برای بیشتر افراد تعریق خفیف جای نگرانی ندارد. هرچند زمانیکه فرد به دلیل تعریق زیاد میزان بالایی از سدیم را از دست می‌دهد بدن به خوردن مواد شور تمایل پیدا می‌کند.

سندرم پیش از قاعدگی:
در روزهای پیش از شروع عادت ماهانه تغییرات روحی و جسمی متعددی در بدن زنان اتفاق می‌افتد و میل به خوردن از جمله میل به غذاهای شور علامت شایعی است که می‌تواند از نوسانات هورمونی ناشی شود.

بیماری آدیسون:
زمانیکه غدد فوق کلیوی هورمون کافی تولید نکنند میل فرد به خوردن غذاهای شور زیاد می‌شود.

بیماری

سندرم بارتر:
سندرم بارتر بیماری ژنتیکی است که در زمان تولد فرد به آن دچار می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری توانایی بازجذب سدیم در کلیه‌ها را ندارند.

البته باید این نکته را نیز در نظر داشت که کمبود خواب نیز در افزایش تمایل فرد به مصرف خوراکی های شور نیز تاثیر گذار است.

میل زیاد به شیرینی نیز می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد از جمله: مصرف کم پروتئین و چربی، مشکلات هورمونی، کمبود آهن، خوردن زیاد نمک، کمبود سروتونین.