به گزارش موبوایران، ویوو روز گذشته از سه گوشی بالاردهی سری X70 در مدلهای استاندارد، پرو و پرو پلاس رونمایی کرد که هر یک از آنها قابلیتها و مشخصات خاص خود را دارند.
بهترین پرچمدار این سری همانطور که احتمالا از نامش هم متوجه شدید، ویوو X70 پرو پلاس است؛ مدل پرو پرچمدار میانی به حساب میآید و مدل استاندارد را هم به نوعی باید پرچمدار اقتصادی بدانیم. هر سهی این گوشیها با مشخصات سختافزاری خاصی رونمایی شدند که در این مطلب به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
قبل از اینکه به بررسی این گوشیها بپردازیم باید به این نکته اشاره کنیم که دوربین تنها بخشی است که بین دو پرچمدار استاندارد و پرو تفاوت دیده میشود اما مدل پرو پلاس به صور کلی یک سر و گردن از هر دوی آنها بهتر است.
ویوو X70 و X70 پرو شباهت زیادی به یکدیگر دارند و تنها چیزی که آنها را به صورت عمده از هم متمایز میکند، تعداد دوربین روی پنل پشتیشان است. بنابراین شاهد دو پرچمدار کاملا مشابه هستیم که همین موضوع ارزش خرید مدل استاندارد را دوچندان میکند.
نمایشگر
از نمایشگر شروع میکنیم؛ جایی که ویوو تصمیم گرفت دقیقا از همان نمایشگری برای پرچمدارهای جدیدش استفاده کند که در سری X60 استفاده کرده بود. یعنی پنلی ۶٫۵۶ اینچی از جنس AMOLED با رفرشریت ۱۲۰ هرتز و وضوح ۱۰۸۰ × ۲۳۷۶ پیکسل که برای یک گوشی در این محدودهی قیمت مناسب است.
برای مدل پرو پلاس اما از یک نمایشگر ۶٫۷۸ اینچی با فناوری E5 سامسونگ استفاده شده است که پنلی از جنس AMOLED دارد و وضوح تصویر در آن هم به رقم فوقالعادهی ۱۴۴۰ × ۳۲۰۰ پیکسل میرسد. از استاندارد HDR هم در این نمایشگر پشتیبانی میشود.
علاوه بر اینها، پنل این نمایشگر از فناوری LTPO استفاده میکند و این یعنی گوشی میتواند بر اساس محتوای به نمایش درآمده، رفرشریت خود را بین ۱ تا ۱۲۰ هرتز تغییر دهد. این محدوده برای پرچمدار سال گذشته فقط بین ۶۰ و ۱۲۰ هرتز بود و برای پرچمداران قدرتمندی نظیر گلکسی S21 اولترا بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز است. از لحاظ مصرف انرژی هم فناوری E5 حدود ۲۵ درصد عملکرد بهتری به نسبت E4 دارد تا بدین ترتیب شاهد یکی از بهترین نمایشگرهای گوشی باشیم.
یک موضوع دیگر که فقط در مدل پرو پلاس وجود دارد و نه دو مدل استاندارد و پرو و حتی سری ویوو X60، اضافه شدن استاندارد ضد آب IP68 است که گوشی را در عمق ۱٫۵ متری آب به مدت ۳۰ دقیقه در برابر نفوذ آب مقاوم نگه میدارد. همچنین در برابر نفوذ گرد و غبار هم این گوشی تا حدودی مقاوم است. اما مثل قبل، پنل پشتی از جنس چرم است و در سه رنگ نارنجی و آبی و مشکی هم به فروش میرسد.
سختافزار
در بخش پردازنده هم تا حدودی همین وضعیت را شاهد هستیم؛ یعنی بین دو مدل استاندارد و پرو تفاوتی چشمگیری وجود ندارد. در ویوو X70 پردازندهی قدرتمند مدیاتک Dimensity 1200 بهعنوان قلب تپنده ایفای نقش میکند که از ۸ هسته شامل ۱ هستهی Cortex-A78 با فرکانس ۳ گیگاهرتز، ۳ هستهی دیگر از همین نوع با فرکانس ۲٫۶ گیگاهرتز و ۴ هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۲ گیگاهرتز تشکیل میشود. بهعنوان پردازشگر گرافیکی هم شاهد تراشهی Mali-G77 MC9 هستیم که توانایی خوبی دارد.
برای مدل پرو اما از پردازندهی سامسونگ یعنی اگزینوس ۱۰۸۰ استفاده شده است که از لحاظ تعداد و نوع هستهها کاملا مشابه مدل مدیاتک است با این تفاوت که در Dimensity 1200 هستهی اول ۳ گیگاهرتزی است منتها در مدل اگزینوس فرکانس آن به ۲٫۸ گیگاهرتز میرسد. اما از آن طرف مدل پرو با بهرهمندی از Mali-G78 MP10 بهعنوان پردازشگر گرافیکی، در این بخش دست بالاتر را دارد.
در هر دو مدل شاهد استفاده از ۸/۱۲ گیگابایت حافظهی رم هستیم منتها حافظهی داخلی در مدل استاندارد از ۱۲۸ گیگابایت شروع شده و به ۲۵۶ گیگابایت ختم میشود منتها در مدل پرو از ۱۲۸ تا ۵۱۲ گیگابایت متغیر است. نوع حافظهی داخلی در هر دو مدل هم UFS 3.1 است تا تمام فعالیتها با بالاترین سرعت ممکن صورت بگیرند.
برای مدل پرو پلاس اما از تراشهی قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس استفاده شده است که در حال حاضر بهترین عملکرد را در بین پردازندههای گوشیهای اندرویدی دارد. این تراشه از ۸ هسته تشکیل شده است که شامل ۱ هستهی بزرگ از نوع Cortex-X1 با فرکانس ۲٫۹۹۵ گیگاهرتز، ۳ هسته از نوع Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۸۴ گیگاهرتز و ۴ هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز میشود و از لحاظ موتور هوش مصنوعی هم ۲۰ درصد عملکرد بهتری به نسبت قبل دارد.
ویوو X70 پرو پلاس همچنین از رمهای LPDDR5 با سرعت ۸ تا ۱۲ گیگابایت بهره میبرد و ظرفیت حافظهی داخلی آن هم از ۲۵۶ گیگابایت تا ۵۱۲ گیگابایت (با فناوری پرسرعت UFS 3.1) متغیر است. هر سهی این گوشیها با رابط کاربری Origin OS 1.0 و سیستمعامل اندروید ۱۱ در دسترس قرار میگیرند.
دوربین
در بخش دوربین شاید بزرگترین تفاوت را بین دو مدل شاهد باشیم که آن هم استفاده از لنزهای ساخت شرکت آلمانی زایس است. ویوو X70 روی پنل پشتی خود به سه دوربین مجهز شده است که شامل دوربین اصلی ۴۰ مگاپیکسلی، فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی و تلهفوتوی ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت بزرگنمایی اپتیکال ۲ برابری میشود. روی کاغذ، نه تنها پیشرفتی به نسبت قبل دیده نمیشود بلکه پسرفت را هم شاهد هستیم منتها ویوو معتقد است به لطف استفاده از سنسورهای جدید و بهتر، کیفیت تصاویر ثبت شده هم بهتر خواهد بود و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.
ویوو X70 پرو اما از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی بهره میبرد منتها دو دوربین دیگر کاملا اندازه و قابلیت مشابهی دارند. منتها در این مدل یک سنسور ۸ مگاپیکسلی تلهفوتو هم قرار گرفته است تا به گوشی در بزرگنمایی اپتیکال ۵ برابری کمک کند. این سنسور در کنار سنسور اصلی بزرگترین تفاوت بین دو مدل در بخش دوربین هستند که کاملا هم چشمگیر به نظر میرسند. لازم به ذکر است تراشهی سفارشی ویوو V1 ISP که برای پردازش تصویر هم استفاده میشود در این مدل بهکار گرفته شده است و انتظار میرود تأثیر زیادی در بهبود عملکرد گوشی در عکاسی داشته باشد.
جالب اینجاست با وجود اینکه دو سنسور اندازههای متفاوتی دارند، اما سونی سازندهی آنها بوده و نام هر دو سنسور هم IMX766V است. این سنسور در اصل ۵۰ مگاپیکسلی است منتها برای مدل استاندارد ظاهرا یک سری تغییرات ریز صورت گرفته تا بتوان کیفیت و نوع لرزشگیر را بهبود بخشید.
برای مدل پرو پلاس اما از دوربینهای بسیار خوبی استفاده شده است. سنسور اصلی این گوشی همان GN1 سامسونگ است که اندازهی آن به ۵۰ مگاپیکسل میرسد. ویوو در حال از این سنسور در گوشی قدرتمندش استفاده کرد که سال گذشته شاهد رونمایی از آن بودیم منتها عملکرد خوبی دارد و اینطور نیست که ناامیدمان کند. این سنسور از پیکسلهای بزرگ ۱٬۲ میکرومتری بهره میبرد و لنزی به بزرگی f/1٫۵۷ اینچ دارد. بنابراین انتظار عملکرد خوبی را از آن داریم.
دوربین بعدی فوق عریض است که از لرزشگیر گیمبالی بهره میبرد. ندیده بودیم شرکتی برای دوربین فوق عریض گوشیهایش از چنین لرزشگیر پیشرفتهای استفاده کند اما ویوو به این بخش هم توجه ویژهای داشت تا تجربهی عکاسی و فیلمبرداری با دوربین فوق عریض ویوو X70 پرو پلاس بسیار لذتبخش باشد. بزرگی این سنسور به ۴۸ مگاپیکسل میرسد و سنسور آن را هم سونی تولید کرد (IMX598 با پیکسلهای ۰٫۸ میکرومتری و زاویهی دید ۱۱۴ درجه).
مانند مدل پرو، در این گوشی هم از دو دوربین تلهفوتو استفاده شده است با این تفاوت که یکی از آنها لنزی ۸ مگاپیکسلی پریسکوپی با قابلیت بزرگنمایی ۵ برابری اپتیکال دارد و گشودگی دریچه دیافراگم آن هم به f/3٫۴ میرسد. سنسور دیگر هم ۱۲ مگاپیکسلی است با گشودگی دیافراگم f/1٫۶ که تا ۲ برابر به صورت اپتیکال قابلیت بزرگنمایی دارد. نکتهی جالب در رابطه با این دوربینها، بهرهمندی همهی آنها از لرزشگیر پیشرفته است.
یک تغییر مثبت دیگر به نسبت نسل گذشته که البته در بالا هم به آن اشاره شد، اضافه شدن تراشهی ویوو V1 برای بهبود عملکرد پردازش تصویر است که به لطف بهرهمندی از هوش مصنوعی، به انرژی کمتری به نسبت تراشهای که الگوریتمهای مشابهی را استفاده میکند نیاز دارد.
باتری
باتری یک تغییر محسوس به نسبت قبل، ظرفیت باتری دو گوشی است که در مدل استاندارد به ۴۴۰۰ و در مدل پرو به ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت میرسد. درون جعبهی هر دو گوشی هم شارژرهای ۴۴ واتی قرار گرفته شده است تا بدین ترتیب فرایند شارژ شدن گوشی با سرعت بالایی صورت بگیرد. نکتهی مثبت در این رابطه وجود شارژر درون جعبه است که باعث میشود پرچمدارهای ویوو ارزش خرید بیشتری داشته باشند.
برای مدل پرو پلاس هم از یک باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده شده است که کاربر میتواند آن را با یک شارژر بسیار سریع ۵۵ واتی شارژ کند. این شارژر خوشبختانه درون جعبه هم وجود دارد. برای این گوشی یک شارژر بیسیم ۵۰ واتی هم در نظر گرفته شده است ک نکتهی بسیار مثبتی به حساب میآید چرا که هم به صورت سیمی و هم بیسیم با سرعت بالایی شارژ میشود.
قیمت و تاریخ عرضه
ویوو X70 پرو پلاس هم برای مدل ۸/۲۵۶ گیگابایتی با قیمت ۵۵۰۰ یوآن (۸۵۰ دلار / ۷۲۰ یورو و برای مدل ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی هم با قیمت ۶۰۰۰ یوآن به فروش میرسد. برای مدل ۱۲/۵۱۲ گیگابایتی هم ۷۰۰۰ یوآن در نظر گرفته شده است که مثل همیشه خیلی ارزانقیمت نیست.