اقدام چین برای مبارزه با اعتیاد به بازیهای ویدیویی به ضرر اپل و گوگل است
در اواخر ماه گذشته چین قوانین سختگیرانهای را برای گیمرها اعلام کرد که طبق آن کودکان و افراد زیر ۱۸ سال نمیتوانند بیشتر از ساعت مشخصی در هفته را به بازیهای ویدیویی اختصاص دهند.
به گزارش موبوایران، در اواخر ماه گذشته چین قوانین سختگیرانهای را برای گیمرها اعلام کرد که طبق آن کودکان و افراد زیر ۱۸ سال نمیتوانند بیشتر از ساعت مشخصی در هفته را به بازیهای ویدیویی اختصاص دهند. دلیل این اقدام، مقابله با اعتیاد به بازیهای رایانهای و تأثیر آن بر زندگی کودکان و نوجوانان اعلام شد.
طبق اعلام ادارهی کل اطلاعرسانی و انتشارات چین که مرجع اعلام این قانون حکومتی بوده است، کاربران زیر ۱۸ سال فقط در آخر هفته و تعطیلات رسمی مجاز هستند یک ساعت زمان بین ساعت ۸ تا ۹ شب را به بازیهای ویدیویی اختصاص دهند.
محدودیتهای جدید اعمال شده توسط دولت چین اینبار بسیار سختگیرانهتر از قوانین قبلی است که در سال ۲۰۱۹ وضع شده بودند. طبق قانون قبلی، کاربران زیر ۱۸ سال میتوانستند اغلب روزها به مدت یک ساعت به بازیهای ویدیویی مشغول شوند.
دنیل احمد، تحلیلگر ارشد Niko Partners دربارهی قانون جدید و محدودیتهای آن میگوید : «امروزه حدود ۱۱۰ میلیون نفر زیر ۱۸ سال در چین به بازیهای ویدیویی میپردازند و انتظار میرود محدودیتهای جدید منجر به کاهش این تعداد شود و زمان و مبلغی را که برای این بازیها هزینه میکنند کاهش یابد.»
در همراهی با این محدودیت جدید، یک نشریه نزدیک به دولت چین در تیتر یکی از مقالات خود بازیهای ویدیویی را با مادهی مخدر مقایسه کرده است. البته مدتی بعد این عنوان حذف و مقاله بازنویسی شد. احمد میگوید حدود ۷۲۰ میلیون گیمر در چین وجود دارد که ۱۱۰ میلیون نفر از آنها زیر ۱۸ سال هستند.
دولت چین دلیل وضع این محدودیتهای شدید را نگرانی از تحت تأثیر قرار گرفتن زندگی نرمال و تحصیلات این افراد و همچنین پرداختن به نگرانی خانوادههای آنها اعلام کرده است.
در جدیدترین خبری که دربارهی این موضوع منتشر شده، امروز نشریهی South China Morning Post در گزارش جدید خود اعلام کرده است که چین ارائهی مجوز به آن دسته از بازیهای ویدیویی را که آنلاین در نظر گرفته میشوند متوقف کرده است. این بازیها شامل بازیهای موجود در اپ استور و پلی استور هم میشوند.
قانونگذاران چینی تصمیم گرفتهاند تا گواهیهای لازم برای این بازیها را صادر نکنند. طبق گزارش AppleInsider، منابعی که در جریان جلسهی تصمیمگیری دربارهی این موضوع بودهاند، اعلام کردند همهچیز تحت کنترل است.
منبع دیگری هم گفته است که قانونگذاران ارائهی مجوز به بازیهای ویدیویی را متوقف کردهاند، زیرا احساس میکنند در تایید بازیهای جدید در نیمهی اول سال کمی زیادهروی شده است.
در حالی که انتظار میرود این اقدام موقتی باشد، منبع دیگری میگوید تصمیم بر این است که این قوانین برای مدتی اجرا شوند. چین امیدوار است با اعمال محدودیت بتواند اعتیاد به بازیهای ویدیویی را کاهش دهد و کاهش تعداد بازیهای در دسترس میتواند در رسیدن به این هدف به دولت این کشور کمک کند.
یکی از منابع دیگر AppleInsider اعلام کرده بحثها بر سر این موضوع بود که ارائهی این مجوزها با تأخیر انجام شود تا چین بتواند برنامههای خود برای کاهش اعتیاد به بازیهای ویدیویی را با موفقیت و بهآرامی اجرا کند.
اقدامات چین به کاهش درآمد اپ استور و پلی استور منجر میشود
از مارس ۲۰۱۸ تا دسامبر ۲۰۱۸، چین از ارائهی مجوز به بازیهای ویدیویی خودداری کرد. ماه قبل هم این کشور دوباره سیاست مشابهی را پیش گرفت که موجب نگرانی اپل و گوگل شده است. در حالی که دفعهی قبل این ممنوعیت ۹ ماه زمان برد، اینبار هیچ موعد مشخصی برای پایان آن اعلام نشده است.
توسعه دهندگان برای ارائهی بازیهای خود در چین نیاز به کسب مجوز از سوی دولت چین دارند. فروشگاههای اندرویدی مانند پلی استور گوگل از سال ۲۰۱۶ به دنبال کسب این تاییدیهها بودهاند، اما توسعهدهندگان اپ استور از سال قبل این روند را آغاز کردهاند.
ممنوعیت ۹ ماههی ارائهی مجوز در سال ۲۰۱۸، باعث کاهش سود فروشگاههای اپل و گوگل شده است و حتی تیم کوک (مدیر عامل اپل) و لوکا ماستری (مدیر مالی ارشد اپل) هم صراحتا به آن اعتراف کردهاند.
با اعلام رفع ممنوعیتهای صدور مجوز از سوی دولت چین، این مدیران ارشد اپل بار دیگر نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و گفتند که با از سرگیری صدور مجوزها، این شرکت با مشکلات کمتری در بخش درآمدهای اپ استور مواجه است.
در حالی که گفته میشود اقدامات چین در مبارزه با اعتیاد به بازیهای ویدیویی میتواند درآمد اپل و گوگل از فروشگاههای نرم افزاری اندروید و iOS را بهطرز چشمگیری کاهش دهد، نباید فراموش کرد که کمپانیهای چینی توسعه دهندهی بازی، مانند Tencent و NetEase هم به لحاظ مالی دچار آسیب خواهند شد.