به گزارش سایت طلا ، علی ارواحی کارشناس محیط زیست در مورد تالاب هسل گفت: تالاب هسل در نزدیکی شهر چالوس در مجاورت مرزن آباد در جنگل مشل واقع شده است، همچنین در مجاورت این تالاب ۲ روستای" طلاجو و سینوا "قرار هم دارد و مردم بومی، این تالاب را در گویش محلی هسِل مینامند.
وی افزود: هسل در گویش محلی به معنای آب راکد است، این تالاب نامهای دیگری هم مانند مرداب قرمز و کنی چال دارد.
ارواحی تصریح کرد: منبع تغذیه این تالاب بارانهای موسمی است، و در گذشته با بارشهای زیاد موسمی عمق تالاب به ۱۵ متر هم میرسید، اما اکنون عمق این تالاب به طور متوسط بین ۵/۲ تا ۵/۴ متر تخمین زده میشود.
وی ادامه داد: البته در تابستان و با کاهش بارانهای موسمی ممکن است حجم آب تالاب هسل بسیار کم شود و تالاب مانند یک پیت لند دیده شود.
این کارشناس محیط زیست در مورد ویژگیهای این تالاب گفت: ویژگی منحصر به فرد تالاب هسل تغیر رنگ آن است، که در تابستان و بهار به دلیل وجود جلبکها به رنگ سبز دیده میشود، و در فصلهای پاییز و زمستان، به دلیل گرده افشانی درختان جنگلی در منطقه، به رنگ قرمز و نارنجی تغییر پیدا میکند.
ارواحی در مورد تنوع زیستی تالاب هسل گفت: این تالاب در گذشته از تنوع زیستی مختلفی برخوردار بود، اما به واسطه احداث جاده و حضور گردشگران، تنوع گونههای آن کاهش پیدا کرده، و اکنون بیشتر مناسب زندگی دو زیستان است.
این کارشناس محیط زیست در پایان افزود: وجود چنین تالابی در طبیعت ایران فرصت بسیار مناسبی را برای جذب گردشگران و طبیعت دوستان فراهم میکند، تا زیبایی منحصر به فرد طبیعت را مشاهده کنند، اما لازمه حضور در این تالاب رعایت اصولی برای حفظ تالاب و تنوع زیستی آن است.