با انجام این کارها حتی عصبانی ترین افراد نیز آرام می شوند
خشم، عصبانیت و پرخاشگری هر سه یکی از آسیب زننده ترین احساسات انسان به خود او و دیگران هستند. در نتیجه کنترل آن می تواند در آرام سازی شما کمک کند.
خشم، عصبانیت و پرخاشگری هر سه یکی از آسیب زننده ترین احساسات انسان به خود او و دیگران هستند. در نتیجه کنترل آن می تواند در آرام سازی شما کمک کند.
در ابتدا باید توجه داشته باشید که هرگز در هنگام خشم يا خوشحالى زياد؛ تصميم نگيريد.
نتیجه یک تحقیق روان شناسی نشان داده که وقتی انسان هیجان زده میشود، عقل و خِرد او به یک سوم، افت پیدا میکند (چه مثبت و چه منفی، چه عاشق و چه عصبانی، پر از خشم و نفرت و يا محبت افراطی و..)
اگر فرد دارای IQ (ضریب هوشی) ١٨٠ هم باشد و جزو نوابغ هم محسوب شود، وقتی هیجانزده شود، ضریب هوشی به ٦٠ میرسد (نُرمالِ ضریب هوشی، ١٠٠ است)، یعنی مثل یک آدم عقبمانده تصمیم میگیرد.
نکته دومی بسبار حائز اهمیت است این است که خود را وادار كنيد در يك محدوده زمانى مشخص ابدا حرف نزنيد. مثلا در جر و بحثهای دیگران دخالت نکنید و یا تا زمانی که نظری از شما نپرسيدهاند، پاسخی ندهید.
در هنگام قضاوت و داوری در مورد ديگران، لحظهای درنگ کنید و با خود بگویید: "آیا من جای طرف مقابل هستم که در مورد او اظهار نظر میکنم"؟ همچنین در مقابل افراد عصبانی و خشمگین، چند دقیقهای درنگ کنید تا آنان آرام شوند.
اما برای آرام سازی خود و فرد دیگری که عصبانی است می توانید از تکنیک های زیر بهره ببرید.
۱. در هيچ شرايطي توهین نکنید.
۲. برای اینکه عصبانیت تان را بدون سرزنش و توهین به طرف مقابل به زبان بیاورید از کلمه «من» استفاده کنید.
۳. به جای اینکه بگویید:
تو اعصاب من رو داغون می کنی! تو عذابم میدهی! درکم نمی کنی! تو نمی فهمی! تو همه چیز را تحمیل می کنی، بگویید: من عصبانی هستم! حال من خوب نیست! من نمی توانم این تصمیم را قبول کنم! برای من سخت است با این مساله کنار بیایم.
در این صورت آتش جنگ را شعله ور نکرده اید و بدون تخریب و سرزنش طرف مقابل حرف خودتان و حتی حرف آخر را زده اید.