چین ۲۰ میلیون دلار صرف جابهجایی مجسمه عظیم خدای جنگ می کند
جابهجایی مجسمه ی ۵۸ متری خدای جنگ چینی، گوآن یو، ۲۰ میلیون دلار روی دست شهر جینگژوی چین خرج خواهد گذاشت.
به گزارش موبوایران، جابهجایی مجسمه ی ۵۸ متری خدای جنگ چینی، گوآن یو، ۲۰ میلیون دلار روی دست شهر جینگژوی چین خرج خواهد گذاشت.
این هزینه ی بسیار بالای جابهجایی مجسمه، خشم مقامات مبارزه با فساد چین را برانگیخته و آن ها در بیانیه ای شدیداللحن خواستار بررسی بیشتر هنگام موافقت با پروژه های بزرگی همچون ساخت این مجسمه ی عظیم برنزی در سال ۲۰۱۶ شدند.
گوآن یو، سرباز عصر سه پادشاهی چین، در این کشور به عنوان خدای جنگ مورد ستایش و احترام قرار دارد.
مقامات محلی درباره ی این مجسمه که در مرکز استان هوبئی واقع شده گفتند: «با این کار بیش از ۳۰۰ میلیون یوآن (۴۶ میلیون دلار) پول هدر می رود. اول غیر قانونی ساخته شد و بعد هم آن را برداشتند.»
ساخت نسخه ی غول پیکر این ژنرال چینی در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۲۶ میلیون دلار هزینه برداشت. علاوه بر این، مجسمه در منطقه ای نصب شده که بر اساس قوانین شهر، ساخت بناهای بلندتر از ۲۳ متر در آنجا ممنوع است، اما طرفداران مجسمه موفق شدند با استفاده از یک خلأ قانونی، مجوز ساخت آن را بگیرند.
این مجسمه در مراسم پرده برداری اش به عنوان بزرگ ترین مجسمه ی برنزی از این ژنرال چینی مورد تحسین قرار گرفت.
اما همه نظر مثبتی درباره اش نداشتند. دولت مرکزی چین اعلام کرد این مجسمه «به ظاهر و فرهنگ تاریخی شهر جینگژو لطمه زده» و اداره ی مسکن و توسعه شهری – روستایی شهر جینگژو دسامبر سال گذشته ی میلادی تصمیم به جابهجایی مجسمه از محل نصب اولیه اش در پارک گوآن گونگ گرفت. برخی از مردم شهر هم معتقد بودند این مجسمه منظره ی ناخوشایندی ایجاد کرده و از رفتن به پارک گوآن گونگ خودداری می کردند.
تصاویری در ویبو، توییتر ِ چین، منتشر شده که نشان می دهد سر مجسمه توسط کارگرانی که در حال جداسازی قطعه به قطعه ی آن هستند، برداشته شده. این مجسمه ی عظیم الجثه به منطقه ی توریستی دیان جیانگ تای منتقل می شود که اهمیت جینگژو را ندارد.
گوآن یو یکی از چندین مجسمه ی غول پیکر این کشور بود. تعداد زیادی از این مجسمه ها در این کشور وجود دارد، از بودای عظیم الجثه و الهه های نگهبان گرفته تا یک مائوی غول پیکر، کپی های سایز کامل مجسمه ابوالهول مصر و یک مریلین مونروی عظیم.
برخی از شهرهای چین هنوز خود را به جریانی که در این کشور برای ساخت مجسمه های غول پیکر به راه افتاده نسپرده اند. سپتامبر سال گذشته بود که اولانکاب، شهر سیب زمینی چین، پیشنهاد ساخت مجسمه ی یک سیب زمینی غول پیکر به دو برابر اندازه ی یک ساختمان عادیرا برای تکریم میراث خود مطرح کرد.