میزان فعالیت‌های مجرمانه در تلگرام افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است

مجرمان سایبری سال‌هاست که به خاطر امنیت بالا و دسترسی آسان تلگرام از این پیام‌رسان استفاده می‌کنند، اما حالا گزارشی تازه نشان می‌دهد که این دسته از مجرمان اخیرا ۱۰۰ درصد بیشتر از قبل به استفاده از تلگرام روی آورده‌اند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، مجرمان سایبری سال‌هاست که به خاطر امنیت بالا و دسترسی آسان تلگرام از این پیام‌رسان استفاده می‌کنند، اما حالا گزارشی تازه نشان می‌دهد که این دسته از مجرمان اخیرا ۱۰۰ درصد بیشتر از قبل به استفاده از تلگرام روی آورده‌اند.

نشریه فایننشال تایمز می‌گوید به دنبال تغییر قوانین حریم خصوصی واتس‌اپ، میزان فعالیت‌های مجرمانه در اپلیکیشن تلگرام افزایش چشمگیری داشته است. اگر به خاطر داشته باشید، واتس‌اپ چند ماه پیش اعلام کرد که می‌خواهد بخشی از اطلاعات کاربرانش را با فیسبوک به اشتراک بگذارد. این تصمیم با انتقادات شدیدی روبرو شد و واتس‌اپ در نهایت عقب‌نشینی کرد.

اما کاربران بسیاری از واتس‌اپ به سایر پیام‌رسان‌ها مهاجرت کردند و تلگرام یکی از این برنامه‌ها بود که ظاهرا به خاطر امنیت بالای خود میزبان خیلی از مجرمان سایبری شده است. در تحقیقی که از سوی فایننشال تایمز و شرکت امنیتی «Cyberint» انجام شده، گفته می‌شود شبکه بزرگی از هکرها اطلاعات افشایی را در کانال‌های چند ده هزار نفری خود می‌فروشند.

تعداد دفعات استفاده از عبارت Email:pass و Combo در یک سال گذشته در این اپلیکیشن چهار برابر شده است. برخی از پایگاه‌های داده‌ای که در تلگرام به اشتراک گذاشته شده‌اند، حاوی ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار ایمیل و گذرواژه از سرویس‌های گیمینگ و ایمیل‌ها هستند. مجرمان سایبری همچنین اطلاعاتی مثل شماره کارت‌های اعتباری، کپی گذرنامه و ابزارهای هک را در این اپلیکیشن به فروش می‌رسانند.

«تال سمرا»، تحلیلگر امنیت سایبری در Cyberint می‌گوید: «سرویس امن پیام‌رسان تلگرام در میان مجرمانی که به کلاهبرداری و فروش اطلاعات سرقتی مشغولند، محبوبیت فزاینده‌ای دارد، چون استفاده از آن نسبت به دارک وب آسان‌تر است.» افزون بر این، احتمالش بسیار کمتر است که تلگرام به اندازه دارک وب تحت نظر پلیس قرار بگیرد.

به دنبال اعلام فایننشال تایمز، تلگرام یکی از این کانال‌های مجرمانه را که محل فروش اطلاعات کاربران بوده حذف کرده است. این شرکت در بیانیه‌ای می‌گوید آن‌ها طبق قوانین موظف به حذف اطلاعاتی هستند که بدون رضایت به اشتراک گذاشته شده است. ظاهرا در حال حاضر روزانه ۱۰ هزار کانال عمومی به خاطر نقض قوانین از این پیام‌رسان حذف می‌شوند.