حالت سینماتیک در آیفون ۱۳ چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟
حالت سینماتیک یا سینماتیک مود در گوشیهای آیفون ۱۳ یکی از جذابترین قابلیتهای دوربین به حساب میآید که در این مطلب به تشریح آن میپردازیم.
به گزارش موبوایران، حالت سینماتیک یا سینماتیک مود در گوشیهای آیفون ۱۳ یکی از جذابترین قابلیتهای دوربین به حساب میآید که در این مطلب به تشریح آن میپردازیم.
در رویدادی که اپل برای رونمایی از گوشیهای آیفون ۱۳ برگزار کرد، شاهد معرفی محصولات جدیدی بودیم اما میزان ارتقای آنها به نسبت نسل گذشته آنقدرها زیاد نبود که بخواهیم پیشرفتهای صورت گرفته را انقلابی بدانیم. با این حال اپل یک سری تغییرات در گوشیهای خود اعمال کرد تا بدین ترتیب آنها را از نسل قبل متمایز کند. یکی از این تغییرات، اضافه شدن حالتهای مختلف به دوربین آیفون ۱۳ و مدلهای مختلف آن بود که از جمله مهمترین و جذابترین آن میتوان به سینماتیک مود اشاره کرد. در این مطلب به بررسی دقیق این قابلیت و نحوهی استفاده از آن میپردازیم.
در مطلبی که پیشتر نوشته بودیم به این نکته اشاره شد که اگر از گوشی آیفون ۱۲ استفاده میکنید، نیازی نخواهید داشت برای خرید سری جدید هزینه کنید. چرا که از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری، آیفون ۱۲ هم تمام نیازهای شما را برطرف خواهد کرد. اما اگر از مدل استاندارد سری قبل استفاده میکنید و قصدتان ارتقا به مدل پرو یا پرو مکس است، حتما مدلهای جدید را در نظر داشته باشید چرا که اختلاف قیمت آنها آنقدر زیاد نیست و از طرفی دیگر قابلیتهای جذابی را هم در اختیار خواهید داشت.
اپل توجه زیادی را به دوربین گوشیهای آیفون ۱۳ معطوف کرد. البته نه خیلی از لحاظ سختافزاری (هرچند از این لحاظ هم پیشرفت خوبی را شاهد هستیم مثل تغییر گشودگی دیافراگم به f/1.5) بلکه نرمافزاری. چرا که شاهد حضور قابلیتهایی هستیم که پیش از این در آیفونها وجود نداشتند. در واقع میتوان گفت در بخش فیلمبرداری، حداقل مدلهای پرو و پرو مکس از آیفون ۱۳ گوشیهای جدیدی به حساب میآیند.
گوشیهای اپل هر وقت به ضبط ویدیو میرسید، یکی از بهترین محصولات بودند و همچنان هم همین شرایط پابرجاست. آیفونها در بخش فیلمبرداری کمنظیرند و حالا با اضافه شدن قابلیتهای جدیدی نظیر سینماتیک مود کیفیت آنها از آنچه که دیده بودیم نیز بیشتر شده است. اما سینماتیک مود یا حالت سینماتیک در آیفون ۱۳ چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟
حالت سینماتیک در آیفون ۱۳
وقتی دوربین گوشیهای آیفون ۱۳ را باز کنید با بخش مجزایی تحت عنوان حالت سینماتیک مواجه میشوید. البته وقتی گوشی روی حالت ویدیو قرار دارد کافی است به سمت راست سوایپ کنید تا گزینهی مربوط به آن را مشاهده کنید. درست مانند حالت پیشفرض فیلمبرداری، در حالت سینماتیک هم نسبت تصویر روی ۱۶:۹ قرار دارد و ویدیوها با وضوح ۱۰۸۰P و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط میشوند.
تفاوتی که در این حالت به نسبت حالت فیلمبرداری میبینید این است که بهجای وضوح تصویر یا نرخ فریم، کاربر یک دیافراگم را در سمت راست-بالای صفحه مشاهده میکند که با ضربه روی آن میتواند عمق میدان را کنترل کند، میزان تاری یا شفافیت پسزمینه را افزایش یا کاهش دهد (با تغییر میزان /f) یا اینکه همه چیز را در مرکز فوکوس قرار دهد. بنابراین میتوان از حالت سینماتیک به عنوان یک ابزار کار برای افراد حرفهای یاد کرد.
اما بعد از انجام تنظیمات دلخواه، به محض اینکه کاربر کلید ضبط را فشار دهد، گوشی آیفون به صورت لحظهای شروع به ایجاد عمق میدان برای هر فریم میکند. این فرایند به پردازندهی بسیار سریع و قدرتمندی نیاز دارد که به نظر میرسد A15 بهراحتی بتواند از پس آن بربیاید. یکی از دلایلی که اپل این قابلیت را برای گوشیهای دیگر عرضه نکرد شاید همین باشد که آیفونهای قدیمی، حتی نسل گذشته از پردازندهای که بتواند جنین فرآیندی را با بالاترین سرعت ممکن انجام دهد بهرهمند نبودند.
سپس، در همان لحظه که دوربین مشغول ضبط است، آیفون به صورت خودکار شروع به شناسایی افراد، اشیا و حیوانات میکند و با تکیه بر تواناییهای موتور عصبی قدرتمندی که در اختیار دارد، تصمیم میگیرد چه زمانی باید فوکوس را تغییر دهد. برای مثال اگر فردی سر خود را به سمت دوربین بچرخاند یا وارد فریم فیلمبرداری شود، فوکوس تغییر میکند. فرآیند تغییر فوکوس هم فوقالعاده روان و نرم صورت میگیرد تا کاربر هیچ تداخلی را احساس نکند.
اگر هم به هر دلیلی تصمیم آیفون را مبنی بر تغییر فوکوس قبول ندارید، اپل این امکان را برایتان فراهم کرده است تا به صورت دستی، فوکوس را حتی بعد از اینکه فیلم ضبط شد، در اپلیکیشن Photos تغییر دهید. در نتیجه این شما خواهید بود که تعیین میکنید چه زمانی فوکوس روی سوژه صورت بگیرد و چه زمانی از روی آن برداشته شود. از جذابیتهای این موضوع، امکان ویرایش فوکوس حتی بعد از فیلمبرداری است.
حالت سینماتیک چه کاری انجام میدهد؟
همانطور که گفته شد، وقتی آیفون سوژهی مهمی را درون کادر فیلمبرداری خود تشخیص دهد، فوکوس رو روی آن قرار میدهد این عمل هم به صورت خودکار و با تکیه بر تواناییهای موتور عصبی صورت میگیرد. یک مورد جذابی که در این رابطه وجود دارد این است که وقتی مشغول ضبط ویدیو با دوربین اصلی هستید، آیفون میتواند از دوربین فوق عریض برای تشخیص حرکت سوژههای مختلف استفاده کند. مثلا اینکه چه چیزی در حال ورود به درون فریم است تا اینکه برای فوکوس روی آنها آماده باشد.
اما چگونه میتوان حالت سینماتیک را کنترل کرد؟ اگر تمایل ندارید که آیفون تعیین کند چه زمانی باید فوکوس روی یک سوژه صورت بگیرد و چه زمانی از روی آن برداشته شود، میتوانید این کار را به صورت دستی نیز انجام دهید. فقط کافی است روی سوژهی مورد نظر ضربه بزنید تا روی آن فوکوس شود یا اینکه یکبار دیگر روی آن ضربه بزنید تا فوکوس آن سوژه را هر جایی که حرکت میکند ردیابی کند.
همانطور که در بالا اشاره شد، امکان ویرایش حالت فوکوس بعد از ذخیرهی ویدیو در اپلیکیشن Photos وجود دارد اما کاربر علاوه بر آن میتواند از اپلیکیشن Final Cut Pro یا iMovie در سیستمعامل مک هم برای ویرایش ویدیوهای مربوطه استفاده کند. البته اپل باید ابتدا این اپلیکیشنها را آپدیت کند تا قابلیت ویرایش فیلمهای ضبط شده در حالت سینماتیک به آنها اضافه شود.
آیا میتوان با دوربینهای مختلف در حالت سینماتیک فیلمبرداری کرد؟
بله؛ اپل این امکان را نیز فراهم کرده است که کاربر با تمام دوربینهای روی پنل پشتی و حتی دوربین سلفی، به ضبط ویدیو در حالت سینماتیک بپردازد. فقط تفاوت در کیفیت ضبط ویدیوها است که البته تمام دوربینهای اپل کیفیت خوبی دارند اما طبیعتا دوربین اصلی بسیار وضعیت بهتری دارد.
ویدیوها در حالت سینماتیک با چه فرمتی ذخیره میشوند؟
ویدیوها در حالت سینماتیک به صورت دالبی ویژن HDR ضبط میشوند اما کاربر میتواند ویدیوها را با عمق کم، در وضوح ۱۰۸۰P و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه نیز ضبط کند.
اپل ویدیوی زیر را برای درک بهتر حالت سینماتیک در نظر گرفته است تا کاربران به شکل راحتتری از قابلیتهای آن آگاه شوند. این ویدیو به زبان انگلیسی است و از زمان ۱:۳۱ تا ۳:۰۰ مربوط به حالت سینماتیک است. اگر هم تمایل دارید میتوانید تمام قابلیتهای دوربین این گوشی را در این ویدیو مشاهده کنید. (ویدیو از طریق این لینک قابل دانلود است).
نظر شما در رابطه با حالت سینماتیک در آیفون ۱۳ چیست؟ آیا این قابلیت آنقدری هیجانانگیز هست که کاربران را به خرید گوشیهای آیفون ۱۳ مجاب کند یا اینکه فکر میکنید به اصطلاح یک قابلیت اورریتد است که اپل طبق روال معمول آن را بزرگتر از آنچه که هست نشان داده؟