تداوم ریزش شاخص بورس در معاملات امروز/پیش‌بینی آینده بورس

شاخص کل بازار بورس امروز با ۲۹ هزار و ۷۴۱ واحد کاهش در جایگاه یک میلیون و ۴۲۰ هزار واحدی قرار گرفت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه بیش از 7میلیارد و 216میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر 5هزار و 395میلیارد تومان در بیش از 676هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 29هزار و 741واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و 420هزار و 484واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران شد و در مقابل شرکت‌های پارس فولاد سبزوار، گروه دارویی سبحان و بیمه البرز با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

برخی کارشناسان از دلایل مهم کاهش شاخص بورس را کاهش قیمت دلار، همچنین رفتار هیجانی سهامداران خرد و شایعه آزاد شدن خرید و فروش سهام عدالت می‌دانند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس بیش از ۳۲۱ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۲۱ هزار و ۱۴۶ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار سه میلیارد و ۱۴ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۴۲ هزار و ۵۵۵ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نماد مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، توکاریل (توریل)، ریل پرداز نو آفرین (حآفرین)، تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا) و توسعه سامانه ی نرم افزای نگین (توسن) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.

همچنین پلیمر آریا ساسول (آریا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، سهامی ذوب‌آهن اصفهان (ذوب)، سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر) و صنعتی مینو (غصینو) با تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.

پیش‌بینی آینده بورس

حدود دو هفته است که ترمز صعود بازار سرمایه کشیده شده است؛ به طوریکه شاخص کل بورس که از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نیز گذر کرده بود روز گذشته به یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد رسید. اتفاقی که یک تحلیلگر بازار سرمایه دلیل آن وجود چند ابهام برای این بازار می‌داند و بر این باور است که هرچند قیمت ها در بازار ارزنده است اما احتمالا این روند تا اواسط مهرماه ادامه خواهد داشت.

روزبه شریعتی در گفت و گو با ایسنا، درمورد صعود شاخص کل بورس در تابستان اظهار کرد: دلیل صعود شاخص کل بورس تا محدوده یک و ۵۰۰ هزار واحد، عقب گرد از نگرش قبلی بود، چراکه بازار در بهار سال جاری بر این باور بود که در تیرماه قطعا توافق سیاسی صورت می‌گیرد، چند ده میلیارد دلار پول به کشور برمی‌گردد و قیمت دلار به کمتر از ۲۰ هزار تومان می‌رسد و اما زمانی که وارد تیرماه شدیم، بازار متوجه شد نه تنها اتفاقات مذکور رخ نمی‌دهد، بلکه گزارش های پولی بانک مرکزی منتشر شد که نشان می‌داد وضعیت نقدینگی وخیم است. بنابراین بازار خود را با دلار ۲۵ هزار تومانی وفق داد و شاخص کل از یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد افزایش یافت.

وی ادامه داد: بازار به نقطه ثبات رسیده و در این منطقه درگیر چند ابهام کوچک است. البته باید گفت حتی اگر بازار ۱۰ تا ۱۵ درصد دیگر هم پایین تر برد و باز هم تقاضای قابل توجهی به سمت آن خواهد آمد. حتی روز گذشته که روند بازار منفی بود، ارزش صف فروش بازار ۸۰۰ میلیارد تومان بود و نمادهای در وضعیت صف فروش کمتر از بهار بودند، زیرا بازار این ذهنیت را ندارد که قرار است اتفاق وحشتناکی رخ دهد و قیمت دلار به سرعت کاهش یابد.

این تحلیلگر بازار سرمایه افزود: شایعاتی درمورد نرخ سود ۲۳ تا ۲۵ درصد و همچنین شایعاتی درمورد حضور اقای طیب نیا که رابطه خوبی با افزایش نرخ بهره برای کنترل تورم دارد به بازار دامن می‌زند. اما به طور کلی بازار در شهریور خنثی بوده و منتظر است تا متوجه شود آیا مذاکرات شروع خواهد شد یا نه و همچنین از نظر سیاسی و تجاری چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. از یک طرف گزارش های شهریور ماه هفته آینده منتشر می‌شود و از طرف دیگر بازار منتظر نرخ خوراک پالایشی ها، نرخ گاز صنایع و وضعیت انتشار اوراق بیش از ۲۰۰ هزار میلیار تومانی است که گفته می‌شود قرار است دولت برای کسری بودجه به فروش برساند. نرخ اوراق است که نشان می‌دهد چقدر بازار رقیب بازار سرمایه که بانک است می‌خواهد با بازار سرمایه بجنگد.

شریعتی با تاکید بر اینکه با شفاف تر شدن ابهامات مذکور، مسیر بازار بهتر می‌شود، تاکید کرد: بازار گران نیست و بسیاری از سهم ها شرایط ارزنده دارند. اما احتمالا این روند اواسط مهر ماه ادامه داشته باشد.