سایت خبری طلا

قول وزیر کار به مردم برای بهبود فضای اشتغال

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


عبدالملکی گفت: هدف ما در ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم این است که در ایجاد پلتفرم ملی اشتغال به تفاهم و جمع بندی برسیم.


به گزارش  سایت طلا ، حجت عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی الحاق ایران به سازمان شانگ‌های را اتفاق مهمی در سطح بین المللی دانست و گفت: این عضویت که پس از سال‌ها اتفاق افتاد، گشایش‌های خوبی را برای کشور ایجاد می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: علت حضور من در تاجیکستان امضای دو تفاهم نامه با وزارت تندرستی این کشور درباره همکاری در زمینه آسیب‌های اجتماعی، افراد دارای معلولیت و حمایت‌های اجتماعی و با وزارت محنت، مهاجرت و شغل در زمینه تبادل تجربیات در حوزه‌های سیاست‌های اشتغال، مهارت آموزی، آموزش‌های فنی و حرفه ای، بازرسی و بهداشت کار بود.

عبدالملکی اظهار کرد: رئیس جمهور تاکید دارد که حوزه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان موتور محرکه اشتغال کشور کار را پیش ببرد تا نتایج آن حاصل شود؛ هدف ما در ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم این است که در خصوص ایجاد پلتفرم ملی اشتغال به تفاهم و جمع بندی برسیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره اینکه منظور از پلتفرم، ایجاد یک الگو و نظام ایجاد اشتغال است، ادامه داد: در این پلتفرم مشخص می‌شود بانک ها، اصناف، تعاونی ها، بخش خصوصی، متولیان بازار، دیپلماسی اقتصاد خارجی چگونه باید در زمینه اشتغال آفرینی کار کنند؛ این پلتفرم باید یک نظریه مبنا و اصلی داشته باشد و به نحوی تنظیم شود که همه بازیگران آن بر اساس ضوابط خود، ایفای نقش کنند.

او تصریح کرد: پلتفرم ملی اشتغال باید حداکثر انطباق را با شرایط، محدودیت‌ها و سیاست‌های دستگاه‌ها داشته باشد و یک نوع هماهنگی ایجاد کند این موضوع می‌تواند با همکاری خود دستگاه‌ها برای مشخص کردن یا حتی تغییر نقش آن‌ها انجام شود، به عبارت دیگر، قرار است یک هم افزایی و انسجام اتفاق بیفتد.

عبدالملکی با بیان اینکه ستون فقرات این پلتفرم، جامعه مخاطب ما هستند، بیان کرد: اولویت اول، بیکاران و اولویت دوم، صاحبان مشاغل غیر رسمی با درآمد پایین است؛ پلتفرم ملی اشتغال باید به نحوی طراحی شود که هر نهادی به تعدادی از این کد‌های ملی که یا بیکار هستند یا کارشایسته ندارند، خدماتی در راستای ایجاد اشتغال ارائه کند؛ در این باره، بانک‌ها می‌توانند در زمینه تامین مالی، وزارتخانه‌ها در حوزه‌های مربوط به بوروکراسی و قوانین، اصناف در مورد بازاریابی و بازار رسانی کمک کنند.

عبدالملکی با بیان اینکه نرم افزار اولیه این کار به عنوان "سامانه ملی اشتغال" توسط معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال تهیه شده است گفت: این نرم افزار باید توسط شما تکمیل و سپس اتصال نهاد‌ها و سازمان‌ها انجام شود هدف پلتفرم اشتغال ملی، تبادل اطلاعات و جمع بندی عملکرد‌هاست و در این پلتفرم، برنامه‌های متعارف دستگاه‌ها برای ایجاد اشتغال هم دیده می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در این وب سایت ملی، خدمات دستگاه‌های مختلف در خصوص جامعه هدف هم قابل دسترسی خواهد بود و در این سامانه ثبت می‌شود و ما می‌توانیم گزارش نقش دستگاه‌ها در ایجاد اشتغال را ارزیابی کنیم اگر بتوانیم به درستی این پلتفرم را طراحی و نقش‌ها را تعیین کنیم در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بودجه مناسبی برای ایفای این نقش‌ها در نظر خواهیم گرفت در بودجه ۱۴۰۰، ۳۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال و تولید، تخصیص داده شده بود، ولی نظام تخصیصی آن به درستی مشخص نبود.

وزیر کار خطاب به اعضای ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم گفت: قطعا با کمک شما یک جریان جدیدی از برنامه اشتغال زایی ایجاد خواهیم کرد و با این پلتفرم ملی، یک الگوی قابل عرضه به دنیا خواهیم داشت که می‌توانیم به کشور‌های همسایه و دوست عرضه کنیم.

عبدالملکی بیان کرد: نهاد‌هایی که خارج از دولت، برنامه‌های اشتغال دارند مانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، بسیج سازندگی، بنیاد علوی، بنیاد برکت، آستان قدس رضوی، برای تکمیل اطلاعات سامانه ملی اشتغال کمک کنند و برنامه‌های اشتغال خود را با کد ملی افراد در سامانه ثبت و بارگزاری کنند تا اشتراک گذاری اطلاعات به درستی اتفاق بیفتد مردم در سال ۱۴۰۱، فضای اشتغال خوبی را تجربه کنند.

فقط اشتغال قطعی در سامانه ملی اشتغال ثبت می‌شود

عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست با ارائه توضیحاتی در خصوص سامانه ملی اشتغال و نحوه ارتباط نهاد‌های عضو قرارگاه به آن گفت: شغلی که به صورت قطعی ایجاد شود برای ما ملاک است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: شغلی که در نهاد‌های بیمه گر مثل تامین اجتماعی یا صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان و عشایر یا صندوق‌های دیگر ثبت شود و با شغلی که اداره مالیات، فرد شاغل را به عنوان مودی مالیاتی بشناسد.

منصوری تصریح کرد: سامانه ملی اشتغال کمک می‌کند داده‌ها را در بخش عرضه و تقاضا تدقیق کنیم و دسترسی بهتری به آن داشته باشیم؛ در دو هفته آینده کار اطلاعات گیری از نهاد‌های عضو انجام و سپس کار راستی آزمایی داده‌ها انجام خواهد شد.

در این نشست نمایندگان دستگاه و وزارتخانه‌های مختلف از جمله اقتصادی و دارایی، میراث فرهنگی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، سازمان بهزیستی کشور، سازمان فناوری اطلاعات، صندوق کارآفرینی امید، اتاق تعاون، اتاق اصناف، صندوق توسعه ملی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد برکت و ... برنامه‌های اشتغال خود برای ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و همچنین منابع موجود خود را برای تحقق این برنامه‌ها عنوان کردند.