افراد زیادی در سراسر دنیا به اضطراب مبتلا هستند که در این میان 38 درصد آن ها مردان و 62 درصد دیگر زنان هستند.
اختلال اضطراب نگرانی و ترس مداوم که به راحتی برطرف نمی شود با احساس درماندگی ناشی از اضطراب زیاد و همچنین اجتناب از برخی موقعیت ها و مکان ها.
ریشه های اضطراب
حوادث دردناک: یکی از مهمترین عوامل اضطراب ( و همچنین افسردگی ) رویدادهای تلخ در زندگی می باشند ( همچون بیماری ، جراحت ، تجاوز یا از دست دادن یک فرد مورد علاقه )
طرد شدن توسط پدر: نوجوانانی که احساس عدم پذیرش توسط پدرشان را تجربه کرده اند ، احتمال بیشتری دارد که بعدا دچار اضطراب اجتماعی شوند .
بيماری مزمن: مطالعه ای در دانشگاه ایندیانا نشان داد افرادی که از یک بیماری مزمن رنج می برند اغلب اختلال اضطراب را از خود بروز می دهند و از طرفی همین اضطراب باعث تشدید بیماری مزمن آنها می شود .
راه های درمان اختلال اضطراب
1. مديتيشن و ذهن آگاهی
تحقیقات بسیاری نشان داده اند که تکنیک های مدیتیشن و ذهن آگاهی در مدیریت اضطراب کمک کننده هستند
2. يوگا
انجام پیوگا نیز یکی دیگر از روش های کاهش اضطراب محسوب می شود . یک مطالعه نشان داد بیماران دارای سرطان حتی پس از گذراندن یک دوره ۶ ماهه يوگا درمانی ، شاهد کاهش قابل توجهی در اضطراب ، افسردگی و خستگی بودند .
3.مراجعه به دکتر
در روش درمان شناختی رفتاری ( CBT ) نشان داده شده است که می تواند کمک زیادی به کاهش اضطراب و همچنین افسردگی کند .
4. اولین قدم را برداريد
برداشتن حتی یک قدم کوچک در جهت انجام یک کاری که باعث اضطراب شما شده است می تواند کمک زیادی به کاهش اضطراب کند . فعالیت ها را به چندین قدم کوچک تر تقسیم کنید و هر بار خود را متعهد به انجام یک قدم بدانید . بعد از انجام فعالیت قدم اول ، سراغ قدم بعدی بروید . با این کار هر چه به جلو می روید اضطراب به انگیزه تبدیل می شود .
5. نگاه مثبت به آينده
تحقیقات نشان می دهد که فکر کردن به رویدادهای شادی آور آینده ( مخصوصا اگر هر روز انجام شود می تواند اضطراب را کاهش دهد .