سایت خبری طلا

این نمایشگر تاشو می‌تواند مانند اوریگامی تا شود

منبع: دیجی مگ


امروزه گوشی‌های هوشمند تاشو در بین کاربران و علاقمندان دنیای گجت‌ها از محبوبیت بالایی برخوردار هستند و نمونه‌ای از آن‌ها را می‌توان در گوشی‌های شرکت سامسونگ مانند گلکسی زد فلیپ و زد فولد ۳ پبدا کرد.


به گزارش موبوایران، امروزه گوشی‌های هوشمند تاشو در بین کاربران و علاقمندان دنیای گجت‌ها از محبوبیت بالایی برخوردار هستند و نمونه‌ای از آن‌ها را می‌توان در گوشی‌های شرکت سامسونگ مانند گلکسی زد فلیپ و زد فولد ۳ پبدا کرد. نمایشگر تاشوی این مدل گوشی‌ها از تکنولوژی جدیدی استفاده می‌کند و ما روز به روز شاهد طرح‌ها و اشکال متنوعی از این نمایشگر‌های تاشو هستیم.

اخیرا تصاویر تعدادی از طرح‌های مفهومی صفحه‌نمایش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دوبعدی و حتی سه‌بعدی در فضای مجازی به چشم می‌خورد. به نظر می‌رسد که با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فناوری، می‌توانیم شاهد استفاده بیشتری از این نمایشگرهای تاشو باشیم.

محققان مرکز تحقیقات نانو فناوری کره‌جنوبی، نمایشگر تاشو QLED سه‌بعدی را معرفی کرده‌اند که به کاربران این اجازه را می‌دهد تا آن را مانند کاغذ ارویگامی تا کنند و به اشکال مختلفی دربیاورند. از طرح‌هایی که توسط این تیم کره‌ای ساخته شده‌اند می‌توان به شکل هرم، پروانه و هواپیمای کاغذی اشاره کرد.

این محققان کره‌ای با انتشار ویدیویی در این‌ مورد نشان می‌دهند که کار با این نمایشگر‌ها مانند اوریگامی واقعی سخت و پیچیده نیست. با وجود این که محققان طرح‌های مختلفی از این نمایشگر‌ها را تولید کردند مانند اشکالی که ذکر شد، اما همچنان به دنبال ایده‌های دیگری در ذهن خود برای طراحی این صفحه‌نمایش‌ها هستند.

به گفته تایخوان هیون، یکی از اعضای تیم تحقیقات فناوری کره‌ای، این قابلیت در اماکنی که کاربران از روزنامه‌ الکترونیکی و تبلت‌ خود استفاده می‌کنند، کاربرد زیادی خواهد داشت. فناوری نمایشگر‌های تاشوی سه‌بعدی در حال حاضر با محدودیت‌های زیادی مواجه است.

بر اساس اعلام این تیم تحقیقاتی این‌گونه نمایشگرها را می‌توان بیش از ۵۰۰ بار تا کرد و سپس به حالت اولیه بازگرداند، بدون اینکه بر عملکرد آن تاثیر منفی بگذارد که این آمار در مقایسه با نمایشگر‌های تاشوی گوشی‌های عرضه شده بسیار ضعیف به حساب می‌آید. به عنوان مثال، شرکت سامسونگ ادعا کرده است که نمایشگر گلکسی فولد می‌تواند تا ۲۰۰ هزار تا باز و بسته شود.

این نمایشگر‌ها از رزولوشن بسیار پایینی بهره می‌برند که نهایتا تا ۶۴ پیکسل را در بر می‌گیرد. بنابراین از این نمایشگرها حتی نمی‌توان انتطار تصویری با کیفیت VGA را نیز داشت. اما محققان این تیم کره‌ای اطمینان دادند که در آینده‌ی نزدیک کیفیت این نمایشگر‌ها را افزایش خواهند داد.

واضح است که این فناوری در مراحل اولیه توسعه و پیشرفت قرار دارد. اما اگر بتوان نمایشگر‌هایی طراحی کرد که همانند کاغذ به راحتی تا و باز می‌شود و نگران عملکردشان در درازمدت نبود، به نظر می‌رسد که در آن صورت می‌توان بر پتانسیل تجاری این نمایشگر‌ها حساب ویژه‌ای باز کرد.