فیسبوک کار بر روی پروژهی اینستاگرام کودکان را متوقف کرده است
فیسبوک اعلام کرده است که پروژه اینستاگرام کودکان خود را متوقف کرده است تا با والدین، متخصصان و سیاستگذاران برای بررسی دقیقتر اهمیت و نیاز این اپلیکیشن همکاریهای لازم را انجام دهد.
به گزارش موبوایران، فیسبوک اعلام کرده است که پروژه اینستاگرام کودکان خود را متوقف کرده است تا با والدین، متخصصان و سیاستگذاران برای بررسی دقیقتر اهمیت و نیاز این اپلیکیشن همکاریهای لازم را انجام دهد. این اطلاعیه به دلیل انتقاد ۴۴ نفر از دادستانان ایالتهای مختلف بوده است که از فیسبوک خواسته بودند این پروژه را کنار بگذارد و قانونگذاران دموکرات نیز جزئیات بیشتری از این پروژه را درخواست کردند.
تیم اینستاگرام اعلام کرده است که هدف از ساخت این اپلیکیشن، اطمینان خاطر والدین از دسترسی کودکان به محیط امنی از اینستاگرام بدون گرفتن اجازه از آنهاست. آدام موسری، سرپرست اپلیکشن اینستاگرام میگوید: «ما این پروژه را برای حل مشکل مهمی که در فضای مجازی برای کودکان وجود دارد راهاندازی کردیم. نسلهای بسیار جوان ما در حال استفاده از گوشیهای هوشمند هستند. آنها برای دانلود و استفاده از برخی برنامههایی که برای افراد ۱۳ سال به بالا طراحی شده است، سن واقعی خود را وارد نمیکنند.»
ایده تیم اینستاگرام از همان ابتدا با مخالفت روبرو شد. موسری میگوید:« منتقدان اینستاگرام کودکان، خودشان هم مطلع هستند که مشکل از ایدهی ما نیست. مشکل جای دیگری است. اینکه نسل جدید کودکان همواره در حال استفاده از گوشیهای هوشمند هستند یک واقعیت است. ما معتقدیم که طراحی اپلیکیشنهایی که برای سن آنها مناسب است به افزایش تجربیات آنها کمک شایانی میکند و این قضیه در حال حاضر برای والدین از اهمیت بالایی برخوردار است.»
یکی از مهمترین دلایلی که تیم ما را برای توسعه و ساخت اینستاگرام کودکان ترغیب کرد، ایجاد روشی برای والدین بود که بر فعالیت فرزندانشان در محیط اینستاگرام به آسانی نظارت کنند. اکنون ما کار بر روی این پروژه را متوقف میکنیم اما به کار بر روی هدفمان ادامه خواهیم داد. ما برای والدین با گسترش این اپلیکیشن و دادن مجوز دسترسی به حساب کاربری نوجوانانشان ( بالای ۱۳ سال)، این امکان را فراهم میکنیم تا بر بر فعالیت فرزندانشان در محیط اینستاگرام نطارت کامل داشته باشند.
برخی از موضوعات مطرح شده در مورد این پروژه حول مشکلات فیسبوک در زمینه حفظ حریم خصوصی و به ویژه امنیت کودکان است. لتیتیا جیمز، دادستان کل ایالت نیویورک، هنگام شروع این پروژه گفت:« رسانههای اجتماعی نه تنها یک ابزار تأثیرگذار برای کودکانی که سن مناسبی ندارند محسوب میشود، بلکه این طرح میتواند کودکان را مستقیماً در مسیر شکارچیان فضای مجازی قرار دهد.»
اخیرا روزنامهی وال استریت ژورنال مقالهای را منتشر کرده که در آن آمده فیسبوک تحقیقات مربوط به تاثیرات منفی اینستاگرام بر سلامت روانی نوجوانان را نادیده گرفته است. اما دیروز، این شبکه اجتماعی با رد آن مقاله اعلام کرد که در تحقیقات خود صرفا تجربیات مثبت و منفی جوانان در فضای مجازی را بیان کرده است.
فیسبوک با اشاره به دو اپلیکیشن YouTube و TikTok اظهار کرده است که این دو اپلیکیشن، دارای نسخههایی برای کودکان زیر ۱۳ سال هستند. همچنین فیسبوک اعلام کرده است که نسخه اینستاگرام کودکان با نسخه اصلی اینستاگرام متفاوت خواهد بود و برای کودکان ۱۰ تا ۱۲ سال طراحی شده است.
به گفته ماسری، کودکان برای ورود به اینستاگرام به اجازه والدین نیاز دارند. همچنین در این نسخه، تبلیغات وجود نخواهد داشت و از محتواهایی که مناسب سنشان است استفاده خواهد شد. وی همچنین خاطرنشان کرد که فیسبوک اقدامات جدیدی را در مورد مسائلی مانند سلامت روان انجام داده است و مردم را تشویق کرده است تا در صورت مواجه با محتوای منفی، به موضوعات دیگر توجه کنند و یا استراحتی کنند.
با این حال، قانونگذاران از ایده این اپلیکیشن حتی با دانستن هدف آن نیز راضی نیستند. گروهی از قانونگذاران دموکرات بیان کردهاند:«رویکرد جایگزینی که به نظر میرسد فیسبوک در پیش گرفته است – به ویژه، وادار کردن کودکان برای ثبتنام در یک پلتفرم جدید که ممکن است تهدیدی برای حریم خصوصی و رفاه کاربران جوان باشد – با چالشهای جدی روبهرو خواهد بود و ممکن است ضرر آن بیشتر از منفعتش باشد.»