به طور کلی انواع ماست سرشار از کلسیم، پروتئین، پروبیوتیک و ویتامین B2 است و خواص فراوانی برای سلامتی و همچنین زیبایی دارند. کمی بیشتر با انواع ماست آشنا شوید.
1. ماست پاستوریزه
این ماست به کمک روش های مدرن و طی کردن فرایند پاستوریزاسیون ، آماده ی مصرف می شود . شرکت ها ماست پاستوریزه را پس از تنظیم اسیدهای موردنیاز در فرایند ویژه ای استریل می کنند . به دلیل عدم استفاده از افزودنی ها ، رنگ ، طعم دهنده های مصنوعی و چربی گیاهی در تولید این ماستها ، آب بر روی سطح ماست بعد از قاشق زنی جمع می شود که از ویژگی های یک ماست های تازه است .
2. ماست یونانی
ماست یونانی نسبت به ماست معمولی پروتئین و کلسیم بیشتر و سدیم و کربوهیدرات کمتری دارد . همچنین نسبت به ماست معمولی خامه ای تروغليظ تراست ؛ اما کالری و لاکتوز کمتری دارد .
3. ماست پروبیوتیک
ماست پروبیوتیک ارزش غذایی بالایی دارد . این ماست به خاطر ترکیبات خاص و باکتری هایی که دارد هضم غذا را آسان می کند و مصرف آن به افرادی که بیماری هایی نظیر کرون و سندروم روده تحریک پذیر دارند توصیه می شود . از دیگر خواص ماست پروبیوتیک می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن به خاطر وجود باکتری های مفید اشاره کرد .
4. ماست کفیر
ماست کفیر غنی از پروتئین و کلسیم و حاوی مقدار مناسبی ویتامین D است . این ماست در سه نوع بدون چربی ، کم چرب و پرچرب تهیه میشود و گازدار است . از جمله فواید ماست کفیر می توان به تقویت سیستم ایمنی ، مبارزه با باکتری ها و خواص ضد تومور وضد سرطانی آن اشاره کرد .
5. ماست چکیده
ماست چکیده ، ماست معمولی ای است که آب خود را تا حدودی از دست داده و به همین خاطر برخی از مواد مغذی موجود در آن هم کمتر می شود . در واقع ماست چکیده به لحاظ میزان کلسیم و پروتئین تفاوت چندانی با ماست معمولی ندارد ؛ اما برای مثال ویتامین B۲ موجود در آن چون محلول در آب است ، نسبتا کاهش می یابد .