به گزارش موبوایران، در این مطلب هزینه ساخت مشهورترین بازی های موبایلی روز دنیا را بررسی و مقایسه خواهیم کرد.
صنعت بازی های موبایلی یکی از بزرگترین و پردرآمدترین صنعتها در حوزه تفریح و سرگرمی است. فقط کافیست نگاهی به دور و برتان بیندازید، چند درصد از افرادی که میشناسید روزانه مشغول بازی های موبایلی میشوند؟ 60 درصد؟ 70 درصد؟ یا بیشتر؟
البته بازی های موبایلی هزینه ساخت بسیار بالایی دارند، این هزینه برای تهیه سخت افزار به علاوه جمعکردن یک تیم حرفهای صرف میشود. البته بازیهای مشهور با درک صحیح از نیاز جامعه ارائه سبکهای خلاقانه به موفقیت میرسند و دهها میلیون نفر آنها را دانلود میکنند. به همین دلیل تنها پول و نیروی مناسب، برای ساخت یک بازی موفق لازم نیست، بلکه هدف و تفکر ساخت بازی نیز بسیار اهمیت دارد.
به هر شکل ما قرار نیست در خصوص تیم انسانی یا تجهیزات مورد نیاز برای ساخت یک بازی موبایلی صحبت کنیم، در این مطلب هدف ما پرداختن به بخش مالی این پروسه است. درواقع ما میخواهیم بررسی کنیم که برای ساخت یک بازی موبایلی در سبکها و سطوح مختلف، به چه هزینه اولیهای نیاز است.
به طور کلی ساخت یک بازی موبایل میان 10 هزار تا 50 هزار دلار هزینه دارد، البته برای ساخت بازی با گرافیک بالا، برنامه نویسی پیچیده، پشتیبانی از چند سیستم عامل، ویژگیهای خاص و پیشرفته، گاهی تا 600 هزار دلار هزینه اولیه لازم است.
ما در ادامه با تقسیمبندی سطوح مختلف بازیهای موبایلی، هزینه حدودی ساخت آنها را بیان خواهیم کرد:
هزینه ساخت مینیگیمها
مینیگیمها بازیهای سبک و سادهای هستند که با چند المان خاص شما را سرگرم میکنند. نمونه مینیگیمها شامل سودوکو، پک من، Flappy Bird و غیره است. این بازیها با هزینه حدود 3 تا 10 هزار دلار ساخته میشوند. ویژگیهای خاص و پشتیبانی از چند پلتفرم هزینه ساخت این بازیها را به 20 هزار دلار میرساند.
بازیهای سهبعدی
دسته بعدی بازیهای سه بعدی هستند که گرافیکی جذاب دارند و قابلیتهای آنها بیشتر است. بازیهای شوتر آفلاین مانند Free 3D Shooting و بازی همچون تنیس کلش و Join Clash 3D در این دسته از بازیها قرار میگیرند. هزینه ساخت این بازیها 30 تا 60 هزار دلار است و با قابلیتهای بیشتر به 80 هزار دلار هم میرسد.
بازیهای نیمه حرفهای
بازیهای نیمه حرفهای گرافیک و محیط پیچیدهتری نسبت به بازیهای سه بعدی دارند، همچنین داستان بازی و گیمپلی آنها حرفهایتر است. از جمله بازیهای نیمه حرفهای میتوان به انگری بیردز، کات د روپ، سیمسیتی، گاردن اسکیپ و کندی کرش اشاره کرد. این بازیها با هزینه حدودی 60 تا 100 هزار دلار ساخته میشوند. قابلیتهای بیشتر و پشتیبانی از چند پلتفرم هزینه ساخت این بازیها را به 120 هزار دلار میرساند.
بازیهای سنگین و حرفهای
زمان آن رسیده تا به حرفهایها برسیم، بازیهای سه بعدی، آنلاین و پر از قابلیتها جذاب و پیچیده که در حال حاضر بیش از دستههای دیگر طرفدار دارند. از بازیهای این رده میتوان به کالاف دیوتی، پابجی، کلش او کلنز، کلش رویال و Last Day on Earth: Survival اشاره کرد. ساخت این سبک بازی ها برای یک پلتفرم حدود 150 تا 200 و برای چند پلتفرم حدود 400 هزار دلار هزینه خواهد داشت.