پروتئین های گیاهی یا پروتئین های حیوانی کدام سالم تر است؟
پروتئین ها یکی از مهم ترین ریز مغذی هایی هستند که بدن هر انسانی برای تشکیل عضله و سایر فعالیت های بدنی به آن نیاز دارد.
از آن جایی که 20 درصد از بدن انسان از پروتئین تشکیل شده است این که شما بتوانید روزانه میزان پروتئین بدن خود را تامین کنید مسئله ای بسیار مهم است.
مصرف پروتئین برای آن دسته از افرادی که به دنبال عضله سازی هستند به ویژه ورزشکاران مهم است و میزان مصرف و نیاز آن ها به پروتئین بیشتر است.
اما از بین دو دسته کلی پروتئین ها که ما می توانیم آن ها را مورد مصرف قرار دهیم یعنی پروتئین گیاهی و حیوانی کدام برای بدن ما سالم تر است؟
اول از همه به سراغ تفاوت این دو پروتئین از نظر آمینو اسیدها می روید. پروتئین حیوانی حاوی تعادل و تنوع خوبی از اسید آمینه هایی هستند که شما نیاز دارید. بعضی از پروتئین های گیاهی تعدادی از آمینو اسید ها را کم دارند.
در قدم بعدی این دو پروتئین را از لحاظ کامل بودن بررسی می کنیم.
منابع پروتئین حیوانی مثل گوشت، ماهی، مرغ،تخم مرغ و لبنیات، پروتئینی مشابه پروتئین موجود در بدن ما دارند. این پروتئین ها به عنوان منابع کامل پروتئین در نظر گرفته می شوند چون حاوی تمام انواع اسید آمینه های ضروری هستند که بدن برای عملکرد طبیعی خودش نیاز دارد.
برعکس منابع پروتئینی گیاهی مثل لوبیا عدس و آجیل منابع پروتئینی ناقص هستند و فاقد یک یا چند نوع از آمینو اسیدهای ضروری هستند که بدن شما نیاز دارد.
فواید پروتئین های گیاهی:
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
جلوگیری از افزایش وزن
فواید پروتئین های حیوانی:
با وجود اینکه پروتئین حیوانی در مقایسه با پروتئین های گیاهی اغلب به عنوان پروتئین ناسالم تصور می شود اما با اثرات مثبتی برای سلامتی نیز همراه است.
مطالعات نشان داده که مصرف مرغ، ماهی و لبنیات کم چرب خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد در افرادی که به طور منظم ماهی مصرف می کنند احتمال خطر ابتلا به حمله قلبی سکته مغزی و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی کم می شود.