به گزارش سایت طلا، محمد لاهوتی امروز در نشست هم اندیشی روسای اتاق های بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان که در سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، گفت: دغدغه امروز صادرکنندگان استرداد مالیات بر ارزش افزوده است زیرا حتی اگر این منابع مسترد شود یک سال پس از انجام صادرات به صادرکنندگان پرداخت می شود و بر این اساس این امر منجر به بلوکه شدن مبالغ هنگفتی از دارایی صادرکنندگان می شود.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: بنابراین صادرکنندگان مجبور به اخذ وام برای تامین نقدینگی از بانک ها می شوند که در صورتی که موفق شوند این وام ها با سود 18 درصد در اختیار صادرکنندگان قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به ابلاغیه 214 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: این ابلاغیه باید در دستور کار قرار بگیرد زیرا محور اصلی این ابلاغیه واردات در مقابل صادرات و واگذاری ارز صادراتی به واردکنندگان است که علیرغم سه سال پیگیری این ابلاغیه هنوز عملیاتی نشده است.
لاهوتی با بیان اینکه صادرکنندگان در واگذاری ارز صادراتی به واردکنندگان و ایفای تعهدات ارزی خود با مشکل مواجه هستند، گفت: این در حالی است که باید پس از واگذاری ارز به واردکننده پرونده رفع تعهد ارزی باید تا 48 ساعت تایید می شد اما این تاییدیه اکنون تا دو ماه به طول می انجامد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران بیان داشت: فهرست اقلام مورد تایید وزارت صنعت در رابطه با واردات در مقابل صادرات به 3 هزار قلم رسیده است اما درخواست ما این است که این فهرست به تمامی اقلام دارای اجازه ثبت سفارش تعمیم داده شود.
وی گفت: اختلاف ارز سامانه نیما و بازار آزاد نیز برای صادرکنندگان مشکل زا است و باید این اختلاف اصلاح شود زیرا صادرکنندگان کوچک و متوسط با مشکل اختلاف نرخ مواجه می شوند بنابراین باید وزارت صمت در همکاری با بانک مرکزی نسبت به تعدیل نرخ اقدام کند.