شرایط تغییر رشته دانشجویان اعلام شد
معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه امکان تغییر رشته برای دانشجویان این دانشگاه فراهم است توضیحاتی داد.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه امکان تغییر رشته برای دانشجویان این دانشگاه فراهم است، گفت: اگر دانشجویان در دو ترم اول تحصیل ، بیشتر از هجده واحد در هر ترم و در مجموع ۳۶ واحد را در کل یک سال بگذرانند و در هر ترم معدل آنان بالای هجده و البته برای برخی از رشتهها بالای هفده باشد ، میتوانند تقاضای تغییر رشته دهند.
به گزارش سایت طلا ، دکتر محمود کمرهای در در آئین وروی نودانشجویان دانشگاه تهران خطاب به آنها گفت: به دلیل شیوع کرونا از حضور دانشجویان در محیط دانشگاه تهران محروم هستیم، اما جامع بودن دانشگاه را به فال نیک بگیرید و از این فرصت استفاده کنید. از شما نودانشجویانی که با تلاش توانستید وارد دانشگاه تهران شوید درخواست دارم این موفقیت را با تحصیل موفق، مطالعه، تحقیق و پژوهش ادامه دهید. آموزش در دانشگاه تهران پژوهش محور است و پژوهش نیز مبتنی بر آموزش است، بنابراین با در نظر گرفتن این دو رویکرد امیدوارم بتوانید دوره تحصیلی موفقی را پشت سر بگذارید.
وی با تأکید بر رعایت قوانین و مقررات آموزشی دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران چند ویژگی مهم دارد؛ مورد اول فعالیتهای بین رشتهای است که قطعاً اینگونه فعالیتها بیشتر به نتیجه میرسند. از اینرو برای اینکه این اتفاق در دانشگاه بیفتد ما دو موضوع را پیشبینی کردیم، یکی اینکه دانشجویان کارشناسی در دورهای تحت عنوان "کهاد"، میتوانند علاوه بر واحدهای رشته اصلی تحصیلی خود تعدادی واحد را از رشته دیگری که مورد علاقهمندی آنان است نیز اخذ کنند. نکته دیگر بحث آموزش دو وجهی است که بر اساس آن، دانشجو میتواند در حین تحصیل، تعدادی از واحدهای درسی مصوب خود را در رشته دیگری بگذراند.
دکتر کمرهای با اشاره به شرایط تغییر رشته در دانشگاه تهران تصریح کرد: ممکن است تعدادی از دانشجویانی که وارد دانشگاه میشوند به هر دلیلی همچون اشتباه در انتخاب رشته، بخواهند رشته تحصیلی خود را تغییر دهند که دو روش برای تغییر رشته پیشبینی شده است؛ یکی استفاده از آئیننامه دانشجویان ساعی و کوشا است که بر اساس این آئیننامه اگر دانشجویان در دو ترم تحصیلی اول، بیشتر از هجده واحد در هر ترم و در مجموع ۳۶ واحد را در کل یک سال اول بگذرانند و در هر ترم معدل آنان بالای هجده و البته برای برخی از رشتهها بالای هفده باشد، میتوانند تقاضای تغییر رشته دهند.
معاون آموزشی دانشگاه افزود: نکته مهم این آئیننامه این است که برای تغییر رشته نیازی نیست متقاضی نمره آزمون رشته مقصد را کسب کرده باشد، البته ضوابط دیگری نیز در آئیننامه مقرر شده است که باید مورد توجه قرار داده شود. روش دیگر تغییر رشته این است که دانشجو در پایان سال اول و با گذراندن حداقل هجده واحد میتواند درخواست خود را اعلام کند که البته باید مورد بررسی قرار بگیرد، اما در این روش تغییر رشته، کسب نمره آزمون رشته مقصد الزامی است.
وی به تبیین رویکرد دانشگاه تهران در زمینه حمایت و جذب دانشجویان استعداد درخشان پرداخت و گفت: دانشگاه تهران بیشترین آمار دانشجویان استعداد درخشان را دارد که مزایایی برای آنها در نظر گرفته شده است. یک مزیت این است که دانشجو میتواند دروس عمومی را در همان ابتدای ترم در صورتیکه آمادگی دارد امتحان بدهد و پاس کند. همچنین دانشجویان استعداد درخشان میتوانند برخی از درسهای تخصصی را بدون شرکت در کلاس درس و بهعنوان معرفی به استاد بگذرانند. البته همه این موارد نیازمند موافقت گروههای آموزشی ذیربط است، آنان حتی میتوانند با کسب امتیاز خوب در دوره کارشناسی، بدون آزمون وارد دوره کارشناسیارشد شوند. باید گفت ۴۰ درصد ظرفیت پذیرش دوره کارشناسیارشد، بدون آزمون و از طریق آئیننامه دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه صورت می گیرد.
دکتر کمرهای در ادامه گفت: به شما نودانشجویان تاکید میکنم تلاش خود را ادامه دهید، بعضاً این تفکر وجود دارد که فقط برای ورود به دانشگاه باید تلاش کرد و بعد از آن مهم نیست که در دانشگاه چه میگذرد، این نگاه اشتباه است. ما رتبههای دو رقمی داشتیم که در طول ترم دچار افت تحصیلی شدند از اینرو باید به کوشش خود همچنان ادامه دهید.
معاون آموزشی دانشگاه تهران همچنین به تشریح فعالیتهای بنیاد حامیان دانشگاه پرداخت و بیان کرد: این بنیاد در کنار فعالیتهایی که دارد سالانه تحت عنوان هزینه کمک تحصیلی تعدادی از دانشجویان را بورسیه میکند که در این میان برخی از دانشجویان مستعد و برتر هستند که این امکان در اختیار آنان قرار میگیرد و برخی دیگر به دلیل شرایط مالی متقاضی دریافت کمک از بنیاد میباشند. همچنین بنیاد برای دانشجویان دارای ناتوانیهای جسمی نیز کمکهایی را در قالب بورسیه نظر گرفته است.