آیفون در زمینه‌ی فیلم‌برداری همچنان حرف اول را می‌زند

این روزها کیفیت دوربین انواع و اقسام گوشی‌ها به حدی رسیده که در بیشتر شرایط از پس ثبت عکس‌های عالی برمی‌آیند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، این روزها کیفیت دوربین انواع و اقسام گوشی‌ها به حدی رسیده که در بیشتر شرایط از پس ثبت عکس‌های عالی برمی‌آیند. به همین خاطر بسیاری از کاربران نمی‌توانند تفاوت کیفیت عکس‌های ثبت شده با پرچم‌داران مختلف مانند آیفون ۱۳ پرو مکس یا وان‌پلاس ۹ پرو را تشخیص دهند.اما آیا کیفیت فیلم‌برداری آیفون و گوشی‌های اندرویدی هم قابل مقایسه است؟

بخشی از این موضوع، به توجه شرکت‌ها برای ارائه‌ی قابلیت‌های عمدتاً بی‌مصرف برمی‌گردد. به عنوان مثال می‌توانیم به امکان عکاسی از ماه اشاره کنیم. اگرچه چنین کاری به لطف پیشرفت‌های حیرت‌انگیز تکنولوژی امکان‌پذیر شده، ولی در نهایت فقط درصد بسیار اندکی از کاربران آن هم فقط برای چند مرتبه از این مشخصه استفاده می‌کنند.

حداقل تا زمانی که سنسورهای دوربین در گوشی‌های هوشمند با پیشرفت فوق‌العاده‌ای روبرو شوند، عکاسی موبایل تا اطلاع ثانوی به نقطه‌ی اوج خود رسیده است. پس نبرد بعدی بر سر چه چیزی خواهد بود؟ به نظر می‌رسد شرکت‌ها باید به سمت ارائه‌ی امکانات جذاب‌تر برای فیلم‌برداری حرکت کنند.

روزی روزگاری افراد برای ثبت خاطرات خانوادگی از دوربین‌های فیلم‌برداری استفاده می‌کردند اما آن دوران دیگر تمام شده است. در عوض حالا به راحتی با استفاده از گوشی خود می‌توانید از لحظات به‌یادماندنی زندگی خود فیلم بگیرید. در این میان، اگرچه گوشی‌هایی مانند گلکسی S21 اولترا قادر به ضبط ویدیوهای ۸K هستند، ولی در این زمینه بهترین تجربه را ارائه نمی‌کنند.

حین فیلم‌برداری با موبایل باید آمادگی محدودیت‌های زیادی را داشته باشید و غیر از گوشی‌هایی مانند سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ که در این زمینه امکانات متعددی ارائه می‌دهند، بیشتر گوشی‌ها برای این کار حرف زیادی برای گفتن ندارند.

کیفیت فیلم‌برداری در گوشی‌های اندرویدی چندان خوب نیست

مدتی قبل تعداد زیادی از کاربران پیکسل ۵a از داغی بیش از حد بدنه‌ی این گوشی حین فیلم‌برداری ۴K خبر دادند. نکته‌ی تأسف‌بار قضیه این است که پیکسل ۵a تنها گوشی اندرویدی مشکل‌دار در زمینه‌ی فیلم‌برداری نیست. طی سال گذشته گزارش‌های زیادی در مورد بروز مشکل مشابه در گوشی‌های وان‌پلاس ۹ پرو و گلکسی S21 اولترا منتشر شده است. با توجه به اینکه این مشکل در گوشی‌های مجهز به چیپست‌های قدرتمند مانند اسنپدراگون ۸۸۸ و اسنپدراگون ۷۶۵G دیده می‌شود، به نظر می‌رسد ریشه‌ی آن به کوالکام برمی‌گردد.

در این میان، مدل‌های مختلف آیفون در زمینه‌ی فیلم‌برداری با چنین مشکلاتی روبرو نمی‌شوند و در این حوزه همچنان حرف اول را می‌زنند. کیفیت فیلم‌برداری آیفون به حدی بالا است که تعدادی از یوتیوبرهای مشهور در کنار دوربین‌های حرفه‌ای، از آیفون هم برای ضبط ویدیو استفاده می‌کنند.

باید خاطرنشان کنیم آیفون هیچ علاقه‌ای به افزایش رزولوشن دوربین‌های خود ندارد و کماکان از دوربین‌های ۱۲ مگاپیکسلی استفاده می‌کند. اگرچه اپل هر ساله برای نسل جدید آیفون از سنسورهای بهتری بهره می‌برد، اما رزولوشن آن‌ها همان ۱۲ مگاپیکسل باقی می‌ماند. اپل برخلاف سامسونگ و دیگر شرکت‌ها به دنبال استفاده از سنسورهای ۱۰۸ یا ۲۰۰ مگاپیکسلی نیست و با همان رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی هم یک رقیب قدرتمند در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری محسوب می‌شود.

ارائه‌ی ویژگی‌های مفید

اپل برای آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس قابلیت‌های جدید Cinematic Mode و ضبط در حالت ProRes را ارائه داده است. ProRes کدک جدید توسعه‌یافته توسط اپل است که سال گذشته از آن رونمایی شد. مهم‌ترین مزیت فیلم‌های ضبط شده با این کدک این است که جزئیات بیشتری را ارائه می‌دهند. در بیشتر مواقع، فیلم‌های ضبط شده با گوشی تا حد زیادی فشرده می‌شوند و به همین خاطر ویدیوها معمولا تمام پتانسیل دوربین و گوشی را نشان نمی‌دهند.

البته فرمت ProRes هم محدودیت‌هایی برای کاربر ایجاد می‌کند. اول از همه باید بگوییم که برای ضبط ویدیوهای ۴K ProRes باید آیفون ۱۳ پرو یا ۱۳ پرو مکس شما حداقل ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی داشته باشد. در صورت خرید مدل ۱۲۸ گیگابایتی، برای فرمت ProRes باید به رزولوشن ۱۰۸۰p بسنده کنید.

طبق برخی گزارش‌های منتشر شده، ویدیوی ۱ دقیقه‌ای با فرمت ۴K ProRes حدود ۶ گیگابایت از حافظه داخلی را اشغال می‌کند. با وجود حجم بالای ویدیوهای مبتنی بر این فرمت، بدون شک افرادی که از آیفون برای ضبط ویدیوهای حرفه‌ای استفاده می‌کنند، از این قابلیت بهره خواهند برد.

نبرد همچنان ادامه دارد

همانطور که احتمالا می‌دانید، گوگل به‌زودی از گوشی‌های سری پیکسل ۶ رونمایی می‌کند و در این میان شاید پیکسل ۶ پرو به لطف دوربین و چیپست اختصاصی قدرتمند بتواند به رقیب قدر آیفون در زمینه‌ی فیلم‌برداری تبدیل شود. اما فعلا که این گوشی معرفی نشده و از کیفیت فیلم‌برداری آن هیچ اطلاعی نداریم.

به همین خاطر تا اطلاع ثانوی گوشی‌های آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس همچنان سلطان فیلم‌برداری موبایل محسوب می‌شوند. حالا که کیفیت عکس‌های ثبت شده با پرچم‌داران عملا تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند، شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های اندرویدی باید توجه خود را به فیلم‌برداری معطوف کنند و باید ببینیم که سرانجام در این زمینه می‌توانند آیفون را کنار بزنند یا نه.