تحقیقات جدید که در بولتن اسکیزوفرنی منتشر شده، نشان میدهد قدرت عضلانی که توسط وزنههای دستی اندازهگیری میشود، نشانهای از سلامت مغز ما است.
این مطالعه جدید که به سرپرستی دکتر “جوزف فریث”، یکی از پژوهشگران دانشگاه سیدنی غربی و حضور افتخاری یکی از همکاران پژوهشی او از دانشگاه منچستر انجام شده، دادههای بانک زیستی بریتانیا در بازه زمانی سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. نمونه آنها شامل ۴۷۵۳۹۷ نفر از جمعیت عمومی و ۱۱۶۲ نفر مبتلا به اسکیزوفرنی بود.
این مطالعه نشان داد که به طور متوسط افراد قویتر در هر آزمایش، عملکرد مغزی بهتری داشتند. آزمایشها شامل سرعت واکنش، حل مسائل استدلالی و چندین آزمون مختلف حافظه بود. این رابطه هم برای افراد زیر ۵۵ سال و هم افراد بالای ۵۵ سال صدق میکرد.
دکتر فریث گفت:« مطالعۀ ما که با در نظر گرفتن عوامل متعددی مانند سن، جنسیت، وزن و تحصیلات انجام شده، نشان میدهد افراد ِ قویتر واقعا عملکرد مغزی بهتری دارند.»
همچنین، این مطالعه نشان داد که در بیش از هزار نفر که دارای اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی بودند حداکثر قدرت دست با حافظه بصری و زمان واکنش، همبستگی قویتری وجود دارد.
دکتر فریث خاطر نشان کرد: «ما شاهد آن هستیم که ارتباط قوی بین قدرت عضلانی و سلامت مغز وجود دارد. اما سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا ما واقعا میتوانیم با انجام کارهایی که باعث تقویت عضلات مان میگردند، مانند تمرین با وزنه، مغز خود را در شرایط سالمتری حفظ کنیم.»
تحقیقات قبلی دکتر فریث و همکارانش نشان داده بود که ورزش هوازی میتواند سلامت مغز را بهبود بخشد. با این حال، اثر تمرین با وزنه بر سلامت مغز هنوز به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است.
دکتر فریث در پایان سخنانش بیان داشت: «این نوع آزمونهای جدید، مانند تمرین با وزنه، میتواند برای افراد مبتلا به بیماریهای روانی حاد بسیار مفید باشد. تحقیقات ما نشان دادند که ارتباط بین قدرت عضلانی و عملکرد مغز برای افراد مبتلا به بیماریهای اسکیزوفرنی، افسردگی شدید و اختلال دوقطبی که میتوانند عملکرد مغز را مختل کنند نیز صدق میکند.
بنابراین این فرضیه به وجود می آید که شاید تمرین شدید با وزنه بتواند در بهبود عملکرد فیزیکی و روانی اینگونه افراد، موثر باشد.