به گزارش موبوایران، نسل بعدی ویندوز سرانجام توسط مایکروسافت عرضه شد. ویندوز ۱۱ که حالا برای نصب و ارتقا دردسترس است اما لپتاپهای فعلی برای پشتیبانی از این سیستم عامل باید دارای برخی ویژگیهای حداقلی باشند.
در این مطلب با درنظر گرفتن نیازهای سختافزاری ویندوز ۱۱ لپتاپهایی را معرفی میکنیم که به خوبی با آن سازگارند و همچنین برخی از آنها از بهترین سختافزارهای موجود در بازار محسوب میشوند.
بهترین لپتاپ از نگاه کلی: HP Spectre x360 14
Credit: HP/iF World Design Guide
نقطه قوت اصلی «اچپی اسپکتر ایکس۳۶۰» (HP Spectre x360) احتمالا نمایشگر ۱۳.۵ اینچی OLED لمسی با رزولوشن ۳۰۰۰×۲۰۰۰ و نسبت تصوبر ۳:۲ است. این لپتاپ به لطف فناوری بازتولید رنگ ۱۰۰ درصدی DCI-P3، روشنایی ۴۰۰ نیت و پوشش ضدبازتاب و همچنین قلم سازگار با Windows Ink یک گزینهی فوقالعاده محسوب میشود.
صفحه نمایش بلندتر باعث ایجاد فضای بیشتری در پایین صفحه کلید شده که HP از آن برای یک پد لمسی گسترده بهره گرفته است. صفحه کلید راحت است و بلندگوهای چهارگانه برای ارائهی صدایی قدرتمند در اطراف جای گرفتهاند. برای ارتباط بیسیم از فناوری پرسرعت Wi-Fi 6 استفاده شده است. دوربین لپتاپ هم دارای یک پوشش حریم خصوصی است و یک دوربین فروسرخ هم برای Windows Hello تعبیه شده است. این لپتاپ همچنین حسگر اثر انگشت دارد.
دو درگاه تاندربولت ۴ با یک USB-A 3.1 و کارتخوان microSD و جک ۳.۵ میلیمتری همراه شده است که ترکیبی مدرن و مناسب بهنظر میرسد. در مورد عملکرد هم این لپتاپ HP با بهرهگیری از پردازندههای نسل ۱۱ اینتل Core، گرافیک Iris Xe اینتل و فناوری روشن شدن فوری در مرز فناوری حرکت میکند. این لپتاپ قدرتمند در مدلهای غیر OLED تا ۱۰ ساعت شارژ باتری ارائه میدهد.
مزایای محصول
نسل ۱۱ پردازندههای اینتل
نمایشگر با رزولوشن ۳Kx2K و نسبت تصویر ۳:۲
اسپیکر چهارگانه
فناوری وای-فای ۶
باتری بزرگ ۶۶Wh
معایب محصول
نداشتن ارتباط LTE
ضعف اندک سیستم لمسی
بهترین لپتاپ تبدیلشونده: Samsung Galaxy Book Pro 360
Credit: Samsung
مانند Spectre x360 «سامسونگ گلکسی بوک پرو ۳۶۰» (Samsung Galaxy Book Pro 360) هم یک رایانهی تبدیلشوند با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه است که میتوان آن را در حالتهای گوناگون از جمه شیب، ایستاده و تبلت چرخاند. این لپتاپ فوقالعاده نازک و سبک است، عمر باتری خوبی دارد و عملکرد خوبی ارائه میکند. پورتها با توجه به داشتن یک تاندربولت ۴، دو USB-C، یک جک ۳.۵ میلیمتری و یک کارتخوان میکرو اسدی کمی محدود است اما برای لپتاپی در این اندازه بد نیست.
نمایشگر ۱۵.۶ اینچی AMOLED از رنگ و کنتراست بسیار خوبی برخوردار است و قلم «اس پن» (S Pen) هم با ویندوز اینک سازگاری دارد؛ علاوه بر اینکه نرمافزار اختصاصی سامسونگ در این بخش هم یک امتیاز محسوب میشود. این لپتاپ همچنین از فناوری VESA DisplayHDR 500 برای نمایش بهتر محتوای HD بهره میبرد.
صفحه کلید و سیستم لمسی هر دو راحت هستند و عملکرد قوی دارند. پردازندههای نسل ۱۱ اینتل تقریبا میتوانند با هر چیزی کار کنند و ۱۰ ساعت عمر باتری طبیعی است. اگر بهدنبال یک تبدیلشوندهی ۱۵ اینچی هستید که تا حد ممکن سبک و راحت باشد، این لپتاپ یک گزینهی مطلوب خواهد بود.
مزایای محصول
نمایشگر شاخص AMOLED
باریک و سبک با عملکرد قوی و قابلیت تبدیلشوندگی
نرمافزارهای کاربردی سامسونگ
پشتیبانی خوب از دستخط
عمر باتری مطلوب
معایب محصول
دوربین ضعیف و بلندگوهای متوسط
پشتیبانی فقط از Full-HD
نور کم نمایشگر
نداشتن نسبت تصویر ۱۶:۱۰
بهترین لپتاپ گیمینگ: Razer Blade 15
Credit: Razer
«ریزر بلید ۱۵» (Razer Blade 15) را باید بهترین لپتاپ گیمینگ امروزی دانست. این دستگاه با گزینههای پیکربندی متنوعی دردسترس است که در بهترین حالت با GPU لپتاپ NVIDIA RTX 3080، پردازندهی نسل یازدهم Core i9-11900H اینتل و ۳۲ گیگابایت رم دو کاناله عرضه میشود.
بسته به مدل شما گزینههای نمایشگر میتواند شامل حداکثر رزولوشن UHD با فناوری بازتولید رنگ ۱۰۰ درصدی sRGB باشد. در وضوح پایینتر رفرش ریت ۲۴۰ هرتز برای مدل QHD و ۳۶۰ هرتز برای مدل FHD دردسترس است.
همهی این سختافزارهای قدرتمند در یک بدنهی آلومینیومی براق که تنها ۱۷.۸ میلیمتر ضخامت دارد گنجانده شدهاند که باعث فضای کمتر برای جابهجایی کلیدها شده است. اما داشتن نورپردازی RGB قابل تنظیم یک ویژگی خوب محسوب میشود. بسته به استفاده از مدل پایه یا پیشرفته، پورتها شامل تاندربولت ۴، سه USB-A 3.2، درگاه HDMI 2.0 و اترنت خواهد بود.
اگر مدل ۱۵ اینچی کمی بزرگ بهنظر میرسد یا سیستم مجهز به پردازندهی AMD میخواهید، ریزر بلید ۱۴ گزینهی خوبی بهشمار میرود.
مزایای محصول
نمایشگر ۴K OLED
عملکرد فوقالعاده برای بازی
ساخت بسیار باکیفیت
صدای فراگیر و قوی
پورتهای متعدد
معایب محصول
فضای کم جابهجایی کلیدهای صفحه کلید
قیمت بسیار زیاد
بهترین لپتاپ کاری: Lenovo ThinkPad X1 Yoga (Gen 6)
Credit: Notebook Check
این لپتاپ کانورتیبل با تمرکز بر ویژگیهای کسبوکار خود را از دیگر لپتاپهای تاشو جدا میکند. این تخصص «تینکپد» (ThinkPad) است و در نسل ۶ هم «ایکس۱ یوگا» (X1 Yoga) تجربهی یکسانی ارائه میدهد. با این تفاوت که این نسل با صفحه نمایش بلندتر و نسبت ۱۶:۱۰ و اتصال ۵G اختیاری عرضه میشود که امکان میدهد با سریعترین فناوری اتصال همراه در ارتباط باشد.
نسبت ابعاد جدید ۱۶:۱۰ پیکسلهایی را به نمایشگر میافزاید که به ترتیب رزولوشن ۱۹۲۰×۱۲۰۰ را برای +FHD و ۳۸۴۰×۲۴۰۰ را برای +UHD ارائه میدهد. رزولوشن کمتر بدون پوشش محافظ عرضه میشود اما رزولوشن +UHD دارای یک پوشش ضد انعکاس، فناوری دالبی ویژن HDR400، فناوری رنگ ۹۰ درصدی DCI-P3 و روشنایی ۵۰۰ نیت است. همهی مدلها دارای یک قلم فعال هم هستند که برای یادداشتبرداری یا طراحی بسیار کاربردی است.
امنیت یک موضوع کلیدی در این دستگاه است و واسطهی سیستم تشخیص حضور انسان، دوربین IR، شاتر حریم خصوصی دوربین، تراشهی dTPM 2.0، حسگر اثر انگشت و درگاه قفل «کنسینگتون» (Kensington) تأمین میشود. در مورد عملکرد کاربران میتوانند از پردازندهی نسل یازدهم Core i7-1165G7 به همراه ۱۶ گیگابایت رم LPDDR4x و هارد SSD یک ترابایتی m.2 PCIe استفاده کنند. این لپتاپ دارای گواهینامهی Intel Evo هم هست.
مزایای محصول
نسبت ابعاد تصویر جدید ۱۶:۱۰
تاندربولت ۴، وایفای ۶ و فناوری ۵G انتخابی
طراحی بینقص تبدیلشونده
کیبورد عالی و تاچپد بزرگ
سیستم تشخیص حضور انسان
معایب محصول
با این قیمت دوربین میتوانست ۱۰۸۰p باشد.
نداشتن درگاه کارت حافظه
رم غیرقابل ارتقا
بهترین لپتاپ ۱۳ اینچ: Dell XPS 13 9310
Credit: Dell
لپتاپ «دل ایکسپیاس ۹۳۱۰ ۱۳» (Dell XPS 13 9310) به آسانی یکی از بهترین لپتاپهای موجود در بازار است و قطعا بهترین لپتاپ دل محسوب میشود. نمایشگر با نسبت ابعاد ۱۶:۱۰ تقریبا هیچ حاشیهای ندارد، بدنهی آلومینیومی آن نازک است و رنگ سفید هم بهصورت اختیاری وجود دارد.
پردازندههای نسل ۱۱ اینتل عملکرد بالایی ارائه میدهند و حتی هارد دیسک SSD آن هم پس از خرید قابل ارتقا است، هرچند رم این ویژگی را ندارد. عمر باتری بهویژه اگر از نمایشگر با رزولوشن پایینتر استفاده شود، بسیار عالی است. این لپتاپ دارای پورت تاندربولت ۴ برای اتصال به مدرنترین لوازم جانبی است و صفحه کلید و پد لمسی هم بهخوبی با دستگاه یکپارچه شدهاند و عملکرد مطلوبی دارند.
نمایشگر جایی است که XPS 13 میدرخشد. چند گزینه برای آن دردسترس است که با یک مدل فول اچدی بدون عملکرد لمسی و با روشنایی ۵۰۰ نیت آغاز میشود. مدل بعدی +FHD با قابلیت لمسی، شیشهی لبهبهلبه و پرداخت ضد بازتاب با روشنایی ۵۰۰ نیت است. همچنین مدل جدید ۹۳۱۰ از یک نمایشگر OLED با رزولوشن ۳۴۵۶×۲۱۶۰، صفحهی لمسی، رنگ جذاب و لایهی ضد بازتاب بهره میبرد. در نهایت مدل +UHD با روشنایی ۵۰۰ نیت و روکش ضد انعکاس دردسترس است.
بنابراین اگر به دنبال یک اولترابوک ۱۳ اینچی هستید که برای استفاده از ویندوز ۱۱ آماده باشد، این یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار است.
مزایای محصول
نسبت ابعاد تصویر جدید ۱۶:۱۰
صفحه کلید و تاچپد عالی
عملکرد بالا با پردازندهی نسل ۱۱ اینتل
طراحی و ظاهر شیک
گزینههای مطلوب برای نمایشگر
معایب محصول
ضعف اندک وبکم
قیمتی بالاتر از مدهای مشابه
بهترین لپتاپ ۱۵ اینچ: Surface Laptop 4
Credit: Laptop Mag
تردیدی نیست که لپتاپهای مایکروسافت باید بهترین سازگاری را با سیستم عامل این شرکت داشته باشند. هرچند این شرکت در رویداد سرفیس ۲۰۲۱ از محصولات جدید و قدرتمند خود مانند سرفیس لپتاپ استودیو رونمایی کرد اما این سختافزارها هنوز بهصورت گسترده در بازار دردسترس نیستند و در هنگام آغاز فروش، قیمت بالایی هم خواهند داشت.
بدین ترتیب «سرفیس لپتاپ ۴» (Surface Laptop 4) در گزینههای ۱۳ و ۱۵ اینچی موجود است که هر یک دارای بدنهی آلومینیومی درجه یک، نمایشگر لمسی با وضوح بالا و صفحه کلید و تاچپد بسیار راحت هستند. نسخهی کوچکتر در چهار رنگ مختلف با «آلکانتارا» (Alcanatara) یا پرداخت تمام-فلزی عرضه میشود، در حالی که نسخهی بزرگتر فقط بهصورت تمام-فلز و در دورنگ دردسترس است.
هر دو نسخه مجهز به پردازندهی Core i7-1186G7 نسل یازده اینتل یا پردازندهی Ryzen 7 4980U از AMD هستند که با گرافیک اینتل Iris Xe یا AMD Radeon یکپارچه شدهاند. حداکثر رم این سیستمها ۳۲ گیگابایت از نوع LPDDR4x RAM است و با ۱ ترابایت هارد دیسک حالت جامد (SSD) ارائه میشوند.
نمایشگرهای سرفیس همیشه چشمگیر بودهاند و دو نسخهی سرفیس ۴ هم از این قاعده مستثنی نیستند. صفحه نمایش ۱۳.۵ اینچی دارای رزولوشن ۲۲۵۶×۱۵۰۴، نسبت ابعاد تصویر ۳:۲، عملکرد لمسی و پشتیبانی از قلم سرفیس است. مدل ۱۵ اینچ هم با رزولوشن ۲۴۹۶×۱۶۶۴ و نسبت ابعادی و عملکردی یکسان عرضه میشود.
مزایای محصول
ساخت بسیار باکیفیت با ظرافت تمام
نسل ۱۱ پردازندهی اینتل یا ایامدی
دردسترس بودن در نسخهی ۱۳.۵ یا ۱۵ اینچ
کیبورد و تاچپد فوقالعاده
برخی قطعات قابل ارتقا
معایب محصول
نداشتن تاندربولت ۳
نداشتن دالبی ویژن و پوشش ضد بازتاب
بهترین لپتاپ ۱۷ اینچ: LG gram 17
Credit: Tech Radar
شاید گاهی به لپتاپی به بزرگی ۱۷ اینچ نیاز داشته باشید اما مشکل اینجاست که این رده حجم و وزن زیادی خواهد داشت. اما «الجی گرم ۱۷» (LG gram 17) این روند را پشت سر میگذارد و یک اولترابوک ۱۷ اینچی با وزن تنها ۱.۳۵ کیلوگرم ارائه میدهد که به اندازهی لپتاپهای ۱۳ اینچی سبک است. نمایشگر بزرگ این دستگاه دارای رزولوشن ۲۵۶۰×۱۶۰۰ با نسبت تصویر ۱۶:۱۰ است و باتری آن یک روز کامل پاسخگوی نیاز کاربر خواهد بود.
Gram 17 دارای صفحه کلید راحت، حسگر اثر انگشت و اتصال بیسیم وایفای ۶ است و از پورتهای تاندربولت ۴، یواسبی-ای ۳.۲، جک ۳.۵ میلیمتری صدا و کارتخوان micro SD هم پشتیبانی میکند. تاچپد روی شاسی بزرگ شاید کمی کوچک بهنظر برسد اما عملکرد مطلوبی ارائه میدهد.
داشتن گواهینامهی Intel Evo به این معناست که لپتاپ الجی از عملکردی سریع با یا بدون برق مستقیم برخوردار است. این لپتاپ حداکثر با یک پردازندهی نسل ۱۱ اینتل Core i7-1165G7، رم ۱۶ گیگابایتی و دو SSD یک ترابایتی M.2 PCIe عرضه میشود. بدین ترتیب فضای زیادی برای وجود یک پردازندهی گرافیکی سنگین جداگانه وجود ندارد اما گرافیک یکپارچهی Intel Iris Xe عملکرد خوبی را به نمایش میگذارد.
مزایای محصول
نمایشگر ۲K با نسبت ابعاد تصویر ۱۶:۱۰
عمر باتری برای کل روز
نسل ۱۱ پردازندهی اینتل با فناوری وایفای ۶
وزن سبک با وجود سایز بزرگ
حسگر اثر انگشت
معایب محصول
صفحه کلید و تاچپد نسبتا کوچک
نداشتن GPU جداگانه
نتیجهگیری
سیستم مورد نیاز ویندوز ۱۱ باید حداقل دارای نسل ۸ پردازندههای اینتل یا رایزن ۲۰۰۰ AMD و به عبارتی پردازندهی ۶۴ بیتی دو هستهای با فرکانس بیش از ۱ گیگاهرتز، ۴ گیگابایت رم، ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی و نمایشگر ۹ اینچ با وضوح HD و همچنین پشتیبانی از UEFI، بوت ایمن و TPM 2.0 باشد. بنابراین همهی لپتاپهای معرفی شده با تضمین سازندگان مبنی بر اینکه از سیستم عامل جدید مایکروسافت پشتیبانی میکنند، دارای عملکردی قوی هستند.
در این میان میتوان HP Spectre x360 14 را گزینهای ایدئال برای بیشتر مردم دانست که با نمایشگر OLED و وضوح ۳۰۰۰×۲۰۰۰ و البته نسبت ابعاد تصویر ۳:۲ عرضه میشود و تجربهی تماشای تصویری خوبی ارائه میدهد. این لپتاپ از سختافزار مدرن اینتل بهره میگیرد و با یک صفحه کلید و پد لمسی راحت، ویژگیهای امنیتی زیاد و پورتهای کافی دردسترس است. این بهترین لپتاپ ویندوزی از میان گزینههای موجود در بازار است و منطقی است که در بالای فهرست لپتاپهای فعلی سازگار با ویندوز ۱۱ قرار بگیرد.