سایت خبری طلا

رشد شاخص بورس در معاملات پایان هفته/اصلاح شاخص بورس به خط پایان رسید؟

منبع: سایت طلا


شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با افزایش 3640 واحد همراه شد.


به گزارش سایت طلا، امروز بورس اوراق بهادار تهران یک روند رو به رشد به خود گرفت، گرچه میزان رشد ناچیز بود، اما به هر حال روند یکسان و رو به رشدی بود، به گونه‌ای که در پایان معاملات شاخص کل با افزایش 3640 واحد به رقم یک میلیون و 488 هزار و 292 واحد رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 1790 واحد به رقم 427 هزار و 282 واحد رسید.

ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 5 میلیون و 980 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از 6 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 766 هزار نوبت معامله و به ارزش 5 هزار و 780 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

ارزش معاملات فرابورس هم به بیش از 18 هزار و 212 میلیارد تومان رسید که با این حساب ارزش دو معاملات دو بازار از 23 هزار و 971 میلیارد تومان رسید.

امروز همه شاخص‌های بورس سبز بودند اما میزان افزایش شاخص‌ها زیر نیم درصد بوده است. به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت در بورس با معیار وزنی ـ ارزشی 0.25 درصد رشد کردند و این دو شاخص با معیار هموزن 0.42 درصد ارتقاء یافتند.

شاخص آزاد شناور در حد 0.29 درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس 0.22 درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس 0.28 درصد افزایش یافت.

امروز نمادهای پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی خلیج‌فارس، پتروشیمی پردیس، گل‌گهر و مبین انرژی خلیج‌فارس به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نمادهای فولاد مبارکه و فولاد خوزستان بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

در آن سوی بازار سرمایه، شاخص کل فرابورس با ۴۰ واحد کاهش در رقم ۲۱ هزار و ۳۳۱ واحد ایستاد.

معامله گران این بازار ۵۰۷ هزار معامله به ارزش ۱۸۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال انجام دادند.

بیمه پاسارگاد و فولاد هرمزگان جنوب نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و پلیمر آریاساسول، پتروشیمی زاگرس، پالایش نفت شیراز و پالایش نفت لاوان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

اصلاح شاخص بورس به خط پایان رسید؟

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: به نظر می‌رسد اصلاحی که بازار در پیش گرفته بود به پایان رسیده باشد و سقف قبلی که کانال یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحد بود را به عنوان هدف نخست در پیش بگیرد، همچنین کانال یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد را می‌توان برای هدف دوم شاخص بورس در نظر گرفت.

«سهیل کلاهچی» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با ایرنا روند معاملات بورس تا پایان سال جاری را مورد پیش‌بینی قرار داد و افزود: بازار سرمایه از خرداد ماه رشد معقولی را تجربه کرد و در این مدت برای یک ماه وارد مدار نزولی شد، این روند در ابتدا منجر به نگرانی سهامداران شد در حالی که بازار نیاز به چنین اصلاحی داشت و روند آن چندان نگران کننده نبود.

وی با تاکید بر اینکه روند نزولی صورت گرفته در بازار  اصلاحی به موقع و منطقی بود، گفت: فعالان بازار باید به این موضوع واقف باشند که وقتی معاملات بازار با سرعت بالا در حال رشد است به طور حتم اصلاح پرشتابی هم در انتظار آن خواهد بود، روند اصلاحی بازار سهام در شهریور ماه رخ داد که اصلاح صورت گرفته بسیار شدید بود و سبب نگرانی سهامدارانی در بازار شد که طی سال گذشته متحمل ضرر و زیان سنگین در بازار شدند. 

به گفته کلاهچی، وجود چنین روند اصلاحی در بازار نشان دهنده آن است که رشد صورت گرفته در بازار طی چند ماه گذشته بسیار پرشتاب بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: تا قبل از ایجاد روند اصلاحی در بازار، برخی از تحلیل‌ها نشان‌دهنده ورود احتمالی شاخص بورس به مدار اصلاحی بود؛ در حالی که چنین اتفاقی رخ نداد و بازار به راحتی ضمن شکستن مقاومت‌های پیش رو به روند صعودی خود ادامه داد؛ در نهایت یکباره شاهد ایجاد روند اصلاحی سنگین در معاملات شهریور ماه بازار سهام بودیم.

وی روند بازار را مورد پیش بینی قرار داد و افزود: روند معاملات بازار سهام تا پایان سال ۱۴۰۰ چندان نگران کننده نیست و می توان شاهد شرایطی مثبت در این بازار برای سرمایه گذاری باشیم.

کلاهچی اظهار داشت: اکنون به نظر می رسد اصلاحی که بازار در پیش گرفته بود به پایان رسیده باشد و سقف قبلی که کانال یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحد بود را به عنوان هدف نخست در پیش بگیرد، در مرحله بعد کانال یک میلیون و ٧٥٠ هزار واحد را می توان برای هدف دوم شاخص بورس در نظر گفت.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است؛ با توجه به وضعیت فعلی معاملات بورس به نظر می رسد که برآیند کلی بازار تا پایان سال مثبت باشد و نباید چندان نگران روند فعلی این بازار بود.

وی گفت: با توجه به وجود رکود اقتصادی در کشور، بحث هایی که می توانند روند صعودی یا نزولی بازار را تحت تاثیر خود قرار دهند در ٦ ماه دوم سال ضعیف تر عمل خواهند کرد.

کلاهچی تاکید کرد: برای مثال اکنون کشور درگیر رکود تورمی است، تورم محرک رشد بورس است و می تواند این بازار را در مدار صعودی قرار دهد.

 این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به شرایط رکود تورمی نمی توان انتظار روندی پرقدرت را در بازار داشت اما به نظر می رسد که روند این بازار تا پایان سال صعودی باشد.

وی ادامه داد: نمی توان پیش بینی دقیقی را از کانال شاخص بورس تا پایان سال اعلام کرد اما  احتمال شکست سقف تاریخی شاخص بورس تا پایان سال یا ابتدای سال آینده زیاد است.

کلاهچی به مقایسه روند معاملات بورس در سال جاری پرداخت و گفت: در شرایط رکودی فضای حاکم در معاملات بازار آرام تر است و معاملات پر رونقی در هیچ یک از بازارهای سرمایه گذاری رخ نمی دهد.