آیا والدین حق کنترل کردن گوشی فرزندان را دارند؟ +پاسخ رهبر انقلاب

با رشد روز افزون فضای مجازی به خصوص در میان نوجوانان و کودکان ، به دلیل نیاز آن ها به ابزار های ارتباط جمعی در دوران پاندمی کرونا و ادامه پیدا کردن فرایند کلاس های آموزشی و دسترسی کودکان به منابع آموزشی والدین اغلب به این موضوع فکر میکنند که فرزندانشان به چه میزان از حریم خصوصی نیاز دارند فکر و از خود سوال می کنند که آیا نقض و وارد شدن به این فضا اشکالی ندارد و تا چه حد میتوان در حریم خصوصی آن ها وارد شد و دخالت کرد

خبر را برای من بخوان

آیا والدین حق کنترل کردن گوشی فرزندان را دارند؟ +پاسخ رهبر انقلاب


با رشد روز افزون فضای مجازی به خصوص در میان نوجوانان و کودکان ، به دلیل نیاز آن ها به ابزار های ارتباط جمعی در دوران پاندمی کرونا و ادامه پیدا کردن فرایند کلاس های آموزشی و دسترسی کودکان به منابع آموزشی والدین اغلب به این موضوع فکر میکنند که فرزندانشان به چه میزان از حریم خصوصی نیاز دارند فکر و از خود سوال می کنند که آیا نقض و وارد شدن به این فضا اشکالی ندارد و تا چه حد میتوان در حریم خصوصی آن ها وارد شد و دخالت کرد و آیا این کار دخالت محسوب میشود و یا در مقام پدر و مادر حق این کار را دارند.

بسیاری از والدین باید بین میزان مسئولیت ، ثبات و صداقت بچه ها و میزان حریم خصوصی آنها تفاوت هایی قائل باشند و بدانند کاری که انجام میدهند نباید به صداقت فرزندانشان با آنها ضربه بزنند.

با توجه به این اوصاف این سوال مطرح میشود که آیا از نظر شرعی والدین حق کنترل کردن وسایل شخصی فرزندان(مانند گوشی همراه، رایانه و ..) را دارند؟

والدین در راستای مسائل تربیتی و در صورت ضرورت، می‌توانند نسبت به امور شخصی فرزند، اطلاع کسب کنند، ولی پس از رشد و بلوغ فرزند، غیر از امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ای ندارند.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی):
به طور کلی تجسس در کار دیگران صحیح نیست، مگر آن‌که مصلحت أهمّی که بی‌توجهی به آن ممکن نباشد اقتضا کند.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی(مد ظله العالی):
نسبت به قبل از بلوغ فرزند اگر مصلحت فرزند در این باشد مانعی ندارد، اما نسبت به بعد از بلوغ و رشد فرزند، مطابق ادله امر به معروف و نهی از منکر عمل شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):
جایز نیست، مگر در صورتی که ضرورت قطعیه داشته باشد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در راستای مسائل تربیتی مانعی ندارد.